Noul Opel Ampera va avea un pret de pornire de 28.000 euro

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.09.2009
Directorul de management al marcii Opel a anuntat ca noul Ampera va pleca de la 28.000 euro la debutul din 2012.

Potrivit lui Hans Demant, directorul de management al marcii Opel, noul Opel Ampera va avea un pret de pornire de circa 28.000 euro la debutul sau din 2012. Modelul german foloseste tehnologia Voltec, pe care se bazeaza si modelul Chevrolet Volt. Aceasta tehnologie ii permite lui Ampera sa parcurga pana la 60 de kilometri in mod electric, dupa care va intra in functiune motorul cu combustie interna pentru a incarca acest motor electric.

Incarcarea bateriei este efectuata chiar de la o priza casnica de 230 de volti. Astfel, clientii Opel care aleg un Ampera nu vor avea nevoie de statii de incarcare speciale, putand sa isi incarce masina in orice loc unde gasesc o priza standard. Cei de la Opel au planuri mari pentru modelul Ampera, anuntand ca acesta este suficient de practic incat sa fie singurul autoturism din gospodarie, nefiind un vehicul auxiliar doar pentru oras.

Avand in vedere ca cei de la General Motors tocmai au vandut 55% din actiunile companiei Opel consortiului format din Magna si Sberbank, soarta modelului Ampera ar putea fi modificata subtil, dar destinatia finala si forma acestuia nu ar trebui sa primeasca schimbari. Astfel, exista posibilitatea ca modelul sa intre mai devreme pe piata, sau sa fie promovat ceva mai agresiv, iar totul depinde de noua conducere a marcii Opel.

Un lucru pozitiv este faptul ca GM inca detine 35% din actiunile companiei, ceea ce le permite germanilor de la Opel sa foloseasca tehnologia Voltec fara niciun fel de probleme.

Via | 4wheelsnews

Taguri: Ampera, Opel, pret

Comentarii (2)

  • claudiu
    sumpa ,scumpa
    Sincer mi se pare scump, pana nu apar rezultatele cu un CONSUM REAL nu imi pare atractiv . Daca nu ar fi PLUG-IN as spune PAS direct.
    PS: la 10.000 euro poti lua 2-3 masini depinde de optiuni
    3 3
  • frectie
    Masina asa cum e acum, cu tehnologia care o are, este folosibila strict in oras. Autonomia mot. electric este stabilita cat sa acopere nevoile pt deplasari zilnice in oras (viteza
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru