OFICIAL: Renault lanseaza ofensiva electrica cu patru concepte

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.09.2009
Renault a dezvaluit primele informatii oficiale despre cele patru modele pe care le-a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Acestea sunt Twizy ZE, Zoe ZE, Fluence ZE si Kangoo ZE.

Renault a prezentat patru modele electrice la Salonul Auto de la Frankfurt, care prefigureaza gama Renault ZE din 2011. Cele patru modele vor fi introduse in productia de serie peste doi ani si vor fi puse la vanzare in acelasi ani. Cu ajutorul celor patru modele, Alianta Renault-Nissan isi propune sa devina lider de piata in comercializarea de vehicule de serie cu emisii zero. Conceptele Renault se numes Twizy ZE, Zoe ZE, Fluence ZE si Kangoo ZE.

Conceptul Twizy ZE este un mijloc de transport 100% electric care ofera soferului si pasagerului performante comparabile cu ale unei motociclete de 125 cmc in siguranta si stabilitatea unui vehicul cu patru roti. Pasagerul sta in spatele soferului, iar caroseria este compacta si creeaza un mediu asemanator unui cocon, care ofera protectie de prima clasa atat pentru sofer, cat si pentru pasager. Motor electric al acestui concep dezvolta 15 kW si ofera un cuplu motor de 70 Nm.

Conceptul Zoe ZE are scopul de a demonstra ca un vehicul 100% electric poate beneficia si de un aspect elegant si atragator. Acest vehicul are un pavilion special care optimizeaza functionarea sistemului de control al temperaturii pentru a asigura o autonomie mai mare in conditiile in care temperatura interioara ramane in concordanta cu preferintele utilizatorului.

Astfel, conceptul Zoe ZE este un vehicul compact si usor adaptabil, care reprezita o noua modalitate de a calatorii si ofera posibilitatea dintre trei tehnici de incarcare a bateriei.

Prin conceptul Fluence ZE Renault doreste sa isi ilustreze intentia de a produce o gama de vehicule cu emisii zero care sa indeplineasca nevoile tuturor tipurilor de clienti. Acest concept este un model de familie bazat pe urmasul lui Megane Sedan, care are o autonomie de 160 de kilometri. Bateria acestui model poate fi incarcata prin trei metode: incarcarea standard, incarcarea rapida sau inlocuirea bateriei. Incarcarea standard a bateriei dureaza intre patru si opt ore, pe cand incarcarea imediata este realizata in doar 20 de minute. Inlocuirea bateriei lui Fluence ZE dureaza doar trei minute in cazul in care este realizata intr-o statie specializata, care foloseste sistemul Quickdrop.

Renault a creat un model electric si pentru soferii profesionisti care transporta marfa in fiecare zi, iar acesta se numeste Kangoo ZE. Modelul Kangoo ZE este echipat cu un motor electric de 70 de kW care ofera un cuplu motor de 226 Nm si este alimentat de o baterie Litiu-Ion.

Acest model este creat special pentru un transport cat mai eficient si ecologic, care nu face rabat in materie de confort.

Via | Renault

Comentarii (7)

  • Topengineering
    Renault intra in forta ! Bravo RENAULT !
    e simpatica rau aia mica! :)
    3 1
  • asm
    Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie chiar îmi luminează ziua câte o asemenea ştire. Cred că asistăm la cea mai mare rEvoluţie din industria auto de la producţia pe bandă a maşinilor de către Ford.
    Abia aştept să văd pe piaţă modele electrice adevărate.

    Norocul nostru, sau mai bine zis al urmaşilor noştri, că energia electrică poate fi produsă şi cu mijloace ecologice.

    Imaginaţi-vă ce maşini am fi avut azi dacă s-ar fi încurajat cercetarea în direcţia electrică încă de acum 20-30 de ani...
    2 1
  • bai asm... al doilea post cu acelasi context? Trebuie sa recunosc ca imi plac pedalele cu PLAY si STOP.
    0 0
  • Da, mai Castravete! Imi manifest si eu bucuria ca in sfarsit, lumea auto se trezeste la realitatea (ceva mai) ecologica!
    Ar trebui sa constientizam toti importanta acestor transformari si sa facem reclama conceptului ecologic, nu unui producator anume.

    Hai noroc si la mai putin CO2 !
    0 0
  • o realitate trista
    din pacate tota treaba cu poluarea auto e o abureala. Sincer. Smogul datorat fabricilor este mult peste cel datorat autoturismelor, iar un singur vas-container polueaza intr-o saptamana cat toate autoturismele intr-un an. Si sunt mii de astfel de vase. Din pacate prea mic va fi impactul, oricat de ecologice vor ajunge masinile. Hai noroc.
    0 3
  • Imbecilu'
    tendintza de cretinizare a publicului va atinge cote maxime in urmatorii ani...probabil apogeul. Astea sunt masini?? treaba cu ecologia prinde numai la handicapati (adica la majoritatea vulgului) si vine ca o diversiune pt. a indrepta atentia catre un domeniu de interes al omului de rand(masina) si a ascunde de fapt adevaratele surse de poluare( fabrici,vapoare, industria grea,experimente etc.), cum spunea si castravetele, poluarea masinilor este vax fata de alte chestii care intr-adevar polueaza si care chiar au un impact mare asupra mediului. Hai noroc!
    1 2
  • @Castravetele, Imbecilu'
    Schimbarea trebuie sa vina de undeva ! De aceea sunt de admirat constructorii cu initiative in domeniu. Daca era dupa voi, trebuia sa ramanem niste maimute!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru