Noul sef Toyota: "Ne pregatim pentru inca doi ani dificili"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.06.2009
Akio Toyoda sustine varianta lui Carlos Ghosn, seful Renault Nissan, ambii afirmand ca piata nu isi va reveni in urmatoarele 24 de luni.

Noul presedinte al compaiei Toyota, Akio Toyoda, stranepotul fondatorului celui mai mare constructor auto din lume, a avertizat astazi asupra faptului ca industria trebuie sa se pregateasca pentru inca doi ani foarte grei in ceea ce priveste vanzarile si productia. In conditiile in care cele mai multe uzine Toyota din lume sunt utilizate sub capacitatea maxima de productie, constructorul nipon este pus in situatia de a inregistra al doilea an consecutiv de balanta negativa, toate operatiunile noului presedinte urmand sa vizeze evitarea unui al treilea an terminat pe minus.

"Vrem sa facem tot posibilul pentru a evita un al treilea an consecutiv cu pierderi. Vom incerca sa revenim la bazele si filosofia de la care a plecat Toyota", a spus noul sef al companiei.

Spre deosebire de rivalii americani din Detroit, Toyota planuieste sa revina pe linia de plutire fara a inchide uzine si fara a da afara oameni. Iar o umbra de speranta vine chiar din curtea producatorului nipon. Conform declaratiilor lui Akio Toyoda, noul Toyota Prius a primit pana acum mai mult de 180.000 de comenzi doar din Japonia, succesul hibridului care a deschis practic apetitul publicului pentru acest segment fiind unul imens.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru