Noul Opel Astra, primele poze oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.04.2009
Automarket va prezinta primele imagini ale noii generatii Astra. Hatchback-ul cu cinci usi va debuta la Frankfurt si va fi insotit de variantele de caroserie GTC si Estate.

Desi mai este mult timp pana la Salonul Auto de la Frankfurt, primele imagini ale noii generatii Opel Astra au debutat deja pe internet. Seria pozelor spion si a interpretarilor digitale a fost astfel intrerupta de o serie de informatii publicate de portalurile de internet americane si europene. Alaturi de primele imagini ale hatchback-ului, galeria "scpata" pe internet expune si doua schite ale viitoarelor derivatii de caroserie: coupe-ul GTC si varianta break.

Asa cum se anticipase deja, noul Astra preia filosofia de design inaugurata de Insignia, liniile regasindu-se atat la partea frontala cat si la cea exterioara. Blocurile optice, linia acoperisului si portierele robuste combinate cu o nota de sportivitate definesc noul hatchback. Liniile preluate de la Insignia se regasesc si la interior, pozele spion de pana acum confirmand acest lucru.

Toate cele trei variante ale noului Opel Astra au fost dezvoltate pe platforma Delta, cu tractiune fata, a celor de la GM, platforma regasita si pe modelele Chevrolet Cruze si Volt.

Potrivit primelor informatii, sasiul a fost insa modificat de inginerii Opel pentru a oferi un comportament mai sportiv.

Sub capota viitoarelor versiuni ale hatchback-ului german se va afla o gama variata de motorzari, dar si o unitate de 1.4 litri supraalimentata, ce ar urma sa livreze intre 120 si 140 de cai putere si intre 175 si 200 Nm.

Asteptata sa debuteze oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din aceasta toamna, noua generatie Opel Astra va putea fi regasita in showroom-uri cel mai probabil spre sfarsitul anului viitor. Variantele de caroserie Break si coupe vor debuta la mijlocul lui 2010.

via | CarScoop

Comentarii (17)

  • abc_e?
    Astra
    arata binisor... curios sunt cum o sa arate in realitate GTC-ul
    0 0
  • GTC
    Eu am acum un GTC cu panorama. Daca schita noului GTC se va finaliza, cu siguranta ca va fi urmatoarea mea masina in varainta OPC (Opel Performace Center)
    Se astepta sa aiba cel putin 280cp scosi din motorul de 2.0 sau 1.8 turbo.
    0 0
  • subiect
    Seamana cu un autobuz de seat leon vazuta din profil
    0 0
  • Circotasul auto
    nu arata rau
    Nu arata rau , vrea sa fie un fel de insignia.
    Oricum design mai bun decit la Noul Golf ( care este de fapt VECHIUL GOLF !!! )
    0 0
  • Adrian
    ...
    Seama cu seat leon ... fiat bravo ...

    incep sa "imprumute" unii de la altii design`uri exterioare .. raman astia in pana de idei ... pacat
    0 0
  • Fiat Leon
    Cum Corsa e pe aceeasi platforma cu Fiat Grande Punto, s-ar putea sa vedem o colaborare si in ceea ce priveste Astra-Bravo. Totusi, fata de Insignia e departe... Opel se indreapta cu pasi repezi spre VAG.
    0 0
  • mda
    Cred ca cineva de la Opel vrea sa-si piarda complet fanii. Daca asa ceva iese pe piata de la Opel mai ales in segmentul Astra care a fost mereu unul frumos si deosebit in toate cele, eu ma declar un fan rupt de aceasta marca. Sper doar din Insignia sa mai raman ceva sau sa ajunga undeva. In rest, au facut PRAF toate celelalte modele.

    Si toate de cand au rupt legatura cu Bertone. Daca ar stii lumea ce proiecte avea Bertone pt Opel, s-ar tavali pana si BMW in chinuri de invidie.

    Sanatate si conduceti preventiv.
    0 0
  • octavian
    arata bine, dar cam identic cu honda civic
    0 0
  • eustake
    ok
    Opel intotdeauna au avut un design reusit.
    0 0
  • ASTRA ASTA
    subiectiv
    e frumos.. e urat.. seamana cu brava... seamana cu civic... seamana cu leon.... oamenii sunt fiinte subiective... parerea mea subiectiva este ca noul astra arata mai bine ca vechea astra H si mult mai bine ca astra clasic. Totusi nu poate sa arate si sa functioneze ca un supercar si sa coste 15 000 mii. ASTRA ESTE SI VA FI O MASINA POPULARA.
    0 0
  • cristian
    pt uragan
    Uragane ...lasa-ne tata... esti invechit .....ce bine ne pare ca "te rupi"
    este depasit "moral".....

    O sa se vanda ca painea calda .......
    0 0
  • La faruri cam seamana cu audi.
    0 0
  • mythos
    arata bine, e un opel. daca vrei ceva mai bun si mai frumos gasesti dar la preturi mai mari. oricum, nici acesta nu va fi prea ieftin. cam cat va fi, 16.000 euro ?
    0 0
  • aveti dreptate..toate seamana intre ele..doar sunt masini..nu stiu ce ati vrea...daca nu ar semana cu nici una..ati sari toti ca e urata..
    clasicul este original...si opelul cam este clasic...ai putea zice ca de la opel incepe designul...:)
    0 0
  • naspa
    Ce vrea sa fie asta din lateral zici ca e mazda , gtc ul zici ca e siroco , si breku ala un fel de golf vagon .
    Naspa , e o masina banala care nu iese cu nimik in evidenta , mai ales grila aia frontala e prea mica .
    Nu cred sa fie oficial dar daca asta e noul astra .... E naspa !!!
    0 0
  • clona
    cum mai seamana ea cu kia si hyundai i 30 dintr-o parte
    0 0
  • cristian
    poze oficiale din parti
    Bai dc astea sunt pozele originale...Romania se califica la CM :) :)

    Nu vedeti cum sta oglinda laterala.....

    Nu vedeti ca roata din fata e mai mica decat cea din spate....

    Nu vedeti geamul din spate cum arata

    Oamenii astia trebuie sa vanda si ei reviste.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru