OFICIAL: Noul Opel Corsa ecoFLEX: 95 de cai si 3.7 l/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.10.2009
Opel a dezvaluit astazi o versiune revizuita a modelului Corsa ecoFLEX. Versiunea 2010 a modelului vine cu 95 de cai putere sub capota si promite un consum de numai 3.7 litri/100 km.

Opel a facut publice astazi detalii despre noul Corsa ecoFlex, versiunea imbunatatita a modelului dezvaluit anul trecut in luna septembrie.

Varianta imbunatatita a modelului ecologic pastreaza sub capota motorul diesel 1.3 CDTI insa dispune acum de o putere totala de 95 de cai, cu 20 de cai mai mult decat vechea versiune. Se pare ca vorbim de aceeasi motorizare introdusa de curand si de Fiat in gama lui 500 C si Punto Evo.

Chiar daca puterea totala a crescut cu aproximativ 28%, inginerii Opel au reusit sa reduca media consumului de carburant cu 10%. Motorul diesel, care dispune si de 190 de Nm de la 1750 de rotatii, promite un consum mediu de numai 3.7 litri/100 de kilometri si emisii ce nu depasesc 98 g/km.

Chiar si asa, noul Corsa ecoFLEX este capabil sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in doar 12.3 secunde si sa atinga o viteza maxima de 177 km/h.

Rezultatele imbunatatite ale consumului au putut fi obtinute prin modificarea rapoartelor transmisiei, prin reducerea garzii la sol cu 2 centimetri, prin introducerea unor elemente aerodinamice noi si prin inlocuirea pneurilor standard cu unele cu rezistenta redusa la rulare.

via | Opel

Comentarii (10)

  • Opel
    fain...consum mic
    6 0
  • logan
    mai bine iti iei un logan 1.5 dci care consuma cam la fel, decat un opel din asta scump
    0 9
  • razvan
    logan 1.5 dCi consuma peste 4 litri....aproape 5...depinde....si in plus corsa asta are 95 de cai fatza de 70 cat are loganu...
    7 0
  • valentin
    re gogu
    eu inainte sa imi i-au corsa am facut un test drive cu logan 1.5dci si pe langa faptul ca masina nu are stabilitate la 130 km/h + , este izolata fonic foarte putin si zgomotele si trepidatiile + pozitia la volan imi aduc aminte de RABA pe care am facut scoala de soferi.
    Pretul ESTE acelasi pt logan 1.5dci si Corsa
    7 0
  • Cristian
    Asa deci
    Deci are un consum aproape la fel de bun ca cel cu care se lauda Polo Bluemotion.

    Avand in vedere ca nu are nici sistem Start-stop sau de recuperare a energiei la franare, este un succes.
    4 0
  • 1.5`u de pe clio 2 consuma cam la fel si asta de acu multi ani, ma amuza cei care vin cu stiri de consum grandios, cand a fost deja atins acum ceva ani
    1 1
  • + ca "prin reducerea garzii la sol cu 2 centimetri, prin introducerea unor elemente aerodinamice noi si prin inlocuirea pneurilor standard cu unele cu rezistenta redusa la rulare."

    sigur romanasii o sa-si cumpere acele pneuri:)
    0 0
  • mai bun opel
    cred ca merita sa-ti iei masina asta in locul unui logan, indiferent dak consumul este aproximativ la fel cu cel dieselului de 1,5 de pe logan. E masina nemteasca , deci rezistenta in timp e mult mai mare decat la dacia , si pretul e cam acelasi, are si 95 CP mai multi ca la logan. Doar portbagajul e mai mic decat la logan, singurul dezavantaj.
    0 0
  • gogu
    unde consuma loganul atata??????????? te intreb ca am unul si ma cam lasa rece.
    0 0
  • traiasca renault
    Sincer renault megane 3 ii cea mai sigura masina si mai ales la pretul ei de baza are foarte multe dotari + spatiu mai mare ca la logan masina de familie .... e perfecta!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru