Noul Toyota Prius costa 25.300 de euro in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.09.2009
Toyota a lansat astazi in Romania noua generatie a modelului Prius. Hibridul vine pe piata autohtona cu trei niveluri de echipare, pretul de pornire fiind de 25.300 de euro cu TVA.

Lansata in iarna acestui an in cadrul Salonului Auto de la Detroit, noua generatie a modelului Toyota Prius a ajuns si in Romania.

Pionierul segmentului hibrid vine pe piata autohtona cu un pret de pornire de 25.300 de euro cu TVA, pentru echiparea de baza. Modelul japonez este disponibil cu trei niveluri de echipare, Luna, Sol si Sol Plus, cea mai scumpa versiune ajungand pana la 30.050 de euro cu TVA.

Pentru cei care isi doresc doar versiunea standard a modelului hibrid este bine de stiut ca acesta vine echipat cu sapte airbaguri, ABS, VSC+ (sistem de control al stabilitatii), cruise control, computer de bord, volan imbracat in piele, aer conditionat cu reglare automata, radio CD cu MP3, patru geamuri electrice, oglinzi reglabile electric, jante de aliaj, proiectoare de ceata, blocuri optice cu LED (pentru faza scurta), stopuri cu LED si parbriz cu filtru UV.

Pentru cei mai pretentiosi, exista optiunea unor niveluri de echipare superioare, care includ printre altele telecomanda pentru pornirea aerului conditionat, instalatie de ventilatie alimentata de panouri solare montate pe acoperis si sistem de navigatie cu ecran touch-screen.

Noul Toyota Prius este alimentat de un propulsor conventional pe benzina, de 1.8 litri, capabil sa dezvolte 99 de cai putere, asistat de un motor electric care urca resursele totala pana la 136 de cai putere.

Cu toate acestea, consumul hibridului este de numai 3.9 litri/100 de kilometri iar emisiile de CO2 insumeaza 89 g/km.

Comentarii (29)

  • nu mai bine imi i-au un a4 la banii astia
    14 9
  • gabi o
    1C63
    asa si! Cine te opreste?
    14 5
  • M-am razgandit,decat a4 mai bine un a6
    12 7
  • Mai bine golf sau polo si iti si raman bani
    polo bluemotion consum 3.3 si emisii 87g/km
    golf bluemotion:3.8 si 99 g/km
    7 9
  • s
    oricum e scumpa in Europa, in America e dolari
    13 0
  • pana la urma ce fel de hibrid e?
    are un motor electric de 37 cp si unul conventional de 99 CP..

    motorul de 1.8 e folosit doar pt a produce electricitate!? atunci puterea celor 2 motoare nu se insumeaza..

    Am inteles bine?
    1 7
  • @ VAG
    Hibrid înseamnă că cele 2 motoare lucrează independent, adică pot funcţiona separat sau împreună şi atunci puterea se adună. La Prius motorul termic este cuplat prin transmisie la trenul de rulare şi NU încarcă bateriile în mod direct. Acestea sunt încărcate doar la frânare (regenerarea energiei).
    Anul viitor va apărea şi Prius care se poate încărca de la priză (plug-in hybrid).

    Cea mai avansată tehnologie dpdv al eficienţei este varianta în care motorul termic are DOAR funcţia de a încărca bateria, iar maşina este pusă în mişcare numai de motorul electric. Acest lucru simplifică mult transmisia, eliminând cutia de viteze şi permiţând calculatorului să optimizeze funcţionarea motorului pt încărcarea acumulatorilor.
    12 0
  • mircea
    @asm
    Multumim pentru completari, intotdeauna binevenite.
    6 0
  • george
    FUGI DE-AICI
    @ ,.

    Un A4 mai chelut asa iti mai iei dar un A6 nu. Chiar si la oferta, A6 e 29.000 de Euro FARA TVA.

    @ asm

    Am senzatia ca ai incurcat un pic borcanele...Din cate stiu eu, prin franare se recupereaza intr-adevar o parte din energie insa mult prea putin pentru a asigura o incarcare sanatoasa a bateriilor. Motorul termic are sigur un alternator/generator acolo care varsa si in bacterii niste coerent...
    1 4
  • :)
    Pentru cine a vazut show-ul cu jeff dunham papusarul, cum facea misto de acest model precum ca ar fi o masina mica...pentru americani e mica :).
    4 0
  • george
    N-AI IDEE CATI BANI A PRIMIT NENEA ALA
    @ Raz

    de la Toyota ca sa "faca misto" de Prius. Pe langa mistocareala, nea ala mai strecura si niste mesaje dibace care li se insurubau gugustiucilor in creier mai abitir decat teava de sonda...
    2 5
  • george&roland_st
    Are dreptate Raz
    1 2
  • george
    AM ZIS EU CA N-ARE DREPTATE?
    @ george&roland_st

    Dimpotriva! Am spus si eu ca face misto si nu l-am contrazis in legatura cu faptul ca masina e considerata mica pentru americani. In rest am adaugat ca pentru mistocareala asta a fost platit de Toyota...Ce-o fi atat de greu de inteles? Ca a fost atat de simplu incat intelegea si o gluga de coceni...
    0 3
  • 30.050 de euro cu TVA ???
    Frate, iti iei INSIGHT la 21.396 euro:

    < http://www.hondatrading.ro/modele/Insight/18 >

    indiferent cat e de dotat Priusul.
    E prea mare diferenta !!!!
    3 0
  • nu stiu cine mi-a folosit numele, al doilea comentariu semnat ",." de la 13:51 nu a fost scris de mine.
    il rog pe cel care a facut asta sa aiba curajul sa recunoasca

    P.S. sau mai bine o skoda superb elegance
    1 5
  • @ ",."
    Cele doua comentarii au fost trimise de pe acelasi ip.
    Daca vrei sa nu iti copieze nimeni username-ul , daca poti numi ",." username, iti recomand sa iti faci un cont.

    O zi buna!
    4 1
  • Mazda
    Tot o Mazda 6 mi-as lua!!!
    Pana fac astia tehnologia destul de ergonomica, si mai ales ieftina, mai e.
    4 0
  • succes
    Personal, nu-mi place masina, am mers cu ea si stiu cam ce poate e drept ca era modelul cu motor de 1.5. Dar doresc sa urez "succesuri" celor care vor da banii pe ea....
    2 1
  • george
    ESTI SUB ORICE CRITICA
    @ LEE

    Sper din tot sufletul sa fie vorba de rea vointa desi nici asa nu e bine si nu de...ignoranta...

    Tu compari pretul de pornire al lu` Insight cu pretul celui mai "smecher" Prius?!?!?!

    La "entry level", Insight e exact cat ai spus tu respectiv 21.396 TVA inclus in vreme ce Prius e 25.300 TVA inclus. Deci diferenta e de doar 4000 (grosso modo), NU 8000 de EURO cat insinuezi tu.

    Si oricum, aia 4000 de Euro in plus fac diferenta intre o chestie rasolita si una care se comporta ca o masina. It`s worth it...
    0 4
  • costin
    e DEVARAT
    renault megane bicorp
    renault megane bicorp dci de 80cp. 1496 cm consuma 3,5litri. sunt posesor al lui din 2005 unic proprietar si sunt extrem de multumit de consum . Se intelege ca ma refer la viteza de 100km ora chiar si vara la 110 are cu aproximatie acelasi consum
    Raporteaza abuz
    1 vote 0 vote
    2 5
  • @VAG
    motorul electric are 82 CP, iar cel termic 99 CP insa combinate dau 136 CP (nu se aduna). in descriere scrie ca sistemul hibrid este integral (dispunere in serie si in paralel) lucru care presupun ca include functionarea motorului termic pentru incarcarea bateriilor....
    2 0
  • @george
    Am spus asa < indiferent cat e de dotat Priusul.> , diferenta de pret este mare, chiar daca este la extreme ( 8000 euro este cat alta masina )
    scuze daca n-am fost explicit :(
    2 0
  • george
    NU TE SCUZ DELOC
    @ LEE

    Pentru ca tu ai mai facut comparatia asta tendentioasa de vreo 2 ori si eu ti-am mai atras atentia tot de atatea ori.

    Argumentul tau nu sta in picioare deloc. Daca vrei sa fii impartial (ceea ce-i cam greu in cazul tau) faci comparatia corect: cel mai ieftin Insight cu cel mai ieftin Prius. Daca ar fi sa ma iau dupa logica asta a ta, putem sa comparam cel mai scump Insight cu cel mai ieftin Prius si s-ar putea sa fie la acelasi pret, indiferent cat de dotat e Insight-ul...

    Si daca vrei sa fii un adevarat gentleman, spui si faptul ca din punct de vedere dinamic, Insight e net inferior Priusului.

    Probabil ca ti-am cerut deja mult prea mult...
    0 1
  • ntzz
    uite aici:
    < http://www.mininova.org/search/?search=best+motoring+2009&cat=0 > , in episoadele 7-9, Insight bate Pius 2 si Prius 3 :)
    1 0
  • george
    IAR INCEPI CU PROSTII?
    @ LEE

    Lasa-ma odata cu brasoavele astea gretoase...

    Uite ce zice chiar HONDA despre INSIGHT!

    http://www.automarket.ro/stiri/honda-lucreaza-la-imbunatatirea-hibridului-insight-23010.html
    0 1
  • stiam
    si ce ???
    nimic nou pentru mine.
    ti-am aratat ca INSIGHT are si parti bune, atat!
    1 0
  • george
    WTF?
    @ LEE

    "ntzz"-ul ala la ce se referea? Ca singurul lucru la care m-am referit in mod separat de problema pretului a fost dinamica/tinuta de drum inferioara. Daca nu la asta te refereai inseamna ca nu stii pe ce lume esti si m-ai contrazis numai ca sa te afli in treaba.
    Am spus eu undeva ca Insight nu are parti bune comparativ cu Prius? Unul e pretul. Or mai fi si altele. Dar nu despre asta era vorba in discutie.

    Inca o data iti spun, termina cu balivernele si nu mai face pe prostu` ca nu tine. Masinile Honda nu vor deveni mai bune daca le lauzi tu ca si cand ai fi platit pentru asta cu munti de bani...S-ar putea chiar sa aiba de suferit. Cand il vede lumea pe cate unu` din asta ca tine, fuge de Honda mancand pamantul. Opreste-te odata ca ii faci rau. Si tu o sa suferi pentru asta...
    0 0
  • MARIAN
    IN ROMANIA TOTUL ESTE MAI SCUMP
    Preturi in spania cu tva
    Prius 1.8 HSD 22.860 € 24.960 € 28.210 €
    Insight 1.3 i-VTEC 19.800€ 20.800€ 23.200€
    0 0
  • ^_^
    arata mult mai bine insight decat prius atat la interior cat si la exterior...stai linistit george ca honda nu face masini proaste iar diferenta de bani destul de mare dintre cele doua face balanta sa incline spre insight parerea mea...prius are de partea ei faima si vanzarile de-a lungul celor 12 ani de existenta...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru