Opel Calibra ar putea reveni pe piaţă în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.05.2011
Opel lucrează la un urmaş pentru coupe-ul Calibra, celebru în anii '90. Potrivit unor informaţii recente, modelul va avea la bază Insignia şi va sosi în 2013.

Revenirea vechiului Calibra este speculată din nou de presa internaţională. Jurnaliştii olandezi susţin că au intrat în posesia unui document emis de Opel, care anunţă lansarea unui viitor Calibra în 2013.

Zvonurile au luat naştere în urmă cu doi ani, odată cu lansarea noii generaţii a modelului Insignia. Publicul şi-a dorit atunci să vadă şi un urmaş al vechiului Calibra, modelul coupe care a făcut furori la începutul anilor '90.

Documentul citat de olandezi susţine că faza de pre-producţie a modelului va fi demarată la sfârşitul lui 2012, ceea ce înseamnă că inginerii Opel lucrează deja la forma contemporană a coupe-ului. Pentru a reduce costurile, Calibra va împărţi platforma, precum şi o bună parte din componentele mecanice, cu actualul Insignia.

Propulsoarele vor fi preluate de asemenea de la fratele cu patru sau cinci uşi. Tracţiunea va rămâne pe puntea faţă, urmând ca versiunile cu ceva mai multă putere să primească tracţiune integrală.

Olandezii vorbesc şi despre primele previziuni comerciale ale constructorului german, enunţate în acelaşi document misterios.

Opel speră să vândă cel puţin 14.000 de unităţi pe an, o cifră îndrăzneaţa, dar nu imposibil de atins având în vedere numărul fanilor vechiului model.

Designul exterior va fi influenţat cel mai probabil de două concepte, prezentate în ultimii patru ani. Este vorba despre GTC, expus în 2007 la Paris şi Flextreme GT-E, prezentat la acelaşi salon elveţian, în 2010.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Calibra
    Opel Calibra
    Cand a aparut Calibra ? In 1989? Arata uimitor de bine si dupa 20 de ani.Ca sa faci un succesor pentru Calibra Opel trebuie sa vina cu un design cu care sa socheze in bine sa fie ceva extrem de sportiv . un design care sa reziste in timp cel putin 15 ani asa cu s-a intamplat cu primul Calibra! CALIBRA ESTE O LEGENDA!
    28 1
  • Ma apuca rasu cand ma gandesc ca un megan va fi mult mai performant decat jafu asta nemtesc.
    5 30
  • iti intelegem invidia, strugurii au fost, sunt, si vor fi acrii! dar asta-i viata, nu te da batut, poate cand vei mai creste si doar daca ai fost cuminte si ai papat tot din castronel, ai sa ai voie sa stai in spate intr-o masina germana si nu in roabele frantuzesti!
    21 2
  • gts-man
    cum ma sa compari cazane,pardon,megane cu calibra? megane este mai bun clar decat...logan .16 16 v sa fim corecti si sa recunoastem
    15 1
  • adn opel
    PT INVIDIOSI
    Daca OPEL redevine ce a fost si are sanse f mari cu ce design adopta acum si tehnologie de varf plus fiabilitate si intretinere accesibila ..o sa lase in urma comentariile oneroase ale VW istilor,japanakilor si altor frustrati care nu cunosc potentialul acestei marci superbe si inovatoare..americanii intuind ce detin si renuntand la ideea tampita de a vinde o marca de prestigiu ..marca p ecare unii o compara cu VW SI CARE SARACII UITA CA DACA NU ERA OPEL ASTAZI VW ERA O POVESTE PRAFUITA DIN LUMEA AUTO,SA AUZIM DE BINE SI DACIA NOASTRA SA IA EXEMPLU DE LA OPEL SI SA MAI LASE PRETUL DE FRANTUZ MAI LA SPATE SI ATUNCI LOGANUL ESTE CEVA F INTERESANT.
    12 3
  • Victor
    Aha,deci cocalarii din 2030 or sa mearga in Opel-uri Calibra din 2013 care merg pa gepeleu si duduie a manele.
    9 4
  • calibra
    cum zicea cineva, calibra s-a produs direct second-hand, n-am vazut niciodata una noua :) altfel, super masina, inca vezi pe strada destule, ceea ce spune multe. ar fi o provocare pentru opel sa scoata una noua
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru