OFICIAL: Audi a lansat noile A4 si A6 Allroad Quattro la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.03.2009
Audi a lansat facelift-ul lui Allroad Quattro si noul A4 Allroad Quattro la Salonul Auto de la Geneva.

Audi a venit la Salonul Auto de la Geneva cu doua modele din gama Allroad, A4 si A6. Primul model Allroad a fost lansat acum 10 ani si era bazat pe modelul A6. Modelele actuale au pastrat traditia si folosesc design-ul modelelor pe care sunt bazate pe o platforma tehnica inaltata si latita.

Audi A4 Allroad Quattro este bazat pe versiunea Avant a lui A4, care a fost inaltata cu 37 milimetri si latita cu 20 milimetri pentru a imbunatati capacitatile off-road ale modelului. Design-ul este similar cu al versiunii Avant a lui A4, singurele diferente notabile fiind la nivelul ornamentelor aplicate de-a lungul caroseriei, care acopera pragurile, marginile aripilor si partea inferioara a barelor de protectie.

A4 Allroad Quattro benefiaza de noile motorizari disponibile in gama A4,precum si de noua transmisie S-tronic cu dublu-ambreiaj. Pentru acest model, transmisia manuala cu sase trepte este disponibila doar cu motorul TDI de 2.0 litri. Transmisia S-tronic este disponibila atat cu propulsorul TFSI de 2.0 litri si 208 CP, cat si cu propulsorul TDI V6 de 3.0 litri.

Versiunea de baza, echipata cu un motor TDI de 2.0 litri, dezvolta 168 CP si un cuplu motor de 349 Nm, pe cand fratele sau mai mare dezvolta 237 CP si 500 Nm. Unitatea TFSI de 2.0 litri dezvolta 211 CP si un cuplu motor de 350 NM.

Audi Allroad Quattro a primit si el un facelift, pentru a il incadra in tendintele de design lansate de noul A6 in toamna trecuta. Acest model este si el bazat pe versiunea Avant a lui A6 si beneficiaza de patru motorizari, care sunt oferite impreuna cu o transmisie manuala cu sase trepte sau o transmisie tiptronic cu sase trepte.

Gama de motorizari a lui Audi Allroad Quattro este deschisa de un motor FSI V6 de 3.2 litri care dezvolta 255 Cp si un cuplu motor de 330 Nm. Cea mai puternica motorizare pe benzina este un V8 FSI de 4.2 litri care dezvolta 350 CP si 440 Nm. Propulsoarele diesel nu au fost uitate, Audi Allroad Quattro fiind disponibila cu doua asemenea motoare. Prima unitate diesel este un TDI V6 de 2.7 litri, care dezvolta 180 CP si un cuplu motor de 380 Nm, pe cand fratele sau mai mare dezvolta 233 Cp si 450 Nm dintr-o cilindree de 3.0 litri.

Cele doua modele vor fi disponibile in Europa incepand cu aceasta vara. Ambele modele beneficiaza de noua generatie a sistemului Quattro, care poate repartiza 85% din cuplul motor disponibil pe puntea motoare care are nevoie de acesta.

Via | Audi

Comentarii (3)

  • andrei
    nu vreau sa par mai carcotas de cat sunt
    dar...
    "Unitatea TFSI de 2.0 litri dezvolta 20 CP si un cuplu motor de 350 NM"
    0 0
  • 2.0 TFSI nu dezvolta 20 CP ci 200 CP
    0 0
  • Gresit
    Complet gresit, Conform declaratiei de presa, motorul TFSI de 2 litri dezvolta 155 kW (211 CP) si 350 Nm.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru