Noul Lexus LFA a ajuns in Europa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 01.12.2009
Lexus a adus primul exemplar al noului sau supercar V10 de 300.000 de euro in Europa. Showroom-ul care are onoarea de a expune modelul japonez se afla in Londra.

Supercarul Lexus LFA, lansat de producatorul japonez in cadrul recent incheiatului Salon Auto de la Tokyo, a ajuns si in Europa. Deocamdata, intr-un singur exemplar. Unul dintre cele doar 500 de exemplare care vor fi produse se afla intr-un showroom special construit intr-un cartier select al Londrei, fiind expus pentru ca toti clientii interesati sa il poata admira pe viu.

Sofisticatul model sport al diviziei de lux Toyota a atras deja o lista importanta de potentiali clienti care nu s-au speriat de pretul ridicat al modelului (300.000 de euro) si de posibilitatea ca masina sa ajunga in garajul propriu intr-o perioada care variaza intre 12 si 24 de luni, in functie de pozitia pe lista celor care sunt hotarati deja sa plateasca un avans.

"LFA este o masina exceptionala pentru Lexus si atrage un interes deosebit in jurul lumii. iar faptul ca avem aceasta masina in showroom le va da ocazia potentialilor clienti sa o vada in "carne si oase", acesta fiind o parte foarte importanta in economia procesului de vanzare a unei astfel de masini", a declarat Devshi Varsani, managerul showroom-ului londonez in care este expus Lexus LFA.

Comenzile pentru modelul japonez vor lua startul in martie-aprilie 2010, clientii urmand sa afle in acel moment si care este perioada de asteptare pana la livrarea masinii.

Fiecare exemplar LFA este produs manual si dispune de un motor V10 de 560 CP si 480 Nm. Acceleratia 0-100 km/h are loc in 3.7 secunde, iar viteza maxima a modelului nipon este de 325 km/h.

via | Newspress (inreg.)

Taguri: LFA, Lexus, Lexus LFA

Comentarii (10)

  • nissan gt-r ?
    Oare imparte aceeasi platforma cu Nissan GT-R ?
    1 8
  • Lexus = Toyota
    Nu are cum sa imparta aceiasi platforma, deoarece Lexus apartine de Toyota, in timp ce GT-R e un Nissan. Vezi ca le confunzi.
    8 0
  • @tudor
    Stiu ca Lexus e marca de lux a Toyota, iar Infiniti a lui Nissan, dar trebuie sa recunosti ca masina seama izbitor de mult cu Nissan gt-r. Cum producatorii francezi impart platforme, ma gandeam ca au procedat si ei la fel.
    1 1
  • corectura
    seama izbitor -> seamana izbitor
    1 1
  • luxus
    ..... bai dar mai lasati-o cu divizia de lux
    lexus a aparut ca sa se vanda in america in primul rand pentru ca si americanii au zeci de masini lafel doar sub alt nume si mici facelifturi
    ..... si HYUNDAI e clasa de lux a lu KIA ?
    lexusu asta e super tare dar pretul o sa-l tina in vitrina
    cine are banii aia e snob deja si isi ia ceva cu nume mai rezonant si cine nu are tocmai banii aia isi ia un GT-R ca e muult mai eftin
    0 0
  • safdsh
    gt-r
    nu inteleg o chestie...la topul cu cele mai bune masini sport ale anului, la audi tt-rs era dat cuplu maxim de 455 NM...la 343 de cai...

    nu e cumva o greseala? ca lexus-ul asta, la 580 de cai, peste 200 in plus, are cuplu de 480 Nm...cred ca cuplul de la tt-rs nu e corect! pentru ca de exemplu, la nissan 370z, care are 330 de cai, deci cam ca audi, cuplul este de 350 Nm parca...ceva nu e in ordine...ori audi a reusit un super motor...

    in alta ordine de idei, si eu cred ca nu va avea mare succes masina...80 de cai in plus fata de gt-r, dar acceleratia cu 0,3 s mai slaba !!!!

    cred ca cine are de dat 300.000 pe o masina isi ia deja lamborghini, noul ferrari sau apollo...si cine nu are, isi ia gt-r, care e de 3 ori mai ieftin si mai performant...in versiunea de baza...in versiunea v-spec, care si ea va fi mult mai ieftina decat lexus lfa, nu mai spun...

    numai bine
    0 3
  • marius
    Hahaha...Ce tari sunt eleroanele acelea deasupra stopurilor...Brilliant!
    1 0
  • URAGANU
    2 saptamani
    Ii dau 2 saptamani pana sa o vedem pe strazile Patriei si fac pariu ca pana in 2010 se va epuiza stocul pentru 2010.

    In rest, Lexus = Hi-Class
    2 0
  • lllllllllll
    :-))) ati ramas in urma AUTOMARKET eu l-am vazut in realitate cand i-l dadeau jos de pe trailer!:-)) se afla pe Park Lane salonul!! da totusi l-ati gasit si voi ! BRAVO!!arata super masina!!
    0 0
  • pret
    mi se pare un pret aberant pentru o masina in clasa lui GT-R, care este de cateva ori mai ieftina

    la banii astia iei lamborghini sau ferarri (nu lexus)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru