Mini pregăteşte Canyon, varianta cu trei uşi a actualului Countryman

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.07.2010
Mini va lansa în următorii trei ani un model cu trei uşi bazat pe actualul crossover Countryman. Modelul se va numi Canyon şi va contribui la creşterea vânzărilor Mini.

Esential

300.000 de unităţi pe an vrea să vândă Mini în viitorul apropiat.

MINI continuă să urmeze o traiectorie ascendentă, brandul britanic raportând vânzări în creştere şi un feedback bun din partea publicului. Subsidiarul BMW caută însă să-şi îmbunătăţească constant performanţele, ţinta fixată de oficiali pentru următorii ani fiind o producţie anuală de 300.000 de unităţi.

Pentru a putea vinde atât, constructorul englez are nevoie de o gamă de modele ceva mai largă, în viitorul apropiat fiind deja anunţate sportivele Coupe şi Roadster. Pe lângă acestea, Salonul Auto de la Geneva de anul viitor va găzdui lansarea unui model entry-level, despre care s-a mai vorbit.

Se pare însă că Mini nu renunţă la surprize. Oficialii pregătesc în mare secret o variantă cu trei uşi a crossover-ului Coutryman. Aceasta se va numi Canyon şi va sosi pe piaţă în maxim trei ani. Modelul are la bază acelaşi principiu de piaţă cu cel al proaspăt lansatului Range Rover Evoque, pe care, surprinzător, Mini nu îl copiază pentru că a promovat această idee încă din 2005.

Mai multe detalii despre materializarea acestor speculaţii nu există momentan, fanii aşteptând măcar confirmarea oficială.

via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru