Opel Insignia primeşte motorul 1.4 Turbo de 140 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.04.2011
Opel a anunţat că va înlocui vechiul motor de 1.8 litri aspirat, existent pe modelul Insignia, cu unitatea turbo de 1.4 litri de 140 de cai şi 200 de Nm.

Esential

200 de Nm oferă noul motor turbo de 1.4 litri, introdus pe Insignia.

Opel caută să facă din Insignia una dintre cele mai atractive produse din segmentul mediu. Germanii propun publicului european un nou motor pe benzină, ascuns sub caroseria modelului de clasă D. Este vorba despre propulsorul turbo de 1.4 litri, care echipează actualmente fraţii mai mici, Astra şi Meriva.

Noul motor cu patru cilindri îi va lua locul vechii unităţi de 1.8 litri 16 valve, normal aspirat. Deşi oferă tot 140 de cai putere, noul motor de 1.4 litri este superior predecesorului la capitolul cuplu motor. Diferenţa de cuplu este de 15 Nm, unitatea turbo oferind însă cei 200 de Nm mult mai devreme, încă de la 1850 de rotaţii.

Odată cu noul motor, Insignia va primi şi noul sistem start-stop dezvoltat în atelierele Opel de la Russelsheim. Graţie cilindreeii mai mici şi noului sistem care opreşte motorul la semafor, Insignia poate înregistra o rată a emisiilor de numai 136 g/km (varianta sedan) sau 139 g/km (varianta break). Modelul se califică astfel pentru eticheta EcoFlex, nepotrivită în cazul versiunii trecute, care oferea emisii de 179 g/km.

via | Opel

Comentarii (5)

  • nsanyi23
    oke
    E o masina superba!
    19 1
  • Finally...
    No, hai ca incepe si Opel sa faca motoare... :)
    13 8
  • opel
    trist... urmeaza motoare de 500 cmc pe masini de 1,5 tone?
    0 14
  • Cristi
    da e foarte trist.totusi daca stirea era despre passat ti se parea super jmecherie este?
    11 0
  • tare
    de cind incepe sa fie comercializat ,si la ce pret ?a3
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru