MSN a ales cele mai frumoase zece maşini ale lumii

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.01.2011
Americanii de la MSN au realizat o listă cu cele mai frumoase maşini ale ultimilor ani. Majoritatea modelelor din listă aparţine concernului Volkswagen.

Cei de la MSN au compilat o listă cu cele mai frumoase modele din ultimii ani. Criteriul principal a fost ca modelul să fie fabricat in serie, iar faptul că toate sunt fabricate şi desenate în Europa (cu o singură excepţie) nu miră pe nimeni. Majoritatea modelelor aparţin concernului VAG, în timp ce locul doi îi revine Grupului Fiat.

Alfa Romeo 8C Spider

Aproape orice model de la Alfa Romeo a intrat, la un moment dat, in lista celor mai frumoase maşini ale vremii. Modelul 8C Spider este echipat cu un motor V8 de 4.7 litri şi 450 CP, realizat de colegii de concern de la Maserati şi se laudă cu un aspect brutal, dar frumos şi elegant în acelaşi timp. Toate cele 500 de exemplare disponibile au fost vândute înainte de începerea producţiei.

Aston Martin DBS

DBS a fost desenat de Marek Reichmann, dar reprezintă, în esenţa sa, o evoluţie a modelului DB7 realizat de Ian Callum. Modelul se remarcă prin proporţiile voluptoase, capota lungă, garda la sol redusă şi lungimea impresionantă. Nici lăţimea lui DBS nu este de trecut cu vederea, iar toate aceste suprafeţe sunt realizate prin combinarea aluminiului cu fibra de carbon. Pentru a-i asigura succesul, inginerii din Gaydon au echipat modelul cu un V12 de 6.0 litri şi 510 CP.

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder este, în primul rând, o creaţie tehnică. În primă fază versiunea coupe a modelului putea să se califice cu uşurinţă în acest concurs, dar a fost aleasă versiunea Spyder pentru profilul mai atrăgător. În primă fază, modelul era oferit doar cu un motor V10 de 5.2 litri şi 525 CP, dar cei de la Audi oferă şi o unitate V8 FSI de 4.2 litri şi 430 CP, pentru cei îndrăgostiţi de V8-uri.

Audi RS5

Cel mai rapid membru al gamei A5 reprezintă un pachet care impresionează atât prin stil, cât şi prin performanţe. Propulsorul ales pentru acest model este un V8 FSI de 4.2 litri şi 450 Cp, care ţipă din toate puterile prin intermediul celor patru ţevi de evacuare amplasate sub bara de protecţie spate.

Modelul A5 are oricum un aspect elegant, fiind necesare câteva accesorii pentru a-l face frumos, dar versiunea RS a acestuia prezintă un set de trăsături agresive care i se potrivesc de minune modelului din Ingolstadt.

Bentley Continental GT

Continental GT a fost prima creaţie a mărcii din Crewe sub aripa celor de la Volkswagen. Modelul a debutat la Salonul Auto de la Paris cu un aspect proaspăt, care este legat de istoria mărcii dar arată în continuare modern. Liniile prezentate pe Continental GT vor fi actuale şi peste 10 ani, timp în care modelul va primi un facelift şi chiar o generaţie nouă. De data aceasta, modelul este oferit şi în compania unui motor V8 de 4.0 litri, nu doar cu un W12 de 6.75 litri.

Ferrari 599 GTB Fiorano

Celebrul GT de la Ferrari a fost desenat, ca de obicei, în studioul Pininfarina. Modelul beneficiază de un motor V12 de 5.999 centimetri cubi, care oferă 611 CP. Versiunea GTO a lui 599 este cel mai rapid Ferrari destinat şoselei, în timp ce forma modelului este inconfundabilă. În plus, cine îi poate găsi un unghi din care nu este frumos?

Hyundai Elantra

Surpriza acestei liste este noul Hyundai Elantra. Modelul a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles, din noiembrie 2010, iar aspectul său nu trădează nici măcar o linie amplasată greşit. Cinicii ar spune că designerii care au realizat acest model au uitat pentru cine lucrează, dacă o să comparăm acest model cu generaţia precedentă, dar noi credem că meritul îi aparţine limbajului de design Fluidic Sculpture.

Jaguar XK Coupe

Jaguar XK este înlocuitorul lui XJ-S şi a debutat pe piaţă în 1996, în timp ce bunicul este nimeni altul decât celebrul E-Type. La vremea aceea, Jaguar XK-E, sau E-Type cum este cunoscut în întreaga lume, poseda una dintre cele mai frumoase caroserii disponibile pe piaţă.

În martie 2008, Jaguar E-Type a obţinut primul loc în topul celor mai frumoase automobile ale tuturor timpurilor de la Daily Telegraph, iar XK aminteşte perfect de toate trăsăturile lui E-Type într-o definiţie modernă a ceea ce înseamă un coupe de la Jaguar.

Maserati GranCabrio

Noul Maserati GranCabrio este un model decapotabil extrem de atrăgător, cu un aspect agresiv, care oferă patru locuri reale. Modelul este echipat cu un V8 de 4.7 litri şi 433 CP şi are bare antiruliu active pe faţă şi pe spate. Graţie acestui element, modelul oferă un nivel superior de manevrabilitate fără a afecta confortul pasagerilor.

Volkswagen Passat CC

Ultimul model din această listă nu este primul din segmentul său, dar vine la un preţ accesibil în comparaţie cu deschizătorul de drumuri pe piaţa coupe-urilor cu patru uşi. Vorbim de Volkswagen Passat CC, o creaţie extrem de atrăgătoare a constructorului din Wolfsburg, care se distinge de prima generaţie a lui Mercedes-Benz CLS prin lipsa elementelor clasice în aspectul său, fiind o realizare plină de stil şi carismă, în special dacă este acompaniată de un set de jante din aliaj de dimensiuni mari şi de motorul VR6 de 3.6 litri şi 280 CP.

Via | MSN

Comentarii (43)

  • maserati GranCabrio de departe cel mai frumos.
    18 16
  • DBS my favorite
    dar unde e Porsche?
    12 22
  • Andrei
    Alfa Romeo 8C Competizione a fost desenata de un german
    Seful departamentului de design al constructorului Audi AG, Wolfgang Egger, a desenat Alfa Romeo 8C Competizione, probabil cea mai frumoasa masina Alfa Romeo din ultimii 30 ani ( http://www.autoblog.com/2007/02/19/together-again-designer-wolfgang-egger-leaves-alfa-romeo-to-joi/ ) .
    19 3
  • Passat
    Uite cum apare Passatul intre cele mai frumoase masini ... tare ...
    25 22
  • ...
    Bentley si RS5 nu prea au ce cauta aici. Ferrari 599 nu e chiar cel mai frumos Ferrari, lipseste Lambo, Elantra mi se pare o alegere ciudata, dar gusturile americanilor nu se discuta...
    27 5
  • Da, Alfa 8c este superba, in locul Passatului as fi preferat vechiul CLS, si Maserati este f frumoasa, R8 este spectaculos dar nu pot sa zic ca este frumos, cel putin din fata, dar asa este, gusturile americanilor nu se discuta:)
    16 2
  • PROSTEALA PENTRU PROSTI
    astia de la vag depasesc orice limita de bun simt.ce s-au gandit ei hai sa facem un top ca sa ne mai creasca vanzarile.cum se stie bine interesul lor pentru alfa-romeo si totodata ca sa nu para suspect au pus alfa pe primul loc .LA NAIBA NU APARE IN ACEST TOP NICI UN MERCEDES SAU BMW,DOAR AUDI SI CE AUDI RS5 CARE ESTE CU 2 CLASE CA DESIGN SUB M 3 SI E-COUPE AMG .CAT DESPRE PASSAT CC LA FEL - CUM POTI SA PUI ACEASTA MASINA IN TOP IN DETRIMENTUL CLS-ULUI ??????????????????? NUMAI DACA MA GANDESC LA OPEL INSIGNIA OPC SI TOT NU ARE CE CAUTA ZDREANTA AIA IN TOP 10. SE VEDE DE LA O POSTA CA ESTE UN TOP COMANDAT DE VW SI NU AR FI PRIMA DATA EI POMPAND BANI GREI SI JURIULUI PENTRU A SCOATE GOLF 6 MASINA ANULUI IN LUME IN 2009 SI POLO MASINA ANULUI IN EUROPA IN 2010 . VAG ESTE CEL MAI DEMN DE MILA CONCERN CARE JOACA MURDAR SI LA UN MOMENT DAT O SA IASA LA SUPRAFATA TOATE ACESTE GAINARII .
    38 24
  • e destul de subiectiv topul asta.....
    alfa romeo 8C de departe e cea mai frumoasa
    audi RS5 hyundai elantra si passat cc sunt masini frumoase dar nici nau ce cauta in primele 10....eu leas inlocui cu ferrari 458 italia lamborghini reventon si mercedes SRL
    20 4
  • Americanii astia...
    Nu stiu care au fost criteriile de selectie, dar mie mi se par ciudate...Bentley nu mi se pare un model frumos, cred ca se gaseau alte modele Ferrari in locul lui 599GTB, Hyundai Elantra???
    11 2
  • completare
    nu sunt fan bmw, dar as inlocui jaguar xk cu BMW M3 coupe - este o masina foarte frumoasa
    13 8
  • voua va place cum arata Alfa Romeo 8C Spider ?
    e doar o intrebare
    13 13
  • schumi
    @AdrianosFidi
    Exista cineva caruia sa nu-i placa ???
    23 11
  • audi
    audi rs5 chiar nu are ce cauta aici....si este destul de ciudata asocierea unor masini gen aston martin cu hyundai...cred ca trebuia facut pe clase clasamentul, asa putea aparea si un smart alaturi de un navigator...
    8 2
  • Gerula
    Alfa 8C Spider
    Subscriu la rezultatul locului 1.
    Chiar daca imaginea prezentata nu este cea mai inspirata alegere.
    Trec zilnic pe langa un showroom unde este expus un exemplar rubiniu metalizat. De-a dreptul superb.
    19 0
  • unde e volvo?
    6 6
  • @ GTS_V
    ESTI PATETIC !!!
    GET A LIFE !
    24 10
  • Eu zic ca Alfa nu va ajunge la VAG, cel putin in urmatorii ani...dar daca va ajunge sper sa nu fie ca Seat astazi, care nu au mai scos un model complet nou de multi ani, in afara de Exeo, care e vechiul A4, nu doar platforma tehnica, ci si caroseria in mare proportie.Acum o intrebare de baraj...vor sa ajunga nr unul mondial, f bine, au mai mult decat suficient pt a realiza lucrul asta, la ce le mai trebuie si Alfa, si Susuki..adica sunt prezenti pe toate segmentele posibile si imposibile
    8 11
  • ati uitat
    Logan MCV...ati uitat de el!
    16 1
  • Miliardele necesare preluarii controlului Chrysler il vor obliga foarte probabil pe Sergio Marchionne sa vanda Alfa Romeo grupului VW
    In link-ul urmator gasesti o analiza foarte buna a planurilor de viitor FIAT SpA care nu exclude cedarea marcii Alfa Romeo grupului VW ( http://blog.auto.it/blog/2011/01/05/marchionne-si-gioca-i-suoi-3-assi/ ) . Daca vor cumpara Alfa Romeo, este foarte probabil ca grupul german direct sau indirect ( prin intermediul Suzuki ) sa preia controlul Mazda . Prin aceasta miscare, s-ar impusca mai multi iepuri si anume : eficientizarea operatiunilor japoneze atat pentru Suzuki cat si pentru Mazda, accesul VW Group pe pietele din S-E Asiei unde nu are o prezenta notabila iar Suzuki si Mazda sunt foarte puternici si nu in cele din urma, accesul la noua platforma modulara cu tractiune spate dezvoltata de Mazda ce se anunta extrem de competitiva, platforma ce ar putea fi folosita si pentru relansarea marcii Alfa Romeo ( pana la preluarea de catre FIAT din 1986, majoritatea modelelor Alfa romeo erau cu tractiune spate ) . Noul Alfa Romeo Spider ar putea prelua platforma noului Mazda MX-5 iar urmasul lui 159 ar putea cu ajutorul Mazda sa revina la tractiunea spate, concurand cu succes modelul BMW Seria 3 . Cred ca in 2011, VW Group va face aceste preluari ( Mazda si Alfa Romeo ) si isi va mari pachetul detinut in cadrul Suzuki .
    9 1
  • ...
    Da, Fiat daca vinde Alfa va prelua Chrysler pt o ofensiva puternica in SUA probabil ca in Europa cu logo de Lancia si Fiat pe modele Chrysler nu cred ca vor avea mare succes, la strategii eficiente Fiat e cam departe de VAG ce-i drept, si cu ce vor ramane in Europa? Cu 500 , care inca se vinde bine,urmasul lui Panda pe care il tot amana pt ca nu au bani, cu Bravo care se vinde mai prost in Italia decat Golf si Focus, la Lancia doar Delta este un model mai nou reusit zic eu, dar nu e suficient .Lipsesc pe destule segmente de piata, cred ca cel mai bine stau la clasa super sport cu Ferrari, pt a contracara Lamborghini, dar la modele obisnuite de volum sunt departe de VAG
    8 1
  • masini frumoaseeee?
    Aston Martin DBS, Maserati GranCabrio, Ferrari 599 GTB Fiorano sunt pornoooo rau de tot. se apropie de perfectiune. RS5 mi se pare o masina ca oricare alta, doar ca are un motor mare si se vrea a fi un rival pt M3 si C65 AMG, dar am citit intr o revista de specilitate un test comparativ intre cele 3 modele + infinity is-f din care audi iesea sifonat rau de tot.passat cc si hyundai elantra nu au ce cauta in top. mai sunt cel putin 10 masini mult mai frumoase decat cele 3 amintite.
    5 3
  • Dintre cele 10, la capitolul frumusete, tot Alfa Romeo 8C Spider cred ca merita primul loc. Foarte bine desenata, are un aspect care imbina in mod reusit forta cu eleganta. Apoi cred ca ar urma Maserati GranCabrio, cu linii fluide si pregatit parca mereu sa dea un atac... asupra soselelor. Dupa cele doua, parca este loc pentru Aston Martin DBS, cu al sau aspect agresiv si impunator. Este doar o parere personala... dupa acestea trei, ar fi Jaguar XK Coupe.
    Prezenta celorlalte 6 intr-o lista a celor mai frumoase masini ale ultimilor ani, cred ca ramane discutabila.
    9 1
  • alfa 159,alfa brera........
    unde sunt acestea........
    noul bmw Z4............ferrari 458 italy si altele......
    13 1
  • incredibil
    fratilor fratilor dar CL 65 AMG unde e.. masina aia e superba...Doar de as avea un CL
    6 0
  • ....
    Sunt americani!! Ce va mai mira chestiile astea!! Asta e aluatul din care sunt facuti ei!!
    6 0
  • iulian75
    ...........
    Un lucru nu vor sa inteleaga cei ce lasa comenturi pe aici. Sunt doar pareri personale. Gusturile nu se discuta....si cred ca topul este facut dupa mai multe criterii.........parerea mea.
    1 2
  • alooo audi cat a fost spaga??
    Audi R8 Spyder masina frumoasa?!! pe astia i-a lovit damblaua! ce americani idioti... Bentley Continental GT?? hai mah, ma lasi ?!!!!!!!!!!
    3 3
  • schumi
    ...
    Cred ca topul e constituit numai din masini care se vand in State.
    4 0
  • Marea reusita a acestei enumerari e ca -daca excludem Bentley-ul cam butucanos si urat - americanii chiar au gasit de cuviinta sa ne prezinte masini frumoase care chiar sunt deosebite. Sigur ca s80 e mai frumos ca elantra, mercedes cls e mai reusit ca passat cc si aston martin rapide ca audi s5 dar aste e. Nimeni nu e perfect. Puteau face clasificarea pe tipuri cum zicea cineva mai sus. Totusi au nimerit-o bine daca stai si te uti la ce ciudatenii deseneaza designerii lor. Aa! si s-au abtinut sa bage vreun dodge viper sau vreo corvette ca sa fie patrioti. Mare lucru!
    2 1
  • kumite
    spaga
    Daca in romanica,spaga e cuvantul de ordine,atunci e spaga peste tot.Ca doar de la bucale se da ora exacta....................................
    4 0
  • BaditzaEx
    preferam sa bage un CLS in locul lui Passat CC
    si chiar un Camaro in locul lui Rs5, lipsesc nume grele si masini muuuuult mai frumoase, ca Lamborghini, Mercedes...., vizavi de Alfa Romeo, intr-adevar arata bine, dar parca noua Lancia Stratos e mult mai aratoasa :P
    De departe cea mai frumoasa din top este Maserati :)
    5 0
  • hyundai, passat...wtf?!
    cele mai frumoase masini???, care au avut cele mai bune vanzari in US - asta-i completarea, ca altfel...=))
    Unde-i Maybach, Excelero, Lamborghini Murcielago sau Reventon, sau Countach ( ca observ ca nu sunt masini scoase in 2010 sau a.c. ), Ferrari Italia sau Testarossa, Porsche Carrera si hai sa le dam si mancatorilor de hamburgeri o masina, in clasament ( una totusi frumoasa ) de ex Ford GT... dar nu saracul asta de clasament.
    pai hai fratilor sa facem si noi un clasament ( alo baietii de la automarket ) cu cele mai frumoase masini vandute in romania, si sa vezi ca bate topul asta :))
    sau masinile cele mai frumoase si cea mai buna vanzare in ro, astfel propun :
    1) Dacia Duster;
    2) Dacia Sandero;
    3) Dacia 1300 '74 ( Limited Edition );
    4) BMWeu Ursuletz ( adus de prin capsunarii din spania sau samsarii de bulgaria );
    5) Passat TeDeI ;
    6) VW Golf 1,2,3,4,5,6 ( dupa posibilitati ) =))
    6 1
  • doar de la Mercedes
    CLS, CL, SLR, SLS

    sunt masini muuuult mai frumoase ca Audi ( 2 ex eexpuse in clasament ????wtf man ) Hyundai , VW - clar bani de propaganda bagati de viatorul constructor de auto no 1 - what a fuckin' joke
    5 0
  • Cata frustrare
    Doamne cum sar unii ca arsi pe aici, ca vezi doamne nu e marca favorita in top, parca ar fi vorba de familia lor. Vedeti si voi ca majoritatea masinilor de aici au primiti premii pt design si numai din amintite stiu cu printre ele se afla Alfa 8C, XK, Gran Turismo, Passat CC, A5.

    Si faza cu banii de propaganda...get a life oamenilor! Numai teoria conspiratiei visati, stati toata ziua si beliti ochii la Antena3 si OTV si va plangegi cat de rau o duceti, da sa puneti mana sa faceti ceva nu sunteti in stare.
    Va spun atat: voi stiti cine e MSN? E Microsoft! Voi chiar credeti ca Microsoft a doua corporatie din lume (dupa Google) are nevoie de asa ceva?
    3 3
  • cand supara adevarul...
    nici numai postezi la stire ci te aperi ,ca un vanzator de VAG-uri inrait , cu atacuri ...
    oare tu la ce belesti ochii?!, aa tu n-ai timp ca lucrezi ( NOT ) mai exact cum cautand pe forum unii care prezinta VAG asa cum e si dicreditandui pe aia, ca deh nu s-au luat de fam ta, s-au luat de banul tau si banul tau e D-zeul tau , portia de fasolica pe sapt in curs :))
    2 2
  • @ TOTI
    Oameni buni esteun top facut pe banii VW. Sunt foare nesimtiti. R8 asta care are spate de lambo ??!!! Asta este frumos ??? Astia de la VW sunt complexati ca nu reusesc in vanzari sa ia fata celor de la BMW si Mercedes. Oricum si-au dat cu stangu in dreptu, eu am mai zis ca PAssat CC este mai frumos decat A7 si A6 asta nou.
    2 3
  • Mda, amuzant tare.
    Care ultimi ani? Ultimii 40, 50? Daca e asa, pe locul I ar merge un Mercedes Gullwing, Citroen DS?
    Daca ne referim la ultimii 4-5 ani, ar trebui sa nu vorbim cu americanii, ca ei sunt mai altfel.
    Pana la urma cine sunt "americanii de la MSN"? Vreo autoritate in domeniu, la MSN se da ora exacta in auto, ca parca MSN era un portal web!
    4 0
  • stefan
    mai bn punea un porsche decat hyundai elantra
    5 0
  • claxonu
    masini..
    nu inteleg ce aveti majoritatea cu bentley continental, am vazut-o in realitatea si chiar arata beton.

    lamborghini reventon, porshce panamera, noul seria 7, m3, slr, sl, cl, pagani zonda??

    elantra? wtf?
    5 0
  • Marea majoritate habar nu aveti pe ce lume tratiti sunteti mai praf decat Vanghelie, voi sunteti doctori in Yahoo messenger si blog-uri de comentarii si atat. Daca eu maine fac un sondaj si 1 mil de utilizatori din China voiteaza cea mai frumoasa masina un Golf 2 asta inseamna ca VAG mi-a dat mie bani sa postez sondajul pe website-ul meu ? Sunteti vai de capul vostru, credeti ca se duce CEO de la VW cu banii in punga precum Becali sa dea spaga la MSN ? Daca in romania e o moda cu spaga crezi ca la nivelul ala e posibil asa ceva ?
    1 1
  • top rusinica!
    1.Alfa Romeo 8C Spider
    2.The New Nissan GTR
    restul e istorie :)
    2 0
  • parca in loc Hynday ar fii mers mai bine Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss sau cel putin cred ca ar fii avut si el un loc acolo
    3 0
  • Anonim
    RR Evoque,Mercedes Cls,etc
    Ok! Sa va spun ceva: Range Rover Evoque este cel mai frumos si spectaculos SUV de pana acum.Mercedes Cls-no comment.BMW X6 trebuia de mult sa se afle in top.Dar...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru