OFICIAL: Renault a lansat Scenic si Grand Scenic la Geneva (+ video)

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.03.2009
Renault a lansat doua MPV-uri cu personalitati distincte, Scenic si Grand Scenic, la Salonul Auto de la Geneva.

nault a lansat noua generatie a modelelor Scenic si Grand Scenic la Salonul Auto de la Geneva. Modelele au fost prezentate alaturi de noile Megane Sport si Clio Sport. Noile MPV-uri au linii de caroserie fluide, care exprima dinamism si robustete.

Design-ul acestor modele denota apartententa MPV-urilor la gama Renault, fara a aminti de Megane sau Clio. Atunci cand au creat noile Scenic si Grand Scenic, designerii Renault s-au concentrat asupra comfortului oferit pasagerilor, in special pentru distante lungi.

Soferul si pasagerul din dreapta au primit atentie speciala, acestia beneficiind de o vizibilitate mai buna datorita amplasarii montantului A la un unghi diferit. Astfel, vizibilitatea este imbunatatita cu circa 15 procente fata de generatia precedenta a lui Scenic.

Ampatamentul marit a dus la un comfort suplimentar oferit pasagerilor. Astfel, genunchii pasagerilor vor avea un spatiu de 235 milimetri in cazul lui Scenic si de 275 milimetri in cazul lui Grand Scenic. Ocupantii celui de-al treilea rand de locuri beneficiaza de un spatiu pentru cap de 842 milimetri si spatiu pentru genunchi de 102 milimetri.

Astfel, Renault Grand Scenic este unul dintre cele mai spatioase MPV-uri compacte cu sapte locuri de pe piata.

Sistemul de directie electro-hidraulic a fost imbunatatit, iar gama de motorizari cuprinde sase propulsoare. Renault ofera trei unitati pe benzina si trei unitati diesel. Propulsoarele pe benzina ofera intre 110 CP si 140 Cp, pe cand propulsoarele diesel ofera intre 130 si 160 CP. Scenic beneficiaza de noua motorizare TCe de 1.6 litri si 130 Cp, precum si de noul motor 1.5 dCi de 130 CP, disponibil pe noul Renault Megane.

Scenic si Grand Scenic:

Grand Scenic si sistemul Park-Assist:

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru