Nu e banc: politistii englezi gresesc carburantul la alimentare de patru ori pe zi!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.06.2009
Politistii britanici dovedesc faptul ca bancurile cu ei au suport: patru masini de politie din Anglia sunt alimentate zilnic cu benzina in loc de motorina sau invers.

In timp ce Romania trece printr-un scandal monstru intre presa si oficialitatile guvernului, acestea din urma fiind acuzate ca utilizeaza banii publici in scop personal, Marea Britanie nu scapa nici ea de problema bugetelor publice.

Conform rapoartelor oferite presei de catre Politia din Albion, patru masini de politie sunt stricate in fiecare zi in Anglia din cauza faptului ca agentii confunda motorina cu benzina la statiile de realimentare. Acest lucru duce la cheltuieli medii saptamanale de reparatii de 6500 de lire sterline (aproximativ 7600 de euro). Daca acest calcul se face la scara anuala, aflam simplu ca suma cheltuita aiurea de politistii neatenti ajunge, in medie, la 400.000 de euro.

"E socant faptul ca atatea masini de politie sunt stricate de erori idioate. Fiecare masina afectata ne costa in plus cateva mii de lire si sta pe bara in loc sa lupte impotriva infractorilor. Ne-ar placea ca politistii nostri sa fie ceva mai cu picioarele pe pamant", sustine Matthew Elliott, directorul Aliantei Platitorilor de Taxe, un organism care vegheaza supra utilizarii corecte a banilor publici.

Conform studiului pe care l-au realizat jurnalistii britanici de la The Mirror, faptul ca fiecare masina pe motorina din North Wales are capacul rezervorului colorat in galben si "imbogatit" cu litere de-o schioapa pe care scrie "Diesel" nu i-a impiedicat pe politistii din aceasta provincie sa greseasca tipul de carburant de 39 de ori in ultimul an.

Vedetele din Marea Britanie au luat si ele act de studiul jurnalistilor, Richard Hammond (Top Gear) atacand politistii cu umor, intr-un editorial din The Mirror: "Daca ar fi vorba de mai multe tipuri de carburant, s-ar putea ca greselile sa fie explicabile mai usor.

Insa nu e deloc greu. Benzina sau motorina. Chiar si legat la ochi ai sanse 50-50% sa nimeresti corect. Ba mai mult decat atat, poti sa iti dai seama dupa mirosul carburantului daca l-ai nimerit sau nu", spune coprezentatorul Top Gear.

via | Mirror

 

 

Taguri: masini, politie

Comentarii (2)

  • zarnesteanu
    tot e bine
    Ai nostri nici macar nu stiu ce-i ala carburant. Sau poate n-ati vazut masini de politie cu lemne iesind prin capacul de la rezervor?
    1 4
  • bogdan
    cops
    cat de prost sa fii???????????/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru