OFICIAL: Clio Renaultsport 200 Cup a sosit la Geneva (+ video)

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.03.2009
Alaturi de Clio Renaultsport 200 Cup, constructorul francez a lansat la Geneva inca doua versiuni ale hatchback-ului de clasa mica.

Renault a lansat la Salonul Auto de la Geneva facelift-ul versiunii Renault Sport Cup a modelului Clio. Aceasta versiune este echipata cu un un propulsor de 2.0 litri care dezvolta 200 CP la 7.100 rpm. Propulsorul F4R RS dezvolta un cuplu motor de 215 Nm la 5.400 rpm si il ajuta pe Clio sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6.9 secunde.

Fata de versiunea precedenta a acestui model, Clio Renaultsport 200 Cup este cu 36 de kilograme mai usor. Scaderea in greutate a fost realizata prin micsorarea numarului de echipamente standard disponibile pentru acesta. Sasiul sport al lui Clio Renaulsport 200 Cup accentueaza performantele acestui model si ii ofera un echilibru intre comfort si manevrabilitate.

Pe langa imbunatatirile aplicate sasiului, acest model are frane mai performante si un design deosebit. Noul Clio are garda la sol cu 7 milimetri mai mica fata de cea a versiunii precedente, ceea ce ii confera un centru de greutate mai jos. Directia acestui model a fost si ea imbunatatita, aceasta fiind cu 7.5% mai rapida fata de cea a modelului precedent.

Clio Renaultsport 200 Cup are un design deosebit, care beneficiaza de tehnologie din Formula 1. Clio a primit un splitter si doua fante de aer in bara fata, pentru a raci franele si a imbunatati stabilitatea puntii fata la viteze mari.

Bara din spate a primit un difuzor de aer, pentru a ii conferi mai multa stabilitate lui Clio la viteza mare. Coeficientul de rezistenta la inaintare al acestui model a fost micsorat cu 0.02 fata de cel al versiunii precedente.

Alaturi de versiunea Cup a lui Clio, Renault a lansat Clio GT si Clio Renaultsport 200. Versiunea GT a lui Clio prezinta toate elementele de design ale modelelor Renaultsport, singura diferenta dintre acesta si Renaultsport 200 fiind propulsoarele cu care acesta este echipat: 1.4 16 valve 126 de cai si 1.5 dCi de 105 cai putere. Clio Renaultsport 200 este versiunea sportiva a lui Clio, dezvoltata de inginerii diviziei de performanta de la Renault. Fata de Clio Renaultsport 200 Cup, acest model are o echipare standard ceva mai bogata, este axat pe confort si cantareste mai mult cu 36 de kilograme.

 

Via | Renault

Comentarii (4)

  • pe invers
    exact ceea ce arata foarte bine la modelul precedent, botul, au reusit sa-l strice. parerea mea...
    0 0
  • arata super naspa
    0 0
  • Mihai2001
    Despre Clio
    Nu stiu de ce nu reusesc francezii sa invoveze ceva inainte sa scoata un model nou pe piata. Asa cum fac poate Japonezii.
    Fata de precedenta generatie doar designul s-a mai inrautatit si cam atat.
    0 0
  • Vesti proaste
    Pacat! cel vechi arata super, acum e un dezastru.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru