Niciun client roman nu a depus cerere pentru Lexus LFA

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Niciunul dintre cei 500 de clienti care au depus cerere pentru supercarul Lexus LFA nu este din Romania. Doritorii modelului produs in doar 500 de exemplare se mai pot inscrie pe lista pana in luna martie.

Esential

410.000 de dolari este pretul lui Lexus LF-A in Japonia.
560 de cai putere dezvolta motorul V8 de 4.8 litri de sub capota modelului japonez.

Dupa ce acum o saptamana anuntam ca toate cele 165 de exemplare ale supercar-ului Lexus LFA destinate pietei din Japonia au fost deja rezervate de clienti, Lexus anunta astazi ca totalul comenzilor la nivel mondial a depasit deja numarul total de exemplare LFA care se vor produce. Astfel, peste 500 de clienti au depus deja cereri de achizitie pentru modelul japonez la doar trei luni de la lansarea oficiala a modelului.

Desi numarul de pretendenti a fost deja atins, Lexus va mentine deschisa lista comenzilor pana la mijlocul lunii martie, cand producatorul nipon va incepe un proces de selectie a clientilor care vor avea onoarea sa aiba in garaj una din cele 500 de masini produse. Conform comunicatului Lexus, modelul va ajunge la final in 56 de tari ale lumii, Romania nefiind inclusa pana in acest moment pe harta. Modelul va fi vandut in afara Japoniei exclusiv in regim leasing, pentru evitarea speculei.

Lexus LFA este echipat cu un motor V10 de 4.8 litri, care ofera 560 CP.

Supercar-ul nipon are o masa de 1.480 de kilograme, distributie fata/spate fiind 48/52. Lexus LFA poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde, pe cand viteza maxima este de 325 km/h. Cei 560 CP ai motorului V10 de 4.8 litri sunt transmisi rotilor spate prin intermediul unei transmisii secventiale cu sase trepte.

via | Lexus/Toyota Romania

 

Taguri: Lexus, Lexus LFA

Comentarii (10)

  • Normal, romanii sunt oameni cu scaun la cap, cum sa dai 410k dolari pe o asemenea masina? Unde mai pui ca nu e TDi...
    15 9
  • foarte interesant ..
    o stire extrem de interesanta ... ca nu s-a intamplat ceva ce oricum avea sanse infime sa se intample ...


    @ xdye: daca scriau TDI pe masina, tot romanasu' era in extaz ..
    10 6
  • nicio stire
    Niciun roman nu sufera de Lou Garrets disease. sa anuntam Ministerul Sanatatii sa trimita un comunicat de presa.
    6 0
  • ei...
    Si cu toate astea, punem pariu ca o sa vedem pe strazi inmatriculata in RO?
    5 5
  • deosebit
    poi cum sa cumpere dak nu e bemveu frate.e prea complicat pt romani ...
    6 3
  • ShittyMF
    pai dah...
    ma intreb oare cati dintre romanii care ar avea bani sa-si cumpere LFA au auzit ca macar exista? pai daca le "place manelele" nu trec de checkup-ul Lexus...
    8 0
  • Nu este chiar asa...
    Nu cred ca trebuie sa asculti manele sau sa iti placa "TDI" ca sa nu-ti cumperi LF-A. Lexus nu are o imagine prea buna in Romania si daca stam sa analizam problema, nici in Europa de Vest nu exceleaza in vanzari. De aici rezulta o imagine de marca neinteresanta si este normal sa nu fie bataie pe o masina de 500.000E care nu iti aduce plusul de imagine pe care ti l-ar putea aduce un Ferrari de exemplu.
    4 2
  • cgc
    Depinde de Ferrari.
    LF-A este o masina pt. cunoscatori, nu este decat un Ferrari mai ieftin decat un LF-A care sa aibe performante superioare.
    0 0
  • @gtrazvan
    Lamureste-ne
    Eu sunt mai prost asa de felul meu. Si nu sunt un mare cunoscator asa ca am citit pe net o gramada de articole despre LFA si sincer nu impresioneaza cu absolut nimic. Nu-si justifica deloc pretul. In afara de programul de personalizare, n-are niciun farmec. Ba mai mult, dupa parerea mea sunetul artificial de de F1, este un lucru mai tipic cocalarilor decat un Bemveu, sau un Audi cu Leduri.
    Una peste alta poate nu vad de ce nu mi-as lua un 458 (care are performante superioare), si de restul imi mai iau un Range Rover TDV8, un XK pentru nevasta si-mi mai raman bani si de o vacanta in Bora-Bora, daca tot am banii astia de aruncat pe geam.
    0 2
  • Taliban
    Lexus
    E prea tare masina, dar 400 de mii pentru o masina japoneza? Come on, de banii astia imi iau un Bentley Continental SS si un Nissan GT-R .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru