OFICIAL: GM a gasit un cumparator pentru Hummer

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.06.2009
Gigantul american General Motors este pe punctul de a renunta la inca o marca din portofoliul sau. Oficialii GM au anuntat ca au ajuns la un acord pentru vanzarea diviziei Hummer.

La numai o zi dupa ce si-a declarat oficial falimentul, General Motors revine cu vesti bune pentru fanii Hummer. Fostul gigant din Detroit a reusit sa gaseasca un cumparator pentru divizia Hummer.

Oficialii GM au refuzat sa dea detalii despre cumparator si la cat s-a ridicat tranzactia finala. Singura informatie cunoscuta pana in prezent este faptul ca vanzarea se va incheia pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an. Intelegerea dintre cele doua parti va salva Hummer si implicit muncitorii care activeaza in uzinele si reprezentantele constructorului american, aproximativ 3000 la numar.

Potrivit declaratiilor oficiale, intelegerea dintre GM si misteriorul cumparator presupune ca Hummer sa contracteze in continuare servicii de productie si dezvoltare de la grupul american, pe o perioada determinata. Astfel, uzina Shreveport a celor de la GM va continua sa asambleze modelele H3 si H3T cel putin pana in 2010.

Troy Clarke, presedintele GM America de Nord, a declarat ca "Hummer va creste la nivel global sub noul patronat.

Pentru GM aceasta mutare continua sa accelereze procesul de reinventare a grupului cu o strategie mult mai bine orientata si axata pe reducerea costurilor."

De cealalta parte, James Taylor, directorul executiv Hummer, a declarat ca "GM are meritul de a fi transformat Hummer intr-un brand de talie globala. Intelegerea incheiata recent ne permite sa continuam ascensiunea si sa exploatam la maxim potentialul brandului cu ajutorul unor tehnologii noi de tipul trenurilor de rulare alternative. Anuntul facut astazi ar trebui sa fie un motiv de bucurie pentru clientii, dealerii, furnizorii si angajatii Hummer din toata lumea", a incheiat Taylor.

via | CarScoop

Comentarii (3)

  • ???
    poporul chinez ???
    sau iarasi MAGNA ???
    3 0
  • Hummer
    cred ca sunt iarasi chinezii aia..sau poate un grup european:D
    1 0
  • Cumparatorul este din China
    Cumparatorul este o companie din China, numele ei fiind Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company . Printre domeniile de activitate se afla si productia de camioane . Pretul platit pentru Hummer este 500 milioane $ .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru