OFICIAL: Volkswagen va avea hibrizi plug-in din 2013

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.05.2011
Oficialii Volkswagen au confirmat faptul că vor lansa modele hibride care pot fi încărcate şi de la priză în 2013. Primul model de acest gen ar putea fi Golf TwinDrive.

Martin Winterkorn, şeful concernului Volkswagen, a declarat că hibrizii care pot fi încărcaţi de la priză oferă un potenţial deosebit pe termen mediu deoarece combină cele mai bune părţi ale vehiculelor electrice cu cele ale hibrizilor. Declaraţia respectivă a fost făcută odată cu dezvăluirea planurilor de a introduce hibrizi plug-in în gama Volkswagen începând cu anul 2013. Sunt şanse mari ca primul hibrid de acest tip să fie un model din gama Golf.

Volkswagen a prezentat deja un hibrid care poate fi încărcat de la priză, modelul fiind numit Golf TwinDrive. Acesta are un sistem de operare inteligent, care alege modul de operare optim pentru fiecare situaţie în parte. Aşadar, modelul oferă cea mai eficientă combinaţie între un motor electric şi un motor cu ardere internă. În timp ce alţi hibrizi folosesc un motor electric pentru a suplimenta propulsorul cu ardere internă, la Golf TwinDrive motorul electric era ajutat de propulsorul cu ardere internă.

Unitatea aflată pe prototipul respectiv îi oferea o autonomie 100% electrică de 50 de kilometri la data prezentării acelui model.

Cei de la Volkswagen au făcut şi un test de consum cu modelul, rulând de la Potsdam până la Berlin şi înapoi. Modelul a consumat doar 2.5 litri de carburant şi 8 kWh de energie electrică pentru a parcurge respectivul traseu, dar cei de la Volkswagen nu au dezvăluit şi timpul în care a fost realizat respectivul traseu. Pentru cei de la Volkswagen, modelul TwinDrive este primul pas spre un vehicul 100% electric.

Via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • parca e mai frumos G5 decat G6
    1 2
  • ma scuzati , vroiam sa spun ca G6 e mai frumos decat G5 si se pisa pe concurenta la orice ;) dar trebuie sa ai si bani ca sa cumperi o astfel de masina :) respectul meu pentru cei care isi permit
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru