Opel in urmatorii ani: un SUV mic si un "Mini" propriu

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.12.2009
Gama Opel se va imbogati in urmatori ani cu o serie de modele interesante: un SUV pe platforma lui Corsa, un "Mini" in versiune proprie si nu numai.

Desi modelele hibride reprezinta inca un rara avis pe soselele Europei, Toyota Prius si, mai nou, Honda Insight acaparand mai multi clienti in SUA decat in Europa, lucrurile se vor schimba radical in urmatorii ani. Cel putin aceasta este concluzia pe care o putem trage in urma celor mai recente declaratii publice pe care Nick Reilly, seful GM Europe, le-a acordat pentru germanii de la Auto Motor und Sport, acesta sustinand ca Opel isi pregateste gama de o serie de modele hibride.

"Vom avea modele cu motoare electrice in gama in urmatorii cinci ani", sustine Reilly, care a reconfirmat lansarea modelului electric Ampera, derivat direct din Chevrolet Volt, in cursul anului 2011.

Nick Reilly a atins si problema viitoarelor modele Opel, sustinand ca atat Corsa, cat si Agila vor avea succesori care vor fi lansati in cursul anilor urmatori: "Chiar daca VW a preluat o parte din Suzuki, partenerii nostri in proiectul Agila-Splash, modelul Agila va avea un succesor. Toate proiectele noastre cu cei de la GM vor continua.

Personal, cred ca exista spatiu pentru inca doua modele in segmentele mici si mini: unul cu o latura ceva mai practica decat actualul Agila, iar celelalt cu un caracter sportiv, lifestyle, care va fi propriul nostru Mini", sustine Reilly.

Pe langa acestea, Opel pregateste un SUV mic bazat pe platforma lui Corsa (2013) si o noua generatie a lui Antara, care va fi gata in 2014. Inlocuitorul succesului de piata Insignia va fi nevoit sa astepte, Opel sustinand ca modelul de segment mediu isi permite sa fie lansat dupa terminarea restructurarii complete a companiei, moment care ar trebui sa vine in 2012.

via | Just-Auto (inreg)

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru