OFICIAL: Cei 10 nominalizaţi ai concursului World Car of the Year

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.02.2011
Juriul World car of the Year a anunţat nominalizaţii la cel de-al doilea premiu important din industria auto. Câştigătorul va fi anunţat la mijlocul lunii aprilie.

Organizatorii concursului World Car of the Year au anunţat cei zece nominalizaţi care se vor bate pentru titlul suprem în 2011. În lupta pentru marele premiu intră Audi A1, Audi A8, BMW Seria 5, BMW X3, Jaguar XJ, Jeep Grand Cherokee, Mercedes SLS AMG, Nissan Leaf, Porsche Cayenne şi Volvo S60/V60. 

Este de notat absenţa completă a mărcii Volkswagen, cea care şi-a adjudecat anul trecut marele premiu prin Polo, dar şi lipsa dintre nominalizaţi a lui Chevrolet Volt, modelul care a câştigat acum trei săptămâni premiul North American Car of the Year. Pe de altă parte, între nominalizaţi apare surpriza Jeep Grand Cherokee, o prezenţă puţin scontată.

Pe lângă categoria principală de votare, juriul World Car of the Year va anunţa finaliştii de la alte trei categorii secundare.

Nominalizaţii la categoria World Performance Car of the Year sunt Aston Martin Rapide, Audi RS5, Cadillac CTS-V Coupe, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo Superleggera, Mercedes S63 AMG, CL 63 AMG şi SLS AMG, Porsche 911 GT2 RS, Porsche 911 Turbo şi Renault Megane RS.

Nominalizaţii la categoria World Car Design of the Year sunt Aston Martin Rapide, Audi A7, Citroen DS3, Ferrari 458 Italia, Honda CR-Z, Kia Sportage şi Nissan Juke.

Nominalizaţii la categoria World Green Car of the Year sunt BMW 320 EfficientDynamics, Chevrolet Volt, Hyundai Sonata Hybrid, Mercedes B-Klasse F-Cell, Nissan Leaf şi Smart Fortwo ED.

Din listele de nominalizaţi se vor alege câte trei finalişti, aceştia urmând să fie anunţaţi în martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Câştigătorii celor patru premii vor fi anunţaţi în 21 aprilie, la Salonul Auto de la New York.

Comentarii (20)

  • hmmm
    la categoria world car of the year as desemna Mercedes SLS AMG
    iar la categoriile secundare la world performance car of the year Lamborghini Gallardo Superleggera , la world car design of the year Ferrari 458 Italia iar la world green car of the year Chevrolet Volt
    3 12
  • si castiga leaf . . .
    15 3
  • tomita
    jeep la car of the year? wtf cauta ala aici. un interior si exterior banal. poate sa zic ca partea frontala este placuta, si curata. dar daca scoatem grila emblematica jeep din ecuatie, nu mai ramane nimic trademark. deci pe langa un raport nemaintalnit pret-calitate nu are motiv obiectiv ca sa fie prezent. de asemenea nissan GTR care are muulte plusuri, fara de 911 turbo, nu se regaseste la "performance"

    votul meu ar fi din ce am de ales - o lista clar favorizata in afara scenei:
    car of the year: audi A8 - pentru tehnologia fullled la blocurile optice (pe langa altele)
    sport: SLS AMG - legenda renascuta
    design: ferrari 458 - cursiv, agresiv, superb
    green: nissan Leaf - primii care au tupeul sa iasa la productia in masa
    8 3
  • Categoria design
    Ce cauta Nissan Juke la categoria asta??? Modelul asta poate ar trebui sa fie la categoria World Car Designed by the Doorman of the Year :)
    Sper sa castige titlul cel mare Mercedes SLS AMG
    9 18
  • no surprise
    Incep sa ma plictiseasca premiile de car of the year,din cauza "intrusilor" ecologici.Sunt mai mult ca sigur ca si in acest caz va castiga Nissan Leaf,ca doar e ditamai masina ecologica si singura din top,desi sunt multe masini frumoase in clasamentul asta care merita sa castige
    5 5
  • @tomita
    la partea de design: la ferrari ai putea adauga si caracteristica.......usor inflamabil:))
    car of the year: bmw serie 5
    green car: nissan leaf
    design of the year:citroen ds3
    performance car of the year: porsche 911 gt2 rs
    15 4
  • jeep!!!
    Cel mai mult imi place JEEP GRAND CHEROKEE. E o masina reusita.
    4 10
  • As merge pe volvo S60 ,Audi,BMW,
    5 6
  • Vasi 27
    World Car of the Year - Mercedes-Benz SLS

    World Performance Car of the Year - Megane RS

    World Car Design of the Year - Nissan Juke

    World Green Car of the Year - Nissan Leaf
    17 3
  • :)
    unde e golanu, sau dusteru????
    nici pomana
    :D
    2 5
  • tomita
    o corectie trebuie sa fac la primul post. ca se intelege pe dos.
    DOAR DACA ar avea un raport nemaintalnit pret-calitate ar avea ce cauta jeep grand cerokee in aceasta competitie, caci altceva nu are
    3 3
  • @tomita
    Tu HABAR NU AI ce e Jeep Grand Cherokee '10, asa-i?
    4 3
  • tomita
    cred ca vorbim de 11, nu de 10 ;)
    nu-mi spune, tu stii. si e oficial in romania, nu? pentru drive.
    si am putut sa ne urcam in el, dar nu am ales sa o facem.
    PS: lasand la o parte BS-ul, vorbim de nominalizare pt masina anului, pt care nu are cu ce sa se laude
    0 4
  • @ztele
    Si... cam ce e Jeep Grand Cherokee '10?! Nu ne lamuresti si pe noi?

    Pe de alta parte... topurile astea au inceput sa miroasa a prostie. Cum sa bagi Nissan Leaf la car of the year?
    Cum sa bagi Nissan Juke la Design? Sau Kia Sportage?
    Sau ce cauta Aston Rapide la Performance?
    Sau de ce Cadillac CTS-V la performance? Pt ca are motorul de pe Corvette? Atunci de ce sa nu punem Corvette?
    Citroen DS3 la Design?
    0 3
  • @automarket
    Stirea nu este bine formulata si nu se intelege mare lucru din ea. In primul paragraf ati scris de Volvo S60, A1, X3, XJ, Seria 5 etc.. si nu ati scris in ce sectiuni se incadreaza.

    Din ce ati scris voi, daca ar fi sa votez, ca vad ca mai multi au votat:

    World Performance Car of the Year: Ferrari 458 Italia
    World Car Design of the Year: Citroen DS3 ("nu dadeati! :)))
    World Green Car of the Year: BMW 320 EfficientDynamics (personal nu sunt adeptul masinilor hibride).

    @B, daca au fost introduse in top nu inseamna ca trebuie sa si castige. Cu siguranta un 458 Italia e mai rapid decat un Megane RS, dar daca se are in vedere si pretul de exemplu, poate ca Megane RS ar iesi castigator in topul asta.
    2 2
  • @B
    Cel mai bine vandut SUV din USA in 2010. Reprezinta cea mai vanduta gama de masini de teren din istorie. Cam asta e Grand Cherokee, si de-aia isi merita locul.

    Pe de alta parte, Nissan Leaf reprezinta un punct de cotitura in industria auto, de-aia merita si ea un loc in top.
    Nissan Juke habar nu am ce cauta la design, iar in loc de Sportage as fi nominalizat Kia Optima.
    Aston Martin Rapide e una din cele 2 masini in 4 usi nominalizate la aceasta categorie. Si, daca nu ma insel, cele 2 sunt cele mai rapide sedanuri lansate in 2010.
    Caddilac CTS-V e la performance, atata timp cat S63 AMG, CL63 AMG si SLS AMG sunt acolo. Ultimele 3 au acelasi motor, de ele ai uitat, nu? Corvette n-a avut generatie lansata in 2010.
    Iar la design, DS-3-ul e una din singurele masini frumoase lansate anul trecut.

    Totusi, nu ti-ai pus intrebarea ce cauta poricaria aia de A1 la nominalizari? Pe langa faptul ca e un polo prea scump (lucru criticat inclusiv de presa germana), nici nu-l cumpara nimeni.
    Sau A8 lvit in spate de A5 = A7... oare asta ce cauta la design? Si de ele ai uitat, nu?
    5 6
  • @ztele
    "Nissan Juke habar nu am ce cauta la design"

    Ti se pare ca masina asta are un design banal? Poate ca nu este pe gustul tau, insa e ceva foarte diferit fata de ce e acum pe piata.
    7 5
  • .
    Sunt de acord cu ztele. Grand Cherokee e o masina buna cu un design foarte frumos. Poate cel mai frumos SUV la ora actuala(parerea mea). Si sa nu uitam de performantele off-road ale acestei masini.

    @tomita
    Design banal are nissan leaf nu jeep,ma pacala.
    2 1
  • tomita
    @MARK. parerea ta are valoare sentimentala pt tine, in rest prea putin conteaza. esti unul din multime. sorry man. daca nu iti convine nu tre sa te ataci personal si sa arunci cuvinte aiurea.
    @ztele:
    jeep in america e un fel de duster in romania. si s-a tot vazut parerea romanului despre duster. ca sa nu zic ca e un fel de aro in romania, ( vorbim pe vremea lui ceausescu, cand era sustinuta si promovata. caci apoi a fost vandalizata de diversii directori si vanduta pe "1 euro" la niste americani care au evaporat-o)
    e logic sa aiba vanzari foarte bune acolo, luand in calcul tot ce inseamna jeep. nu am nimic de spus decat ca Grand Cherokee nu are ce cauta la masina anului 2011.
    De asemenea ca sa justific complet ce am zis in primul post, cu "influentarile din afara competitiei" din punctul meu de vedere:
    masini care nu aveau ce cauta la nominalizari:
    Car of the year: A1, X3, jeep, leaf, cayenne
    performance: S63, CL63, 911T, megane, aston
    design: aston (e aceeasi marie cu alta palarie), a7 (fata superba, spatele dezastruos), honda crz (nimic nou sub soare), kia sportage (e noua linie kia, dar totusi nu e demn de design of the year
    green: bmw si hyundai
    0 5
  • @tomita (pacala)
    Jos palaria,esti un adevarat critic auto.........beat!!!!!! Tot nu am inteles,de ce nu are ce cauta j.g.cherokee la car of the year?? Tu compari jeep-ul cu dusterul ma bolovanule?? Repet,noul Grand Cherokee arata foarte bine,are un interior frumos cu materiale de buna calitate si tehnologie de top. Presupun ca dupa mintea ta bolnava Juke arata mai bine si e mai performant decat Jeep-ul,nu?? Termina ma copile cu prostiile..
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru