OFICIAL: Mercedes E-Klasse Estate a debutat la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Noua Estate a lui Mercedes-Benz E-Klasse a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt alaturi de noul E 63 AMG Estate.

Mercedes-Benz a dezvaluit noul E-Klasse W212 in versiunea Estate la Salonul Auto de la Frankfurt in cadrul standului sau. Design-ul versiunii Estate a lui E-Klasse este inspirat profund din cel al versiunii sedan, diferentele principale fiind legate de configuratia caroseriei in cazul acestei versiuni. Noul Mercedes-Benz E-Klasse Estate va fi disponibil cu aceleasi tehnologii cu care ne-au obisnuit versiunile Sedan si Coupe ale acestui model.

Stopurile au primit LED-uri incorporate, iar linia generala a acestora a fost preluata, pe cat posibil, de la versiunile Coupe si Sedan ale lui E-Klasse. Usa hayonului are o forma interesanta la nivelul stopurilor, care este oarecum similara cu cea a vehicului E-Klasse Estate din generatia W211. De data aceasta, unghiul dintre stopuri este mai pronuntat si ii confera acestui model o personalitate mai profunda.

Unul dintre elementele inovatoare ale noului E-Klasse Estate este faptul ca poate gazdui sapte pasageri, prin intermediul banchetei pliabile din portbagaj.

Capacitatea toata a portbagajului este de 1.950 litri, in cazul in care bancheta din spate este pliata. Modelul este disponibil atat cu sistemul de suspensie adaptiv, cat si cu Distronic Plus, Pre-Safe, dar si cu noua airbag-uri, airbag-uri pentru scaunele din spate si limitatoare automate de forta. Sistemul inovator Attention Assist va fi disponibil si pe noul E-Klasse Estate, pentru a detecta riscul de adormire al soferului.

In momentul lansarii, noul Mercedes-Benz E-Klasse Estate va fi oferit cu trei motoare diesel si doua motoare pe benzina. Motoarele pe benzina dezvolta 292, respectiv 388 CP, pe cand propulsoarele diesel ofera intre 170 si 231 CP. Anul 2010 va aduce motorul 200 CDI in cadrul gamei E-Klasse Estate, precum si versiunile 4MATIC ale acestui model alaturi de motoarele 350 CDI si 250 CGI.

Mercedes-Benz E-Klasse Estate va sosi in Romania in februarie 2010. Modelul va avea un pret de pornire de 42.483 euro in versiunea E200 CDI BlueEfficiency, pe cand varful gamei, E500, va costa 70.686 euro, cu TVA inclus.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru