Noul Toyota Yaris a fost dezvăluit pe internet

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.12.2010
Primele imagini ale versiunii japoneze a lui Toyota Yaris au ieşit la iveală pe internet. Versiunea europeană va arăta la fel şi debutează anul viitor.

Englezii de la Autocar au obţinut primele imagini ale lui Toyota Vitz, versiunea japoneză a lui Yaris. Modelul respectiv este deja la a treia generaţie şi vine cu un aspect inspirat din cel al lui Prius. Spre deosebire de actuala generaţie, aspectul a devenit mai futurist şi prezintă unele linii care ar putea să nu fie apreciate de vechii clienţi ai modelului. În practică, aspectul exterior al lui Yaris a devenit "unisex", lucru care ar trebui să facă modelul mai atrăgător pentru clienţii de sex masculin, după cum a subliniat Hirofumi Yamamoto într-un interviu penru o publicaţie britanică.

Noul Toyota Yaris are o lungime de 3.890 milimetri, o lăţime de 1.700 mm şi o înălţime de 1.500 mm. Ampatamentul are 2.510 milimetri, ceea ce îl face pe Yaris cu 100 mm mai lung faţă de generaţia actuală, în timp ce ampatamentul a crescut cu 50 de milimetri. Pasagerii din spate vor beneficia de 35 de milimetri în plus pentru genunchi, în timp ce masa modelului a fost redusă cu 30 de kilograme faţă de actuala generaţie.

Debutul european al noului Yaris va avea loc în vara anului 2011.

Modelul va fi oferit cu două motoare pe benzină şi cu un diesel. Ulterior va fi introdusă şi o versiuen hibridă, care va debuta pe piaţă undeva în anul 2012. Va exista şi o versiune de performanţă, care va fi echipată cu un motor de 1.5 litri şi 109 CP, dar aceasta nu va intra în Europa, unde ar fi oricum surclasată de orice rival din segmentul subcompact. Motoarele pe benzină vor oferi 69 CP şi 90 Nm – pentru versiunea de 1.0 litri, respectiv 94 CP şi 120 Nm pentru versiunea de 1.3 litri. Ambele vor beneficia de un sistem Stop&Start şi vor parcurge aproximativ 30 de kilometri cu un singur litru de carburant.

Via | Autocar

Comentarii (10)

  • china
    Made in China........
    4 17
  • Ai omis Skoda si muribundul Seat!
    6 6
  • yaris
    super masina
    11 2
  • Opinie...
    Masina arata mult mai bine decat versiunea precedenta. Asa cum spunea si H.Y. masina e abordabila si de catre barbati. Insa tot e mai mica decat celelalte masini mici din Europa. In schimb motoarele sunt ok si mai ales consumul. Yaris revine in lupta din clasa mica! Asta daca si preturile sunt ok.
    10 2
  • "potrivirea" masinilor cu propietarii dupa sex nu este "batuta in cuie"
    sunt foate multe femei / fete nu foarte inalte sau "baietoase" care circula cu masini mari , sport ... si baieti in chichinetze
    5 1
  • you_hoooo
    naspa
    Neinteresanta... o masina care nu creeaza nicio emotie. Doar pentru fiabilitate se poate cumpara o astfel de masina. Generatiile anterioare erau cu mai multa prestanta.
    3 7
  • :|
    e urataaa :|
    1 4
  • fulger
    Deruta la Toyota
    Ma uit asa la designul asta.....un bot agresiv pus pe un profil blajin,
    saracii astia de la Toyota nu reusesc sa creeze si ei o imagine de marca pentru masinile lor. O amestecatura totala combinata cu lipsa de idei si personalitate. Masinile Toyota sunt urate cu flacari, doar cele din gama autoturisme de la Nissan le mai intrec.
    Ditamai firma......vai de mortzii vostri....
    7 8
  • toyota
    seamana mai mult cu urban cruiser si nu cu prius
    1 1
  • fulger
    Probabil creierul tau e plin de fulgere.Daca Auris,Avensis, Rav4 sunt urite ,de ce nu te angajezi tu la proiectare la Toyota sa le faci masini frumoase?Daca nu te superi ce studii ai?Toti frustratii au ajuns sa posteze pe net.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru