OFICIAL: Noul Ford Taurus, fratele american al lui Mondeo

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.01.2009
Ford lanseaza astazi, la Detroit, a treia generatie a lui Taurus, al cincilea model ca vanzari din istoria constructorului american.

Esential

6.4 milioane de exemplare Taurus a vandut Ford din 1985 pana astazi, modelul american fiind al cincilea ca volum de vanzari in istoria companiei.
263 de cai putere dezvolta motorul V6 de 3.5 litri de pe Taurus.

Ford va prezenta la Salonul sau de casa de la Detroit a treia generatie a unuia dintre cele mai vandute modele din istoria constructorului american: Taurus. Lansat in premiera mondiala in 1985, Taurus a devenit intre timp al cincilea model ca volum al vanzarilor din istoria Ford, dupa modelele F150, Escort, T si Mustang. In 2009, modelul american vine cu o noua fata (inspirata pe alocuri din cea a binecunoscutului Mondeo), cu noi motorizari si cu o parte mecanica si tehnice complet regandita.

In fata, cele trei bare orizontale amintesc de noul look afisat de Ford odata cu lansarea noului Fusion pentru State. Americanii au renuntat insa la supradimensionarea partii posterioare si la formele bombastice ale acesteia - elemente apreciate de clientii americani, reusind sa produca o masina placuta la vedere. In interior, noul taurus se evidentiaza printr-o consola centrala cu linii fluide, elegante, care contrasteaza cu cadranele indicatoare care se afla deasupra volanului si care par construite in graba.

Habitaclul aduce foarte mult cu cel al modelului Lincoln MKS, Taurus impartind, de altfel, platfoma de productie cu "varul" sau de Grup.

Linia tehnologica a lui Taurus este deschisa inca din exterior, unde pe stalpul central exista o tastatura touch-screen pe care fiecare client isi va introduce codul secret de acces in masina. Ford continua, la interior, cu un sistem activ Cruise Control care a debutat in Europa pe Mondeo, un sistem de pornire keyless, un capac de rezervor fara buson, cu pachetul de supraveghere a unghiului mort denumit Blindspot, cu scaune cu masaj si cu multe alte gadgeturi interesante. 

Imediat dupa lansare, Taurus va fi disponibil in SUA cu un propulsor V6 de 3.5 litri care dezvolta 263 de cai si este cumplat la o cutie manuala cu sase rapoarte. Ceva mai tarziu, modelul american va primi in gama un nou motor V6, acesta urmand sa aiba peste 300 de cai si sa poarte sigla EcoBoost pe carcasa. Pretul de pornire al modelului in SUA va fi de 26.000 de dolari.

via | Ford

Comentarii (3)

  • Marius
    Despre Ford Taurus
    Pare sa promita multe.
    Linia caroseriei este cam inaltata, si ii cam strica putin aspectul la jumatatea masinii.
    La interior, e cam un amestec preluat de la japonezi si nemtzotei.
    In rest...beton.
    0 0
  • mondeo
    Versiunea americana arata mult mai bine ca cea europeana.
    Daca ar fi pus varianta asta in vanzare si in europa, eu zic ca ar fi avut vanzari mult mai bune.
    Design-ul european Kinetic... varza... cu exceptia Kuga.
    0 0
  • consum??:S
    cat consuma fiara asta??:D....sunt f curios la 3.5L v6?:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru