Mini Roadster, primele imagini şi informaţii oficiale

De Sebastian Toma
Publicat Duminica, 30.10.2011
Mini a prezentat primele imagini şi informaţii oficiale ale noului Roadster. Debutul pe piaţa din România va avea loc la începutul anului 2012.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Mini Cooper Roadster
Lungime (mm) 3.728
Latime (mm) 1.683
Inaltime (mm) 1.384
Ampatament (mm) 2.467
Greutate (Kg) 1.195
Capacitate (cc) 1.598
Puterea maxima (CP/rpm) 122/6.000
Cuplu maxim (Nm/rpm) 160/4.250
Viteza maxima (Km/h) 199
Acceleratie 1-100Km/h (s) 9.2
Consum mediu (litri/100 km) 5.7

Esential

240 de litri oferă portbagajul lui Mini Cooper Roadster.

Mini a prezentat cel de-al şaselea model din gamă: Roadster. Acesta este primul model decapotabil cu două locuri din istoria Mini şi este bazat pe modelul Coupe. Printre elementele specifice ale acestui model se numără soft-top-ul operat manual şi înălţimea, cu 20 de milimetri mai mică faţă de cea a lui Mini Convertible. Englezii se mândresc în continuare cu manevrabilitatea de kart şi cu un centru scăzut de greutate. Caroseria noului model are o rigiditate torsională mare şi proprietăţi aerodinamice optimizate.

DESIGN

Cei de la MINI spun că noul Roadster este singurul model premium din acest segment, pe lângă faptul că este primul model de acest gen din istoria mărcii. Principiile limbajului de design folosit de modelele Mini au fost aplicate cu stricteţe de designeri, suprafeţele având curbe armonioase şi atletice, alături de linii paralele complementate de un parbriz înclinat cu 13 grade mai mult decât la versiunea standard a lui Mini Convertible. Capacul portbagajului este plat, iar cockpit-ul este orientat în jurul celor două locuri, în stilul Mini, desigur. Blocurile optice şi grila faţă sunt printre elementele cele mai uşor de recunoscut la acest model, alături de emblematicele stopuri dreptunghiulare.

MOTORIZĂRI

Gama Mini Roadster este disponibilă încă de la lansare în compania a patru motorizări. Trei dintre ele sunt alimentate cu benzină, în timp ce a patra soarbe motorină.

Două "benzinare" sunt supraalimentate, în timp ce versiunea entry-level este aspirată. Gama de motorizări oferă între 122 şi 211 CP, în funcţie de cât de însetat de adrenalină este noul posesor al primei decapotabile cu două locuri de la Mini. Versiunile Cooper Roadster, Cooper S Roadster şi Cooper SD Roadster sunt oferite atât în compania unei transmisii manuale, cât şi în compania unei transmisii automate, ambele cu şase trepte. Versiunea de top a gamei Cooper Roadster este oferită doar alături de o manuală cu şase rapoarte. Motorizările se bucură de un sistem de control variabil al supapelor, derivat din VALVETRONIC-ul de la BMW, în timp ce modelele cu motoare turbo beneficiază de turbine twin-scroll. Toate versiunile de motorizare ale lui Mini Cooper Roadster beneficiază în standard de tehnologia Minimalism, care le reduce şi mai mult emisiile de CO2.

Versiune Mini Cooper Roadster Mini Cooper S Roadster Mini Cooper JCW Roadster Mini Cooper SD Roadster
Cilindree 1.598 1.598 1.598 1.995
Putere/turaţie  122/6.000  184/5.500  211/6.000  143/4.000
Cuplu maxim/turaţie  160/4.250  240/1.600-5.000  260/1.850-5.600  305/1.750-2.700
Acceleraţie 0-100 km/h  9.2  7.0  6.5  8.1
Viteză maximă  199  227  237  212
Consum mediu  5.7  6.0  7.3  4.5

 

DOTĂRI

În standard, Mini Cooper Roadster se bucură de sistemul DSC, ABS, EBD, Cornering Brake Control, Brake Assist cu asistent la demarajul în rampă, controlul dinamic al tracţiunii (DTC) cu sistem de control electronic al diferenţialului oferit opţional. Clienţilor li se pune la dispoziţie un sistem multimedia cu aplicaţia Mini Connected, ce permite conectarea maşinii la internet prin intermediul unui iPhone.

Apoi, utilizatorul se poate bucura de toate funcţiile MiniConnected. Spoilerul spate activ este oferit standard şi se extinde automat la o viteză de peste 80 km/h. Barele anti-răsturnare de la bord sunt realizate din oţel inoxidabil polişat şi prezintă un finisaj moale în partea din faţă.

 

DECAPOTARE MANUALĂ

Noul Mini Cooper Roadster prezintă un sistem de decapotare manuală. Cei de la Mini spun că acest element garantează un plus de spontaneitate, deoarece sistemul este mai rapid decât echivalentul său operat electric. Decapotarea se face la orice viteză, prin rotirea unei manete de prindere şi mutarea plafonului într-o singură mişcare înspre locul său de depozitare. Pentru capotare, şoferul trebuie să apese un buton amplasat între barele de protecţie la răsturnare, care extinde acoperişul până la un nivel accesibil şoferului, graţie amortizoarelor cu gaz integrate, după care şoferul prinde maneta de fixare şi trage acoperişul în poziţie.

Comentarii (3)

  • Aditza
    Dubios....
    Cam dubios targhetul acestei masini. Vedem un barbat oaresce aratos cu ochelari ciudati si palarie din blana de iepure, care opreste in niste serpentine, se da jos din masina, se dezbraca si e foarte fericit. Astepata ceva probabil de a facut miscarea asta. Oare ce?
    6 0
  • OFFTOPIC
    http://carscoop.blogspot.com/2011/10/spy-shots-new-mercedes-benz-cls.html

    sper sa va fie de folos
    3 1
  • ?
    De ce stergeti comentariile ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru