OFICIAL: Jaguar pregăteşte un roadster F-Type şi o berlină nouă

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.05.2010
Carl Peter Forster, preşedintele executiv Jagaur şi Land Rover, a declarat că în viitorul apropiat, cele două branduri vor lansa trei modele complet noi, printre care şi un roadster.

Deşi a fost investit de numai câteva luni în fruntea conglomeratului Tata Motors-Jaguar-Land Rover, Carl Peter Forster se bucură deja de o susţinere importantă din partea consiliului de administraţie. În cadrul ultimei reuniuni a conducerii, Forster a anunţat oficial planul de dezvoltare al celor doua branduri britanice, de al căror destin este responsabil.

Preşedintele executiv a confirmat producţia a trei modele complet noi în următorii ani. Este vorba în primul rând despre un roadster compact, un frate mai mic al actualului XK, care ar putea să se numească F-Type. De asemenea Forster a confirmat şi dezvoltarea unei noi berline semnate de Jaguar, dar şi un alt SUV marca Land Rover, poziţionat între viitorul LRX şi actualul Range Rover Sport.

"Creşterea noastră va fi graduală, pas cu pas, fără a fi asociată motivaţiilor financiare", a declarat Forster.

Odată cu anunţarea celor trei noi modele, preşedintele executiv a confirmat oficial şi închiderea unei uzine din Marea Britanie.

Decizia a fost motivata astfel: "Este mult mai favorabil să deţii un singur stabiliment de dimensiuni mari, decât două relativ mici", a încheiat Forster.

Cu toate acestea, grupul britanic nu va renunţa la construirea unei uzine noi în China, care va fi capabilă să asambleze, începând cu 2011, maşini bazate pe Freelander.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru