Opel va face un model mini, deşi nu a primit ajutor din partea statului

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.06.2010
Opel a anunţat că nu va abandona proiectul de dezvoltare a unui model de oraş, deşi nu a primit ajutor financiar din partea statului german. Mini car-ul se vrea o alternativă sportivă a actualului Agila.

Deşi guvernul german le-a refuzat celor de la Opel acordarea unui împrumut de 1.1 miliarde de euro, conducerea din Russelssheim nu intenţionează să renunţe la dezvoltarea viitorului său model de oraş.

Botezat Junior în interiorul companiei, viitorul model mini va fi poziţionat ca o variantă mai sportivă a actualului Agila. Nici proiectul unei versiuni electrice nu a fost exclus, deşi pentru finanţarea acestuia, Opel avea nevoie de ajutorul statului german.

Nick Reilly, preşedintele Opel, a declarat că publicul nu trebuie să îşi închipuie că programul de dezvoltare al modelului a întârziat sau că a fost abandonat. "Opel dezvoltă modelul mini în Germania, iar operaţiunile decurg conform planului."

De asemenea, Reilly s-a arătat încrezător în securitatea financiară a companiei, susţinând că "lichidităţile sunt bune, iar finanţele companiei sunt la un nivel rezonabil."

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru