OFICIAL: Mercedes Fascination Concept

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.09.2008
Conceptul Fascination prezinta atat noile idei ale designerilor Mercedes-Benz, cat si o motorizare inedita.

Esential

204 cai putere va dezvolta noul motor 250 CDI

Mercedes a publicat astazi primele imagini si informatii legate de ineditul concept Fascination. Acesta prefigureaza design-ul viitoarelor CLK si E-Klasse, dezvaluind totodata o noua motorizare: 250 CDI cu tehnologia BlueTec.

Designerii germani au renuntat la blocurile optice rotunde cu care ne-am obijnuit, in locul acestora fiind amplasate unele care vor sa ne aminteasca de modelul W124, prin interpretarea lor intr-o maniera mai contemporana. Capota acestui concept are un contur pronuntat, iar centrul sau continua V-ul format de calandru, aceasta forma prelungindu-se de-a lungul caroseriei. Acelasi "V" este prezent si cand Shooting Brake este privit din spate, forma sa pronuntata aparand si aici.

“Acest studiu de design continua traditia coupe-urilor Mercedes-Benz in stil mare. Cu liniile sale care apeleaza la emotie, ConceptFascination ofera o interpretare complet noua a unui coupe. Aspectul dinamic al acestui model, ca de altfel fiecare detaliu al sau, ating cele mai inalte standarde de design”, declara Dr.

Dieter Zetsche, presedintele Daimler AG.

Interiorul avangardist prezentat abunda in lemn si prezinta gadget-uri cum ar fi masa plianta din sticla, un compartiment racit precum si numeroase alte spatii de depozitare.

Noul motor diesel cu patru cilindri, avand o cilindree de 2.2 litri si tehnologie BlueTec, dezvolta 204 cai putere, avand astfel performante comparabile cu un motor de trei litri V6, dar emisii similare unui 220 CDI. Cu ajutorul tehnologiei BlueTec, Mercedes-Benz va putea aduce motoarele sale diesel si in California, unde normele stricte de poluare impiedicau introducerea unui motor diesel pe piata.

Conceptul va putea fi vazut in premiera de vizitatorii salonului auto de la Paris, in luna octombrie a acestui an.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (23)

  • Marius
    Marfa
    E marfa nene. Subscriu cu aceasta ocazie in privintza teoriei lui Bang & Olufsen: ''forma sustine continutul''. Deci mecanica trebuie sa fie ireprosabila.
    Pacat ca nu dau si ei pe gratis cateva exemplare primilor clienti. Mi-as lua plapuma si perna si as sta la poarta fabricii 3 zile :))
    0 0
  • jos palaria, cu exceptia blocurilor optice fata duble, care au nevoie de timp sa te obisnuiesti cu ele, cred ca ar fi aratat mai bine daca erau "dintr-o bucata", in orice caz ma bucur ca in sfarsit au scos motorul ala twin turbo diesel pe care il aveau terminat de ceva vreme, probabil n-au vrut sa-l lanseze decat in varianta bluetec si de asta l-au amanat
    0 0
  • masina
    la prima vedere , chiar ca seamana cu un fiat bravo , spatele putin furat de la bmw x6, si botul tine putin a bmw 1, da e mai ciudat in v asa , chiar naspa.Motorul nu e exceptional, da poate pana la iesirea lui pe portile fabricii ne mananca gaura neagra.oricum e ceva nou , putin copiat.
    0 0
  • @eu
    Esti varza nene, mare maestru in design, cred ca ai fi bun de asistent al designerilor chinezi cu aceste fine si agere observatii pe care le faci.
    In rest, bestial model, sunt fan Mercedes cred ca de la 1 an, dupa mama, al doilea cuvant invatat cred ca a fost Mercedes. Asta-i designul ce prefigureaza viitoarea clasa E. Pentru prima data Mercedes se va putea lupta cu BMW si la clasa mare, din punct de vedere al designului sportiv, cat despre motor, hai fum...
    0 0
  • pt MARIUS
    marius yoo as sta o saptamana...:d
    0 0
  • Andrei
    aloo... redactorii... hotarati-va
    Uitati-va si voi ce tip de motor ati scris in articol si ce motor ati pus la TAG .. hotarati-va.. daca cel de 2.2 atinge acum 204 cai si au mai marit si cuplul ... e racheta tata... renunti la benzina de placere... in rest... tipic mercedes: excelenta imbracata in performanta
    0 0
  • @ Andrei
    Motorizarea 250 CDI dispune de 2.2 litri si dezvolta 204 cai putere.
    Indicativul "250" nu mai reprezinta capacitatea cilindrica.
    0 0
  • mai-mai
    Mama ce furaciune fix dupa Renault concept car......sa-l vad acum pe manelistul ala care spudea ceva de rau de spre masinile frantuzesti.....Demonstratie ca nu au nici un pic de fantezie.....ce vrei....comunisti infocati ! Si imbuibati de bere ! Nici macar ei nu le mai cumpara !
    0 0
  • laurro
    pt mai-mai !
    mai-mai, dute si ia-ti un clio si spalate pe cap cu renault-urile tale !
    auziti cata idiotenie poate intra in capul unora, sa compare renault-ul cu Mercedes-ul !!!! mai mult, sa sutina ca fura de la francezi !!
    probabil ca ai tras pe nas ceva si acum halucinezi.....ai creerii congelati baietica !
    0 0
  • Cristi
    Poze
    Superbe pozele...mai ales ultimele!
    0 0
  • FRAIERI
    Chiar nu vedeti ca este copiat dupa Logan? :)))))
    0 0
  • kombi de lux cu 3 usi, interesant oricum
    0 0
  • breack in 2 usi
    cu alea 3 geamuri zici ca e breack .pun pariu ca daca nu stiati ca e mercedes ati fi spus ca e urata.pozele sunt oricum modificate rau de tot.
    0 0
  • pt.laurro
    Copilas , nu mai scrie pe aici ..... la scoala ajutatoare unde esti va lasa sa scrieti ?! Si pe net ?! Grija mare sa nu-ti iasa creierul prin nas , fiind asa de mic nici n-ai sa observi.....
    Ce dobitocie , saracul copil......mi-e mila. Cit de prost poate fi un om ? Iata-l pe Laurro !
    0 0
  • ba io zic sa va intalniti si sa va ciocniti masinile...vedeti ce iese.si apoi discutati ca oamenii care ii mai buna;)
    masina este cel putin interesant de inutila.daca ai bani...ce conteaza
    0 0
  • farurile aduc cu lexus GS430, iar stopurile cu mazda 6..sau poate e de la bere
    0 0
  • Bogdan
    Alfa 156 Sportwagon
    Frumoasa masina ...numai ca e copiata in proportie de 90% de la italieni...cu ajutorul net-ului oricine poate vedea Alfa 156 Sportwagon...exceptand stilul blocurilor optice fata...care difera destul de mult...putem spune ca masina o cunoastem de vreo 7 anisori:P
    Numai bine!
    0 0
  • Un chel in devenire
    Mertz
    Hm... masian arat mult prea bine... insa nu prea ma incata faza cu faruruile care da chiar aduc cu stopurile de la lexuz GS430 si stopuile cu mazda 6 de la o fimra din china nai pretenti.. dar la mercedes.. macar putin mai multa creativitatea.. sa nu mai semene cu altceva.. sau poate nu mai sunt alte posibilitati :-??
    0 0
  • Diferent Mercedes Lexus
    alo baietii cu farurle duble fata. se vede ca stiti de merc cam de cativa ani incoace.S-a introdus desgnul acesta tocmai din anii 80 si voi spuneti ca si copiaza lexus sau mazda in 2009. Totusi mercedes e printre cele mai vechi si inovatoare marci auto mondiale. Se stie ca modelul de lexus gs a vrut sa concureze e classul in america ca alfel nu avea nici o sansa. Dar voi ce sa stiti.
    0 0
  • masina
    uni de pe aici ar trebuii sa si dea glontu...au dacii 1300 si vb de mercedes...mai si compara mercedes cu renault...park sunteti nebuni...masina ii piesa de piesa...doar ii nemteasca;)
    0 0
  • Q7
    Salut !

    mi se pare ca este foarte asemanator cu audi q7
    0 0
  • dar totusi
    ....si cei de la Merc mai iau si de la altii ....vezi suspensia "hidractiv" de la citroen.
    0 0
  • Nu stiti sa apreciati
    Sunteti nebuni de-abinelea...Se spune ca exista 2 feluri de masini Mercedes si restul...sau altfel spus: Dumnezeu a creat o singura masina....Sunt prea exagerate comentariile voastre...asta provine din cauza invidiei, si rautatii...nu ai cum sa nu admiri o astfel de masina...si oricum, in nici un domeniu nu e perfectiune,dar pana la aprecierile voastre de "bun gust" e diferenta mare.

    Mercedes va ramane intotdeauna pe primul loc...A fost poate uneori putin in urma la sportivitate, dar include in constructia oricarie model, toate asteptarile pe care le are un client exigent : Lux,design,fiabilitate,sportivitate,eleganta,calitate....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru