OFICIAL: Ford Vertrek Concept - aşa va arăta noul Kuga!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.01.2011
Ford a prezentat la Detroit un concept care va da tonul în designul viitoarelor SUV-uri ale constructorului american. Limbajul Kinetic evoluează.

Ford a utilizat standul propriu de la Salonul de la Detroit pentru a-şi expune întreaga concepţie legată de viitorul propriei game. Astfel, dacă până acum am văzut versiunea electrică a lui Focus şi variantele hibridă şi de asemenea electrică ale lui C-Max, trecem la un concept care subliniază viziunea celor de la Ford în ceea ce priveşte designul viitoarelor modele ale Ovalului Albastru.

Prototipul se numeşte oficial Vertrek şi reprezintă, spun cei de la Ford, imaginea evoluţiei liniei de design Kinetic, prezentă în toată gama pe care constructorul american o aliniază pe pieţele lumii. La nivel estetic, conceptul Vertrek se perzintă ca un model care combină liniile de design ale europeanului Kuga cu cele ale americanului Escape, astfel că rezultatul este unul care trece peste graniţele continentelor în cauză.

Noutatea este reprezentată de apariţia unei grile trapezoidale cu design evoluat, a unor blocuri optice frontale şi posterioare alungite şi înguste şi a unui plafon din sticlă care va rămâne, foarte probabil, la stadiul de concept.

Interiorul este cel care trădează cel mai clar apartenenţa conceptului Vertrek la un limbaj Kinetic evoluat, gurile de aerisire şi unghiurile ascuţite arătând clar faptul că vorbim de un concept Ford de ultimă oră. Evident, scaunele subţiri, foarte interesante din punct de vedere estetic, dar extrem de puţin practice, vor dispărea din peisaj atunci când Vertrek va apărea în versiunea de serie. 

Ford Vertrek Concept este bazat pe platforma C a americanilor, cea pe care este construit noul Focus, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca liniile realiste ale acestuia să fie prezente in corpore pe viitoarea generaţie Kuga. 

via | Ford

Comentarii (9)

  • BaditzaEx
    f frumos
    sa vedem motorizari si preturi, pana acum pare mult peste Q5, Tiguan si chiar si X3:P
    13 2
  • Ford Vertrek
    Da,este foarte frumos,dar sa nu uitam ca este un concept si versiunea de serie va fi mult mai diferita.
    9 1
  • bestial!!!
    Arata criminal de bine! Daca va arata asa si in versiunea de serie va fii un succes!
    8 1
  • massor
    Super!
    Arata bestial, intr-adevar. Nu prea stiu insa ce o sa ramana din acest concept in versiunea de serie a lui Kuga 2.
    Aaa....si n-am inteles nimic din oglinzile exterioare... ;)
    1 1
  • massor
    .. dar portierele?
    ... si nici cum se deschid usile nu prea m-am prins.
    Probabil electrice.... cum face, de exemplu, portbagajul actualului C-Max, care nici nu e nevoie sa pui mana pe el, din cate am inteles.
    1 0
  • Ford
    Design exceptional , bravo lor , au curaj si rezultatele sunt foarte bune.
    Oricum Kuga este cel mai frumos din segmentul lui dar acesta e chiar excelent
    4 0
  • Deja un inlocuitor??
    S-a vandut prea bine sau putin actualul Kuga, de s-au gandit sa il inlocuiasca deja?
    0 1
  • Edrany
    @dmc: Cum adica deja? Masina e comercializata din 2008..asta e conceptul..deci versiunea de serie va aparea probabil prin 2012. Eu zic ca cei 4 ani de existenta sunt suficienti.
    Conceptul e...wow..sper ca versiunea de serie sa arate la fel de bine..
    3 0
  • pozele si filmatul acesta au fost facute la mine in studio la torino
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru