Mini Countryman ar putea fi lansat şi în variantă cu 7 locuri

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Primul crossover din istoria Mini ar putea debuta şi în varianta cu şapte locuri, pentru a putea rivaliza cu modele ca Nissan Qashqai+2 sau Volkswagen Touran.

Esential

7 locuri ar urma să aibă varianta cu ampatament mărit a actualului Mini Countryman.

Dacă se va dovedi un succes, primul crossover din istoria MINI ar putea naşte noi variante de caroserie, pentru nevoi diferite ale publicului. Constructorul britanic ia în considerare momentan varianta unui Countryman cu şapte locuri, capabil să rivalizeze cu modele ca Nissan Qashqai+2 şi Volkswagen Touran.

Speculaţiile au la bază o declaraţie recentă a directorului de brand Mini, Wolfgang Ambrecht, care susţine că ampatamentul lui Countryman poate creşte de la 260 de cm, cât măsoară în prezent, până la 270 de cm. Cei 100 de mm în plus pot ajuta la mărirea spaţiului interior şi la instalarea unui al treilea rând de scaune, habitaclul fiind astfel capabil să primească un total de şapte pasageri.

Varianta cu ampatament mărit ar putea să se numească plus şi să fie al doilea derivat în gama Countryman, după mult aşteptatul Moke, versiunea de serie a conceptului Mini Beachcomber, expus la Detroit, anul acesta.

Gama constructorului britanic se va extinde şi mai mult, în anii care urmează fiind programate să debuteze şi versiunile de serie ale modelelor Coupe şi Roadster, anticipate deja de două concepte sportive.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • ce-or sa mai faca? Mini "tracker" concurent pt Patrol si Land Cruise? :)) sau poate Mini "super-bolidus" concurent pt Murcielago si Ferrari Enzo...? hey! dar nu au avut niciodata o masina amfibie !!
    trebuie sa faca una...

    sau ceva mai bun: daca ar fi dupa mine, i-as pune niste brate robotice defecte si as trimite-o sa dezamorseze bombe in Iraq
    4 3
  • turan?
    2 3
  • Si or sa le puna in spate? cum avea aro roata de rezerva?
    2 3
  • @ian
    Probabil ca se refereau la versiunea cross a lu Touran.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru