Noul SUV Lamborghini - primele ipoteze

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.01.2012
Potrivit italienilor de la quattroroute, Lamborghini va prezenta conceptul unui SUV la Salonul Auto de la Beijing. Vestea debutului a fost infirmată de oficialii mărcii italiene.

Italienii de la quattroroute au prezentat două imagini ale unui SUV ce poartă sigla şi design-ul Lamborghini. Constructorul pregăteşte de ceva vreme un SUV, iar modelul prezintă o serie de componente în comun cu fratele său de la Bentley. Motorizarea va fi realizată de inginerii din Sant`Agata, iar propulsorul va fi aspirat, judecând după declaraţiile oficialilor mărcii italiene, care refuză să apeleze la supraalimentare până în 2020. Potrivit primelor informaţii, conceptul va debuta la Salonul Auto de la Beijing şi va prezentat şi la Salonul Auto de la Geneva.

Viitorul SUV Lamborghini va fi echipat cu o motorizare preluată de la Gallardo. Cel mai probabil, vorbim de motorul V10 de 5.2 litri şi 560 CP oferit pe versiunea LP560-4 a acestui supercar. Respectivul propulsor atinge puterea maximă la 8.000 rpm şi oferă 539 Nm la 6.500 rpm. Există şi o versiune mai performantă a respectivei unităţi, oferită pe versiunea Superleggera a lui Gallardo LP 570-4, care dezvoltă 570 CP.

Unele voci anunţă şi o versiune hibridă a acestui model, care va oferi peste 700 CP, aşteptată să debuteze în 2015. Oficialii Lamborghini au declarat că informaţiile despre acest SUV sunt "doar speculaţii", dar au confirmat faptul că se gândesc la încă un model.

Lamborghini nu este la primul SUV din istoria sa, fanii mărcii fiind familiarizaţi cu modelul LM002. Respectivul vehicul era destinat armatei italiene şi a fost construit între 1986 şi 1993, doar 328 de unităţi fiind produse. Noul SUV de la Lamborghini promite să fie mai bine vândut decât predecesorul său, motivaţia din spatele noului model fiind prezenţa mai multor SUV-uri de performanţă în piaţa auto. În timp ce SUV-ul de la Bentley va ataca nişa de lux a SUV-urilor performante, cei de la Lamborghini se vor concentra pe manevrabilitate şi performanţe deosebite.

Via | InAutoNews

Comentarii (12)

  • ?
    daca nu pun un w12 nu au facut nimic, si ca orice alta marca a fost distrusa de compania Vag ,si sigur o sa vedem si un tdi am vazut bentley cu V8 de 4.0 l si ma bucur ca nu au pus mana pe alfa romeo.si cei care spun contrariu polo-ibiza-fabia-a1- aceasi marie cu alta ,....
    9 20
  • Design
    Combinatie intre Porsche Cayenne si BMW X6 ?
    9 2
  • @isa.t
    Lambo a fost salvat de vag, bentley a crescut sub conducerea vag cu peste 30% iar pretioasa ta alafa romeo atarna in doar doua modele pe piata... Nu mai stau sa explic diferentele intre polo a1 ibitza si fabia ca imi racesc gura de pomana. Mentionez doar ca fiecare are rolul ei foarte bine stabilit pe piata.

    Cat despre noul motor de pe bentley, eu bag mana in foc ca o sa fie cel mai vandut. E mai economic si nu ca ar fi vb de bani insa nu e placut sa te opresti la benzinarie din 300 in 300 de km, e mai rapid si face masina mai agila... ahh, si suna bestial. Minusuri ?
    12 7
  • SUV-uri lamborghini ? ce urmeaza, tractoare lamborghini ? oh..stai ca chiar face tractoare
    6 8
  • Lambo
    Eu sunt mare fan BMW si nu i-mi place alta marca dar Lambo cu Vag cu ne Vag tre sa recunosc este o masina fenomenala, eu personal o prefer inaintea GTR-ULUI Ferrari..etc.Si ce daca ia ridicat Vag bravo lor,stiti cum este?daca tu lucrezi ca si gunoier si vine cineva si i-ti propune o munca mult mai bine platita tu ce spui? nu eu vreau sa ma zbat in mizerie toata viata.....
    13 4
  • @dudu Cauta Lamborghini LM si o sa vezi ca nu are rost sa te mai agiti...
    Lambo a facut un offroader de mult timp. Asa ca un SUV nu ar fi un soc in ziua de azi....e chiar asteptat de foarte multi (cu bani care abea asteapta sa il cumpere) si cei fara bani care abea asteapta sa il vada alaturi de Cayenne.
    3 0
  • alex...
    dar tu cate clase ai?sau alea pe care le ai le-ai facut la fara frecventa?ti-as recomanda sa rasfoiesti putin un manual de gramatica.
    1 5
  • doame!!
    ma faceti sa cred ca majoritatea sunteti asa...cum sa dai vot pozitiv unu care abia leaga 2 cuvinte si e si analfabet...sau ma rog probabil asa sunt majoritatea celor care fregventeaza acest site!!
    "i-mi", " i-ti "," i-ti"!! asta e chiar f simplu dar cand nu poti..... bravo felicitari celor care dau voturi pozitive dar nu stiu nici macar ce zice omu..daca au vazut ca zice de vag...dam pozitiv!:)))
    1 9
  • zuzuzic
    Scurt istoric :)
    @dudu :
    La inceput, Lamborghini era firma de tractoare. Apoi, avand bani, proprietarul firmei si-a cumparat un Ferrari, insa nu-i placea cum se comporta transmisia parca. I-a pus pe mecanicii de la fabrica sa demonteze masina, sa vada ce are. Acestia au observat ca masina are aceeasi transmisie cu cea care e la tractoarele lui. I-a spus aceasta fondatorului Ferrari, insa acesta nu i-a spus nimic, asa ca a hotarat sa faca el un supercar, sa-i dea lectii.
    4 1
  • caroseria spre partea din spate seamana cu infiniti
    0 0
  • Asta este analfabet ne analfabet va supara adevarul.Asa este romanashul si prost si fudul.
    0 1
  • jiji cocalarul@edi80
    hotul striga hotii! cam asta esti tu EDI80 ! (si imi aduc aminte ca te-am mai corectat acum ceva timp ... din k, sh, tz nu ieseai)
    citat din nemuritorul "iedi"
    "edi80
    la 12.01.2012, 16:29
    felicitari celor care se voteaza sg..fani bmw de.
    adevarul k regele mihai la varstalui sigur mai i-a sg decizii...si sigur conduce!" saracul verb a lua!

    edi80
    la 20.12.2011, 18:11
    mda
    si prostia tot nemtii v-a injectat-o" ei/ele v-au injectat!
    sa mai continui? hai sa continui totusi in stilul tau : "beietzash lasa-te k pute, nu mai "fregventa" situl ca lasi dare "
    ce sa zice "OMU" care nu a auzit de articularea cuvintelor gen pom,lup samd hahaha :))) :)) :)) (ironie ieftina)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru