Nissan Leaf a primit cinci stele şi la testele de siguranţă din Australia

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.07.2011
Nissan Leaf marchează o nouă reuşită în materie de siguranţă. Modelul electric al constructorului nipon a primit cinci stele şi de la organismul australian independent de testare a automobilelor noi.

Nissan Leaf a primit punctajul maxim de la organismul independent de testare a siguranţei din Australia. Leaf a devenit primul vehicul electric din Australia care a primit cinci stele ANCAP, după ce Mitsubishi i-MiEV a obţinut doar patru stele în cadrul acestui sistem de testare. Modelul electric de la Nissan a fost testat atât de organismul european EuroNCAP, cât şi de omologii săi din Statele Unite ale Americii, IIHS. Cei de la NHTSA (National Highway Transportation Safety Association) nu au testat încă modelul electric al celor de la Nissan.

Cei de la IIHS i-au acordat lui Leaf distincţia ”Alegere de top pentru siguranţă” în baza punctajului obţinut la testele de impact organizate de americani. Nivelul de protecţie oferit la impactul frontal, impactul lateral, impactul din spate şi la rostogolire a fost bun, Leaf obţinând punctajul maxim la toate categoriile. Modelul electric de la Nissan are ESP în standard, criteriu important pentru oferirea distincţiei respective.

Aparent, masa suplimentară a bateriilor îl face pe Leaf să fie mai sigur decât alte vehicule din clasa sa, spun cei de la IIHS.

Organismul european independent de testare a automobilelor, EuroNCAP, i-a acordat lui Leaf cinci stele în urma testelor de siguranţă operate în cadrul sesiunii din 25 mai 2011. Modelul electric de la Nissan a fost primul vehicul din categoria sa care a obţinut acest punctaj, acesta fiind proiectat să fie cât mai sigur posibil. Nissan Leaf mai trebuie să fie testat de ADAC, NHTSA şi încă două organisme independente de siguranţă. Sunt şanse mari ca modelul să obţină un punctaj mare şi la celelalte teste, criteriile nefiind atât de diferite.

VIDEO: Nissan Leaf testat de EuroNCAP

 

Via | Carsguide.au

Comentarii (3)

  • archos
    Bravo Nissan!
    Nici nu ma indoiam ca e mai sigura decat Mitsubishi i-MiEV. Daca mi-as lua o masina ecologica, Leaf ar fi cu siguranta prima alegere.
    18 5
  • Daca mi-as lua o masina ecologica,ar fi cu siguranta Renault!
    14 2
  • de stiut
    Depinde ce isi doreste fiecare... Renault-Nissan are masini pentru toata lumea... Nissan Leaf se completeaza f bine cu gama Z.E. de la Renault
    15 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru