Opel ar putea construi viitoarea generaţie Zafira împreună cu PSA

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.05.2012
Opel şi Peugeot-Citroen ar putea dezvolta împreună viitoarea generaţie a modelului Zafira. Decizia ar putea veni după ce Opel va închide uzina din Bochum.

După ce a anunţat că intenţionează să mute producţia lui Astra de la Russelsheim la uzinele sale din Marea Britanie şi Polonia, Opel s-a lovit de furia sindicatelor. Muncitorii germani susţin că producţia modelului compact costă chiar mai mult cu 220 de euro în cadrul celorlalte uzine.

În ciuda acestor veşti proaste, Opel ia în calcul o nouă decizie drastică, şi anume închiderea uzinei sale din Bochum, acolo unde iau naştere în prezent modele ca Zafira şi Astra.

Cotidianul german Der Spiegel anunţă că decizia Opel ar putea avea alte conotaţii. Jurnaliştii susţin că închiderea uzinei din Bochum ar veni ca urmare a deciziei Opel de a dezvolta împreună cu PSA noua generaţie a monovolumului Zafira.

Germanii deţin în cadrul grupului francez un pachet de acţiuni de 7% şi au încheiat recent un parteneriat care ar putea da naştere unor modele cu platforme comune. Zafira este unul dintre candidaţi.

via l autocar

Comentarii (3)

  • *****
    Zafira Tourer va avea aceasi platforma comuna cu Peugeot 5008 ......economie pentru parteneriat ,ramane la alegerea publicului pentru sigla
    8 0
  • nah, pt fanii ultras ai nemtoaicelor. ca oricum psa e in parteneriate de mult cu diverse branduri din europa si din afara ei.
    8 0
  • numai romanii cumpara opel....hal de masina
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru