OFICIAL: Iata noul Renault Megane RS - 250 CP! (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Renault a publicat astazi primele informatii despre inlocuitorul vechiului Megane RS. El se va numi Megane 250 si va avea, asa cum sugereaza si numele, 250 de cai putere.

Renault sparge gheata la Geneva cu noul Megane RS, versiunea de performanta a hatchback-ului popular. Se pare ca si de aceasta data divizia Renault Sport si-a facut bine datoria, reusind sa ofere publicului un concurent puternic pentru segmentul de piata caruia se adreseaza: noul Megane 250.

Inginerii francezi au revizuit propulsorul turbo de 2.0 litri reusind sa stoarca 250 de cai putere din cei patru cilindri. Resursele sunt transmise puntii fata cu ajutorul unei cutii manuale cu sase rapoarte. Nici de pe noua generatie de performanta nu lipseste diferentialul autoblocant. Pentru a completa cu succes aportul de putere, mecanicii de la Renault Sport au pregatit si o suspensie noua si o directie capabila sa ofere un feedback imbunatatit.

La exterior, Megane RS imprumuta multe elemente de la conceptul Trophy, dezvaluit in toamna la Salonul Auto de la Paris. Agresivitatea spoilerului frontal este identica cu cea a conceptului in timp ce tevile de esapament ale vechii generatii au fost inlocuite cu o terminatie centrala, inglobata in deflectorul spoilerului spate.

Bosajele mai largi, luminile LED, jantele de de 18 inch din aliaj si franele Brembo cu etriere rosii completeaza look-ul sportiv.

Comentarii (11)

  • Prea incarcat, prea butucanos, prea neplacut ochiului, mult prea exagerat. Parerea mea.
    0 0
  • Extrem de ...
    Si mie mi se pare tot prea, foarte, exagerat .... de departe de a-l avea. Tu nu stiu ce posibilitati ai, dar eu le stiu pe ale mele :))
    0 0
  • Avorton
    Ceva fortat,skremut.Shi cu noul bot,Renault au dat-o iarasi cu mucii in fasole.
    0 0
  • Andrei.P
    Mie mi se pare mult mai reusit si ca golf gti si ca mazda mps si ca focus RS...
    1 0
  • powerfull
    Arata bine si ca performante va face furori in mare viteza.
    Megane RS a fost mereu apreciat pentru motorizare si feeling-ul pe care il ai in spatele volanului.
    Cine a condus insa o masina de aproximativ 200 cai site ca nu mai conteaza lookul de nici o culoare pentur ca atunci cand apesi acceleratia nu poti decat sa zambesti si sa fii atent. Este o masina sport in toata puterea cuvantului. Bravo Renault!
    1 0
  • Nu prea extraordinar
    Dupa parerea mea Seat Leon Cupra (240 CP) este mult peste Megane RS ca design , interior si exterior, chiar nu imi place deloc Magane RS are un design exterior obositor , fortat chiar. Deci Leon Cupra cu mult peste Megane RS
    0 0
  • mda
    Allez Renault ! Splendida masina ! Felicitari celor ce au realizat-o ! Frumoasa , ca orice Renault.............nu se compara cu alte kkturi.
    1 0
  • frumos
    o masina frumoasa,intr'adevar.peste noul gti cu mult,cel putin la design,ca de condus vreuna nu am avut placerea
    1 0
  • Megane rs
    O masina super, performanta, reusita din toate punctele de vedere. Ramane de vazut cat va costa. Sper ca va reusi sa rupa gura targului! Asteptam sa o vedem pe strada. Bravo Renault!
    1 0
  • SUPERBA
    Masina arata superb din punctul meu de vedere. Dar, aici depinde de gustul fiecaruia. Ceea ce nu este discutabil, esta statistica. Cifrele vorbesc. Este cel mai puternic motor de 2.0 de pe piata. Este foarte rapid. Il asteptam sa vedem cum se comporta pe asfalt. Nu cred ca o sa aiba performante dinamice mai slabe ca generatia trecuta, care avea superperformante. Tur de pista circuit Nurburgring in 8:17; Ford Focus ST - 8:49: Golf GTI - 8:48; Civic Type R - 8:51. A spulberat concurenta. Puteti vedea filmul cu turul de circuit pe youtube si statistica pe Wikipedia.
    Gusturile nu se discuta...
    1 0
  • marius 2009
    idioti
    deci m-am tot saturat de cati idioti antirenault am gasit pe site-ul asta......doar ptr ca scrie renaul pe masina nu pot recunoste ca e superba masina.Sa nu mai zic ca fostul megane rs a iesit peste golf gti,civic type r,focus st,leon cupra etc.....mai documentati-va voi astia care conduceti tdi-urile alea obosite de la nemti!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru