OFICIAL: Peugeot EX1 - Conceptul bicentenarului mărcii franceze

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.09.2010
Cei de la Peugeot vin la Paris cu un concept aniversar, pe nume EX1, care sărbătoreşte cei 200 de ani ai mărcii din Sochaux.

Peugeot a decis să aniverseze 200 de ani de existenţă la Salonul Auto de la Paris. Cu această ocazie, constructorul francez de automobile va prezenta un nou concept, intitulat EX1. Din păcate pentru cei care vor vizita Salonul Auto de la Paris, conceptul nu va putea fi văzut chiar în standul constructorului, ci în cadrul reprezentanţei Peugeot din apropiere, iar asta doar în prima zi de presă a salonului. Cei de la Peugeot au dezvăluit conceptul futurist şi au prezentat informaţii noi despre EX1. Acesta este un model electric şi este echipat cu două motoare care furnizează un total de 340 CP şi 240 Nm. Cele două motoare electrice angrenează toate cele patru roţile şi oferă un sistem de tracţiune integrală extrem de precis.

Noul concept de la Peugeot are o înălţime de 0.9 metri şi are o lăţime de 1.77 metri. Lungimea lui EX1 nu a fost încă anunţată, iar masa acestuia este şi ea un element misterios. Francezii au mai anunţat că EX1 poate să obţină o forţă de 1G în viraje şi au declarat că EX1 nu este doar un vehicul pentru oraş, ci un adevărat deţinător de recorduri.

Dat fiind masa sa mai mică de 1.000 kilograme, putem vorbi de cel mai rapid vehicul 100% electric din lume. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h va fi realizată în 3.55 secunde, iar sfertul de milă(402m) va fi parcurs în 14.4 secunde. Francezii spun că modelul lor ar putea realiza accelerarea 0-100 km/h în doar 3.0 secunde cu setările potrivite.

Printre elementele care caracterizează noul concept putem enumera portierele speciale, lipsa aripilor spate şi lipsa unui parbriz. Modelul beneficiază de o celulă de protecţie a pasagerilor şi oferă doar două locuri. Oficialii mărcii franceze nu au anunţat dacă acest concept are vreo şansă reală la producţie, dar e posibil ca partea frontală să apară pe un model viitor al mărcii Peugeot. Totodată, francezii nu exclud posibilitatea unei serii de producţie extrem de limitate, care să fie realizată la cerere de clienţii extrem de potenţi financiar.

Via | Peugeot

Comentarii (4)

  • the hep
    frumos concept...cuplul insa e mai mic decit puterea?
    2 1
  • pac pac
    aa
    da ce conteaza ce putere are e doar un concept ptiu doamne
    2 0
  • fiecare motor in parte dezvolta 170 de cai si 240 Nm
    4 0
  • In cel mai recent clip de promovare Audi se lauda cu 100 de ani de traditie... ei bine Peugeot are 200. :)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru