OFICIAL: Audi A5 Sportback costa 34.841 de euro in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.08.2009
Noul Audi A5 Sportback este disponibil pentru comanda si in Romania, iar primele unitati vor fi livrate in luna septembrie. Pretul de pornire al modelului A5 Sportback in versiunea 2.0 TFSI este de 34.841 de euro, cu TVA inclus.

Audi a anuntat preturile noului A5 Sportback pentru Romania, versiunea entry-level 2.0 TFSi fiind disponibila contra unei sume de 34.841 euro cu TVA inclus. Cel mai ieftin A5 Sportback echipat cu un motor TDI are un pret de pornire de 35.723 euro, si este echipat cu o transmisie multitronic. Gama A5 Sportback beneficiaza de trei tipuri diferite de transmisii, respectiv o cutie manuala cu sase trepte, o cutie de viteze S tronic si o cutie de viteze multitronic.

Propulsoarele pe benzina ale lui Audi A5 Sportback dezvolta intre 180 si 265 CP si sunt oferite atat cu transmisii manuale, cat si cu transmisii multitronic si S tronic. In timp ce modelul entry-level este echipat cu un motor TFSI de 2.0 litri, care dezvolta 180 CP si costa 34.841 euro, varful gamei este echipat cu un motor FSI de 3.2 litri, care este cuplat unei transmisii S tronic si unui sistem de tractiune integrala quattro, si are un pret de pornire de 49.221 euro, cu TVA inclus.

Gama de motorizari diesel nu a fost uitata de catre producatorul din Ingolstadt, modelul A5 Sportback fiind oferit alaturi de 4 propulsoare pe motorina, care ofera intre 143 CP si 240 CP. Modelul entry-level al gamei A5 Sportback diesel dezvolta 143 CP si este echipat cu o transmisie multitronic, iar consumul mixt de carburant este situat la 5.8 litri la 100 kilometri.

Varful gamei Audi A5 Sportback in versiunea diesel dezvolta 240 CP, si este echipat cu un propulsor TDI de 3.0 litri, cuplat la o cutie de viteze S tronic si la un sistem de tractiune integrala quattro. Pretul de pornire al versiunii de top din gama A5 Sportback diesel este de 50.374 de euro, cu TVA inclus.

Din lista de dotari standard a lui Audi A5 Sportback putem mentiona elemente precum RadioCD Audi Concert, geamuri electrice fata/spate, sistem de climatizare cu trei zone, faruri cu Xenon si stopuri cu LED, sistem start-stop pentru modelele 2.0 TFSI si 2.0 TDI echipate cu o transmisie manuala, iar toate modelele sunt echipate cu un sistem avansat de management al consumului electric, atat in mers, cat si in stationare. In materie de siguranta, noul Audi A5 Sportback beneficiaza de ABS, ESP, EBV, discuri de frana fata/spate, airbag-uri fata intregrale si airbag-uri laterale fata, precum si sistemul ASR si diferential blocabil electronic EDS. Scaunele lui A5 Sportback sunt proiectate astfel incat sa diminueze riscul unui accident la coloana vertebrala, iar toate cele patru locuri beneficiaza de centuri de siguranta in trei puncte.

Cutia de viteze S tronic a lui Audi A5 Sportback este cu dublu ambreiaj si are sapte trepte. Aceasta poate fi actionata si manual, prin intermediul schimbatorului de viteze sau a padelelor optionale de pe volan.

In cazul transmisiei cu dublu ambreiaj S tronic, intervalul de timp necesar schimbarii treptelor de viteza nu este detectabil, lucru fiind posibil gratie tehnologiei DSG si a sistemelor electro-hidraulice avansate.

Cea de-a treia optiune in materie de transmisii este cutia de viteze cu distributie variabila multitronic. Aceasta este prima cutie de viteze fara trepte care poate sa transmita un cuplu motor de pana la 310 Nm. Puterea motorului este transmisa printr-un lant articulat care este intins intre doua perechi de discuri conice. Prin atragerea si respingerea perechilor de discuri conice, raportul de transmitere este schimbat fara salturi. Multitronic determina un consum de carburant mai mic decat cel obtinut de o cutie de viteze automata cu cinci trepte si valori partial mai bune decat o cutie de viteze manuala. Cu toate acestea, caracteristicile sportive nu au fost uitate, iar cutia multitronic accelereaza mai bine decat o cutie de viteze manuala.

Pentru lista completa de preturi si dotari ale lui Audi A5 Sportback, CLICK AICI.

Via | Audi

Comentarii (3)

  • La banii astia...
    ...nu mi-as lua A5 Sportback (ca e acru :)
    2 2
  • mda...
    ca de obicei... o super masina, numa ca in tara noastra, nu prea ai cu cine. Era o vorba: Romania e o tara minunata. Pacat ca e si locuita.
    3 0
  • ...mare dreptate ai Raul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru