OFICIAL: Porsche construieşte un motor cu patru cilindri

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.01.2011
Porsche a recunoscut oficial la Detroit că lucrează în prezent la un motor cu patru cilindri, ce ar putea să se regăsească sub capota modelelor Cayman şi Boxster.

Esential

360 de cai putere ar putea avea motorul cu patru cilindri în varianta supraalimentată.

În condiţiile în care toată industria auto s-a adaptat tendinţei generale de reducere a capacităţii motoarelor, Porsche nu mai poate face exepţie. Constructorul din Stuttgart se vede nevoit să se concentreze asupra unor soluţii de propulsie mai eficiente şi mai economice.

Astfel, zvonurile care anunţau un motor cu patru cilindri în gama Porsche sunt confirmate oficial, spre surprinderea tuturor, în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Aflat în capitala industriei auto americane, pentru dezvăluirea conceptului 918 RSR, Wolfgang Durheimer, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare Volkswagen, a declarat: "Lucrăm în prezent la un propulsor de tip boxer, pe benzină, în patru cilindri. Unitatea se află în curs de dezvoltare şi ar putea să se regăsească pe Boxster şi Cayman."

Naşterea unei noi unităţi cu patru cilindri ar deveni profitabilă odată cu folosirea sa pe un model sportiv de mici dimensiuni, un roadster dezvoltat pe platforma viitorului Volkswagen Bluesport.

Potrivit informaţiilor obţinute de britanicii de la autocar, unitatea cu patru cilindri ar urma să aibă o capacitate de 2.5 litri şi să dezvolte până la 360 de cai putere în versiunea supraalimentată.

Acelaşi Durheimer a declarat că "noul propulsor ar putea fi introdus, dacă piaţa o cere, chiar şi pe 911.

Decizia noastră, cel puţin în prezent, este de a păstra un motor cu şase cilindri pentru 911. În viitor însă, există mai multe oportunităţi."

via | autocar

Comentarii (5)

  • Exact, un motor boxer cu 4 cilindri poate sa intre si intr-un mini Porsche, concurent pt Smart eventual, urmatorul pas e sa renunte la motorul boxer, ca e mai ieftin si ultima "inginerie" facuta de contabili....tractiunea fata
    10 5
  • 4 cilindri
    Pai o sa fie in concordanta cu regulamentul F1 :)))

    Bine ca nu au cum sa faca boxer in 3 cilindri .
    15 1
  • nu ajung 360 cp pentru o masina de talia Boxster-ului? sau vorbiti numa asa.... ca de ce 4 si nu 6...
    7 3
  • Si o sa fie fie amplasat frontal?! =))
    2 5
  • amplasat lateral
    umbla vorba ca se gandesc chiar la o amplasare laterala. cat despre downsizing mai pot merge pana la 2 cum avea oltcit-ul special de 600 cmc.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru