Oficial: BMW pregateste hibridele X6 si Seria 7

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.08.2008
Conducerea BMW a anuntat versiuni hibride pentru X6 si Seria 7 si a negat zvonurile privind un viitor X7.

Zvonurile care anuntau un viitor model X7 in gama celor de la BMW au fost infirmate de oficialii grupului bavarez zilele trecute in cadrul unei intruniri a consiliui de administratie. Tot in cadrul intalnirii, conducerea BMW a stabilit si strategia de viitor, care anunta practic toate modelele noi care isi vor face loc in gama constructorului.

Asa cum era de asteptat, BMW va lansa versiuni hibride pentru cele mai noi modele din gama sa: Sport Activity Coupe-ul X6 si Seria 7. Ambele versiuni promit emisii de CO2 mult mai scazute si un consum de carburant cu mult mai mic.

Cei care isi doresc un model de lux care sa consume putin vor fi insa nevoiti sa astepte cel putin pana la jumatatea anului viitor, cand va debuta versiunea hibrida a Seriei 7.

Oficialii bavarezi au lasat sa se inteleaga si ca BMW se gandeste la un coupe cu patru usi, bazat pe conceptul CS, dezvaluit in premiera anul trecut.

Ceilalti constructori din interiorul grupului pregatesc si ei noi premiere, Mini urmand sa lanseze o varianta SUV iar Rolls Royce noua generatie a principalului sau model, Phantom.

via | Autoblog

Comentarii (9)

  • Respect! bravo BMW, ar trebui sa fie mai multi constructori si mai multe modele de genu asta.taranii ar zice k nu mai au cox si alea alea da aia care zic asta is niste frustrati cu un lastun sau un 1300 in cel mai bun caz si care nu au mers la viata lor cu mai mult de 90 km/h. si astea is competitive din punctul asta de vedere si cat merg e arhisuficient
    0 0
  • johny BOY
    ptr ufx
    de ce zici ca ar trebui sa fie cat mai multi constructori ca BMW? ce intelegi prin asta? sa faca masini scumpe si nu neaparat mai bune decat ale concurentei? sau esti full de bani si nu mai stii ce sa iti alegi din modelele de pe piata, ptr ca doar de la BMW iti plac... sau ce anume vrei sa transmiti? sau de ce "bravo BMW"? stimabilule, sau conferentiare cum zice M. Badea, ei scot modele hibride ptr ca nu stiu sa faca decat motoare mari,...care polueaza mult..si in curand, daca nu au media de emisii CO2 pe intreaga gama sub o anumita valoare, exista posibilitatea sa nu mai aiba voie sa produca... De asta au cumparat Mini, de asta ptr Mini fac motoare diesel cu Peugeot si pe benzina cu Fiat (mai nou, cu Peugeot acum), de asta mai baga cate un rahat de hibrid acum in gama, in incercarea disperata de a se apropia de acele valori ce vor fi impuse...
    Intelegi? Fac parte din categoria aia sus-numita de tine, sunt "taran", dar cu picioarele pe pamant. Am condus Dacia 1100, 1300, conduc si masini "straine acum", dar am gandirea mai limpede decat tine... Si apropo ce inseamna taran ptr tine? ca as baga mana in foc ca si tu tot de la tara vii? Este? Hai recunoaste!! Este??
    0 0
  • era vb k au initiativa de a construi modele hibride, si nu, nu vin de la tara desteptule k nu as avea jena sa recunosc, si in taran inteleg oameni care vorbesc fara sa stie si nu de astia ca tine.si tias recomanda sa nu mai fi asa de precipitat si mai calm baiete
    0 0
  • Stefan
    bmw
    haha , domnul Johny Boy ...mi-as fi dorit sa conduci un bmw sau un mercedes odata in viata ta inainte sa postezi aici. Bmw face motoare de la 1.6 ... de ce inca mai vedem atatea bmwuri vechi pe strada ? pentru ca dau dovada de fiabilitate pe termen lung...si in conditii de stres maxim.. pentru ca bmw a fost din start o marca care se adreseaza pasionatilor si au promis masini ce ofera performanta... cu toate ca s-a tras de masinile produse de bmw.. ele inca exista pe pe strazi modele chiar din 79... care alta marca a dovedit fiabilitatea asa ? Fiat... Peugeot ... care pentru inlocuirea filtrului de aer demontezi jumatate de masina... care merg pe politica masini ieftine si proaste... piese de schimb scumpe ? I
    0 0
  • tot bmw...
    pentru cowboy ul autohton..
    Stefan, omu nu are cum sa inteleaga ce e ala un bmw, nu are cum sa inteleaga ca intretinerea unui bmw e mai ieftina ca a unui Logan, nu are de unde sa stie ca bmw are cea mai mica emisie de noxe comparativ cu orice motor de aceiasi capacitate sau putere al concurentei, nu i a zis nimeni ca bmw investeste numai in cercetare sute de milioane de euro pentru economia de carburant si emisia de noxe, au o adevarata industrie in domeniu ... stie el oare cate inovatii s au adus doar in ultimul an pe modelele bmw ? are habar care e motorul nr. 1 in lume ? Stefan, oamenilor asa le place sa vorbeasca, fara sa stie, nu trebuie sa te enervezi...le place sa vorbeasca de sus dar habar n au ... ma mir ca nu a zis ca au consum ridicat .. Johnny baiete, in caz de vrei sa ti versi of ul i a in calcul ca am bmw de 3 ani si stiu cu ce se mananca, masina o mai schimb dar marca nu...
    0 0
  • Virgil
    bmw
    motoare - printre cele mai bune. tinuta de drum - la fel. Confort la rulare - majoritatea - zero (exceptie x5 si seria 7 - dar numai la anvelope talon mare), interioare - cele mai urate!

    Sincer sunt anti bmw, dar mi-a placut x5 mult (ultimul model), am facut test drive de 2 ori, si desi (intre ml, q7 si x5) avea cel mai bun motor, cutie de viteze si ... culmea confort de rulare - pentru o masina din aceasta gama de pret are un interior prea urat: materiale mai slabe ca in logan (ca tot e pomenit des) - plasticele si indicatoarele din bord. Conduc un Audi...
    0 0
  • tot bmw...
    alt cunoscator, respectiv Virgil...
    ... daca spui ca in x5 calitatea interiorului e mai slaba ca in logan, ne ai convins, esti un cunoscator si vom tine cont de parerea ta pe viitor... nu trebuia sa ne spui ca esti anti bmw, invidia te a dat de gol... am mai remarcat ca tie iti plac multe beculete in bord, probabil de aceea esti fan audi... apropo, de ce cand opresti motorul la audi nu se mai deschid nici geamurile si daca ai scos cheia nici macar usile din interior in cazul in care sant incuiate, sau faptul ca nu ai vizibilitate totala a ceasurilor sau martorilor din bord deoarece sant mascate de volan, si lista continua daca vrei ...interiorul la bmw poate e mai saracacios dar este mult mai practic decat cel din audi...drive test, confort de rulare...folosesti cuvinte grele ptr tine, nu crezi ? Confort de rulare 0 ?! deci sa intelegem ca sant foarte multe marci cu " - " :)))
    0 0
  • julian
    hibride DA !
    in sfirsit... da cineva tonul pentru masini de lux hibride. mai lasati fratilor poluarea ca o sa ne creasca copii cu masti de gaze la gura. Ce bun aduce un motor de 8 litri pe lume? 2.5 sec/100? limita de viteza este 130... cam peste tot acum. la ce bun 406 KM/h? unde?
    0 0
  • sunshine64sm
    Ce pana mea mai e ÅŸi aia "hibrid" ??
    _ Toată lumea vorbeşte de "ecologie" şi de "hibrid" şi de pana mea mai ştie de tot felul de concepţii ciudate. Voi chiar ştiţi ce e alea ? Sau numai vă daţi cu părerea ? Producătorii ăştia îs ca şi oamenii politici, promite marea cu sarea, dar realitatea e cu totul alta. Adică se promite că consumul va fi mai mic, şi puterea mai mare, şi preţul mai mic... şi alte minunăţii. Aşa să fie ? Aşa este şi în realitate ? Sau poate că nu vedeţi că preţurile maşinilor au tendinţa să crească. Chiar că purtaţi ochelari de cal. Vă place maşinile care au o mie de cai ? Vă place maşinile care costă un milion de euro ? Vă place maşinile care consumă 35 de litri la sută ? Dar uitaţi ceva, ceva foarte important: vi le puteţi permite ?? Şi dacă vă căpătaţi, de exemplu, cu o aşa maşină, vă permiteţi măcar să băgaţi benzină în ele ?
    _ Sînt de acord că maşinile astea sînt nişte bijuterii, dar nu vi se pare normal ca tehnologia de ultimă oră, să fie folosită şi la reducerea preţului ? Că deocamdată realitatea e că cu cît o maşină e mai "tehnologizată" cu atît e mai scumpă. Mai se adaugă la reţetă şi ceva ingrediente de genul "ecologic" şi "hibrid" şi preţul deja sare la cifre astronomice. Faza e că sînt destui fraieri care să le mai şi cumpere. Fraieri de fraieri, dar care au şi bani.
    _ Cu ce mă încălzeşte pe mine că maşina aia merge cu 406 Km/oră, sau are 1001 cai putere ? De o maşinuţă de oraş, şi care să fie cu adevărat ecologică nu prea se vorbeşte. Şi să fie şi ieftină. Că este ceva electric scos, dar are un preţ de ţi se face părul măciucă.
    _ Asta înţeleg marii producători ? Ca omul de rînd să nu-şi permită o maşină electrică, şi să fie nevoit tot o maşină poluantă să-şi cumpere ? Şi asta numai din cauza preţului de cumpărare ? Marii producători nu se gîndesc că mai mulţi sînt cei care doresc maşini mici, decît cîţiva bengoşi care-şi permit maşini de milioane de ieuro ? Marii producători se gîndesc că vor face ecologie băgînd pe piaţă o serie limitată de 50 de maşini, dar care să aibe preţ uriaş ? E mai bine aşa ? Cu 50 de maşini se face ecologie ? Hai să fim serioşi !! Nu vedeţi că "ecologic" şi "hibrid" acuma sînt doar concepte de marketing ? Şi asta numai că să facă preţul să fie cît mai mare. Chiar ne crede proşti ??? Sau chiar sîntem...
    _ Păi sîntem, sîntem proşti pentru că le cumpărăm, sîntem pentru că le facem pe plac. Sîntem proşti pentru că acceptăm tehnologia fără să ne mai întrebăm dacă e bună sau nu. Cu cît "suna" mai "ciudat", cu atît mai bine, pentru că thnologia de ultimă oră înseamnă nişte cuvinete de care nu mai auzit nimeni, si cu asta se cred ei ca îs mai deştepţi. Sîntem proşti pentru că acceptăm să-şi bată joc de noi. Şi mai sîntem proşti pentru că nu vrem să recunoaştem că tot LOGAN e cea mai bună maşină. Şi asta o spun eu, pentru că sînt un mare prost că scriu rîndurile astea.
    _ A, şi încă ceva, dacă vă uitaţ la X-ul de pe maşină, ar trebui să înţelegeţi clar că aceasta maşină nu e pentru oamenii normali...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru