OFICIAL: Cea mai rapida motocicleta din lume: 220 CP si 0-100 in 2.9 secunde!

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.11.2009
Cea mai rapida motocicleta de productie de serie din lume, Asphaltfigters Stormbringer, vine din Germania si poate accelera de la 0 la 300 de km/h in doar 13.9 secunde.

Germanii au creat cea mai rapida motocicleta de productie de serie cu drept de circulatie din lume. Modelul are un motor cu patru cilindri si 16 supape care dezvolta 220 CP. La viteze de peste 180 km/h, modelul poate sa dezvolte chiar si 280 CP gratie sistemului de admisie care preia aerul la viteza mare si il "impinge" direct in motor, aceasta functie fiind insa limitata din probleme de tractiune doar la viteze mari si pentru perioade scurte de timp. Productia acestui model va fi realizata in serie limitata la fabrica din Aalen, Germania.

Fiecare exemplar Asphaltfighters Stormbringer are un pret de pornire de 57.500 de euro. Modelul cantareste doar 195 de kilograme cu rezervorul plin si este oferit alaturi de un costum de protectie din fibra de carbon si de o casca de protectie din Kevlar. Suspensia, pozitia la condus si toate comenzile sunt modificate la fiecare exemplar in functie de dimensiunile si masa pilotului, iar costumul oferit alaturi de motocicleta se asorteaza cu combinatia de culori de pe motocicleta.

Acceleratia de la 0 la 300 de km/h este realizata in doar 13.9 secunde, in timp ce viteza maxima a acestei motociclete este de peste 320 km/h. Turatia maxima a motorului Bikerbox este de 13.700 rpm, puterea maxima fiind oferita la 13.500 rotatii pe minut.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 2.9 secunde, in timp ce acceleratia de la 0 la 200 km/h este efectuata in 6.5 secunde.

Via | Auto-media

Comentarii (31)

  • 320 CP sau 22CP ?!
    Avion pe doua roti...pana la urma are 320 CP sau 220CP?
    4 4
  • @Snatch
    220CP si in anumite conditii pana la 280
    320kph maxim
    7 1
  • Ripper
    Sa vedem...
    Sa vedem cati o sa sara acum, si o sa zica despre motociclete in general ca reprezinta moartea pe roti, ca motociclistii sunt iresponsabili etc :)
    Cat despre motocicleta, no comment :D :X
    5 2
  • cavou
    cavou pe roti...mergi cu 320 km/h spre IAD!
    6 9
  • ......
    trebuia sa dea nemtii bomba:))
    6 0
  • Crysty
    Moto
    La asemenea performante se poate compara cu Veyron-ul!
    Totusi parerea mea este ca ... pretul este cam ridicat!
    6 2
  • ...
    oricum "regine" raman motocicletele italiene... Ducati si MV Agusta...
    2 8
  • cilindree???
    Eu sunt singuru care e curios de cilindreea motorului???
    Si da.. ne place motorul...
    2 0
  • @ maryo37
    .....lasa`ne pe noi cu nemtii nostrii , si dute tu si asculta simfonia italiana pe cand o sa te spulbere nemtii de pe drum .
    2 8
  • Norbert
    nu este impresionanta.
    Regret sa va informez dar acceleratia de la 0 la 100 nu e fenomenala de exemplu Suzuki Hayabusa model 1999 avea deja o acceleratie de 2,6 secunde de la 0 la 100 km/h, cu un motor de 175 CP. :)
    10 1
  • Octavian
    Este fenomenala. Nu are un design la fel de reusit ca si japonezii sau italienii, dar este fenomenala. Nu zic ca motocicletele sunt moartea pe roti, dar cu Asphaltfighters Stormbringer, o cam cauti cu lumanarea. Se numara pe degetele de la o mana cati dn romania sun capabili sa conduca si sa tina sub control bolidul in aproape orice situatie. Sunt si eu motociclist de ceva timp, dar de la 130CP la 220-280CP e cale lunga.
    4 0
  • ...
    Dupa ce am pilotat o yamaha r1 de 150cai pot spune ca trebuie sa fii un pic "deraiat" sa iti doresti una mai puternica.
    Arata foarte bine motocicleta.
    @Norbert: mi-ai luat-o inainte :)
    5 1
  • hayabusa
    ..exact cum se spunea mai sus..hayabusa ii mai rapida...cel putin modelul 1999...am impresia ca si noul V-max de la yamaha ii mai rapida ca si asta..nu la top speed dar la acceleratii da
    4 2
  • astai motoreta?????
    :))
    asta are 1000 hp pe tona............
    veyron are vreo 500 pe tona si e mai rapid pana la suta
    si e vorba si de aerodinamica unde(cred)ca motoparta asta e in avantaj..........
    2 3
  • neicanimeni
    y2k
    Aceata motocicleta este de serie ? :)) In acest caz citez din text : "Suspensia, pozitia la condus si toate comenzile sunt modificate la fiecare exemplar in functie de dimensiunile si masa pilotului, iar costumul oferit alaturi de motocicleta se asorteaza cu combinatia de culori de pe motocicleta." atunci daca aceste optiuni se regasesc la toate motocicletele de serie jos palaria; iar daca nu atunci cred ca ar trebui comparata cu celebrul model Y2K de care vad ca sa uitat prea repede si care o depaseste pe aceasta in performante de departe.
    2 1
  • acceleratie 0-100km/h
    destepti sunte-ti cu totii....cum poti sa compari o masina (veyron de ex) cu o motocicleta la acceleratie (ma refer strict de la 0-100hm/h).care a pilotat o motocicleta de peste 100hp stie ca daca vrei sa pleci "tare" risti sa te dai peste cap.deci conculiza este urmatoarea: motocicleta poate sprinta pana la 100km/h mai repede decat veyronul daca pilotul nu s-ar da peste cap si daca ar avea picioare de sprijin in spate (gen motocicletele care participa in drag race!)
    bafta all
    2 3
  • ...
    apropo scuze pt greseala gramaticala "sunte-ti" :)) dupa ce am scris am vazut.bafta all
    1 3
  • bogdan
    ok sa zicem ca ai dreptate 0-100 motor Asphaltfigters Stormbringer vs bugatti veyron ca s-ar duce mai tare ca veyron-ul daca ar avea brate mai lungi pe spate sa nu se dea peste cap,poate si pe 1/4 de mila s-ar putea sa fie mai rapida dar cu siguranta veyronul la testul pe 1 mila o face varza nu 100% cu 1000% sau pana la 320km/h cu launch control adica cu plecare maxima de la primul metru!!! apropo veyronul face testul adevarat (facut in Japonia) la 1/4 de mila in 9.95sec! deci 10secunde fix, asa noul veyron GT scoate suta in 2.4 sec si 0-300 in 12.5 sec din informatii cu aproape 1400cp sa vedem mai e ceva la categoria asta nu cred si momentan mult timp va sta in top acceleratie si viteza maxima cand va aparea
    2 3
  • bogdan
    Dar pe domeniu motoare cred ca e cea mai tare
    0 3
  • barzaaa
    asta ? motocicleta ?
    pai asta nu e motocicleta buna mah degeaba are ea viteza acceleratie buna ca nu se poate pilota la mai mult de 240 la ora.am vazut niste piloti experti care erau rosii de frica si adrenalina cred cai dadusera 250 la ora.da 320 fiti seriosi sau muncit degeaba...
    1 1
  • e fratilor acum se pot lauda nemtii ca au facut ceva cum trebuie
    1 2
  • vaisamar
    gd
    nu asta ii cea mai rapida motocigleta din lume =))=))


    http://www.incont.ro/auto/top-10-cele-mai-rapide-motociclete-din-lume-galerie-foto.html
    2 0
  • speedDemon
    motor
    am motocicleta asta ...am cum parat-o din germania am adus-o in tara si inainte sa ma urc pe ea am dus-o la un servis si i-am scos limitatorul de viteza ..am luat-o pe autostrada soarelui si mi s-a dat acu peste cap de cateva ori sincer aveam inainte sa se dea acu peste cap 402.....partea prosta e ca sunt cu amadoua picioarele in gips si cu mana stanga pt ca roata din spate a explodat......etc
    2 3
  • florin_alex99
    motorul este varza
    acest motor nu sar intrece nici odata cu veyron motoci cleta asta prinde 320km veyron prinde 412km la ultimul test diferenta e foarte mare iar motocicleta asta prinde suta in2.9 sec iar veyron in 2.5
    deci veyron castiga detasat
    1 1
  • moto
    http://www.facebook.com/groups/228729617180148/
    0 0
  • anonim
    moto
    bai tu ala care zici ca ai condus-o daca tu mergeai cu 400 pe autostrada soarelui nu mai ar fi ramas din tn nimic si in plus nu prinde atat motocicleta aia ca sa nu mai zic ca tu n-ai mers in viata ta pe o motocicleta asa ca stai in banca ta si lasa pe cn stie sa vorbeasca
    0 0
  • masina VS motocicleta
    eu stiam ca motocicletele sunt mai rapide ca masinile...da nu e asa..:(
    cea mai rapida masina prinde 100km/h in 2.1sec si 200km/h in 4.5sec.
    pe cand motocicleta 100km/h in 2.9sec si 200km/h in 6.5sec.
    deci...nu e cine stie ce motocicleta...masina e mai rapidab-)
    0 1
  • Andrey
    Suzuki Hayabusa model 1999 avea deja o acceleratie de 2,6 secunde de la 0 la 100 km/h, cu un motor de 175 CP. :)
    0 0
  • Modelul are un motor cu patru cilindri si 16 supape care dezvolta 220 CP. ....Treaba...
    0 0
  • cu 402 km/h@ .cred ca batea vintul tare din urma
    0 0
  • ei sunt motociclete mai puternice
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru