PARIS 2010 - Lista celor mai importante premiere

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 18.07.2010
Mai sunt câteva săptămâni pâna când Salonul Auto de la Paris îşi va deschide porţile, iar constructorii auto aşează în bloc-start noile creaţii. Automarket vă prezintă o listă cu cele mai importante premiere de la salonul parizian.

Salonul Auto de la Paris se apropie cu paşi mari, iar constructorii auto asează pe linia de start cele mai noi modele sau cele mai fascinante concepte. Anul acesta salonul parizian va avea loc în perioada 2-17 octombrie, iar standurile constructorilor vor fi amenajate în Porte de Versailles. Ţinând cont că vor juca pe teren propriu, constructorii auto francezi vor veni cu cele mai multe dar si spectaculoase premiere.

Aston Martin


Standul celor de la Aston Martin nu va fi unul plin de noutăţi. Cel mai probabil constructorul britanic va veni la Paris însoţit de modelul DB9. Supercar-ul din Gazydon a primit cu puţin timp în urmă un facelift foarte discret.

Audi


În cadrul standului celor de la Audi publicul prezent la Salonul Auto de la Paris va putea admira noul A7. Sedanul coupe al constructorului din Ingolstadt va deveni primul rival al lui Mercedes CLS.

BMW


BMW va veni la Paris alături de noua generaţie a lui X3. După şase ani de la lansarea pe piaţa auto, SUV-ul compact al bavarezilor se bucură de un design nou, mult mai atrăgător. De asemenea, în dreptul standului constructorului german este posibil să facem cunoştintă cu mult aşteptatul concept Megacity.

Bugatti


Cei de la Bugatti vor veni la Salonul Auto de la Paris însoţiţi de noul Veyron Super Sport. Noua versiune a lui Veyron a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, atingând viteza de 431 km/h. Maşina care a reuşit această performanţă este echipată cu un motor de 1.200 de cai putere şi 1.500 Nm.

Chevrolet


În cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul acesta Chevrolet a prezentat lumii întregi conceptul Aveo RS, iar acum, la Paris, îşi va face apariţia modelul de serie al americanilor. Viitorul Chevrolet Aveo va rivaliza cu Sandero în versiune hatchback şi cu Logan în versiune sedan.

Citroen


Standul celor de la Citroen va fi cu siguranţa unul dintre cele mai admirate.

Francezii vor prezenta în faţa publicului propriu noua generaţie a lui C4. Cei prezenţi la standul francezilor vor putea admira însă numai varianta cu cinci uşi, francezii având alte planuri pentru fanii coupe-ului. De asemenea, producătorul francez ne va face cunoştinţă şi cu DS4.

Ford


Oficialii Ford vor aduce cu ei la Paris noul Mondeo facelift. Versiunea retuşată a lui Mondeo oferă clienţilor o serie de elemente tehnologice care până acum lipseau din dotarea reprezentantului mărcii în segmentul mediu.

Land Rover


În cadrul standului Land Rover, publicul prezent la Porte de Versailles va putea admira noul Range Rover Evoque. Noul model al britanicilor este cel mai mic, cel mai ecologic şi cel mai uşor automobil creat de Land Rover până acum, şi va fi lansat pe piaţă odată cu aniversarea a 40 de ani de existenţă a companiei.

Lotus


Constructorul britanic Lotus se va număra printre vedetele salonului parizian, standul acestora urmând să găzduiască conceptul care prefigurează viitorul supercar Esprit. Alături de acesta este posibil să vedem un roadster şi două concepte GT.

Mercedes


Germanii de la Mercedes se vor prezenta la Paris cu noul CL facelift dar şi cu noul CLS. Noul CL-Klasse vine cu un look frontal mult mai agresiv dar şi cu un propulsor nou. Unitatea V8 bi-turbo produce 429 de cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 699 Nm.

MINI


Standul constructorului britanic Mini va găzdui noul facelift operat în gama modelului său iconic. Primele informaţii şi imagini au fost prezentate în luna iunie, iar modificările aduse sunt minore, atât la exterior, cât şi la interior.

Opel


Cea de-a zecea generaţie a lui Opel Astra a primit şi o versiune pentru familişti, iar Salonul Auto de la Paris este locul perfect pentru prezentarea ei. Pentru prima dată versiunea break a lui Astra renunţă la denumirea Caravan în favoarea numelui Sports Tourer.

Peugeot


Un alt constructor auto care va juca pe teren propriu este Peugeot.

Francezii vor prezenta publicului noul 508, sedanul de clasă medie care va înlocui vechiul 407. Fanii brandului francez vor avea parte şi de o surpriză, oficialii Peugeot dorind să prezinte si mult aşteptatul 308 GTI.

Renault


La standul Renault va fi agitaţie mare deoarece francezii vor prezenta conceptul DeZir, un prototip electric care dispune de un design fascinant şi de un propulsor de 150 de cai putere cu o autonomie de 160 de kilometri. De asemenea, francezii vor veni însoţiţi şi de versiunea electrică a lui Fluence.

Smart


Cei de la Smart vor prezenta în cadrul salonului parizian versiunea restilizată a lui Fortwo. Actualul Smart Fortwo va părăsi piaţa auto abia în 2013, când va fi înlocuit de noua generaţie dezvoltată în colaborare cu Renault, iar acest facelift are ca scop împrospătarea acestei generaţii.

Suzuki


Japonezii de la Suzuki vor fi însoţiţi la Porte de Versailles de noua generaţie a modelului urban Swift. Cea de-a treia generaţie a lui Swift vine cu un design uşor retuşat, cu propulsoare noi şi cu dimensiuni ceva mai mari.

Volvo


Dacă Geneva a făcut cunoştinţă cu Volvo S60, Parisul va fi martorul dezvelirii lui V60. Versiunea break a lui S60 a primit titulatura de Sports Wagon pentru a sublinia alura sportivă a familistului din Gothenburg.

Comentarii (15)

  • audi si ford
    Trebuie sa recunosc ca ford-ul si mai ales audi-ul arata foarte bine.Cel putin in aceste imagini.
    13 8
  • Stanila
    votez VW si Audi! restu pt mine is jaf!
    5 62
  • Radu-Mihai
    Dacia
    Dar ce va prezenta Dacia nu stiti!? :) Va spun eu; conform informatiilor primite din "surse" de incredere e vorba de conceptul viitorului monovolum. Sper sa va placa! ;)
    13 2
  • HA HA HA
    HA HA AH
    Nu apare nici un VW, sau te referi la faptul ca AUDI = VW in alte haine. HA HA HA , stim cu toti ca doar hainele diferentiaza AUDI de VW. Oricum A7 o sa se confunde cu A5 berlina . Toate sunt la fel .
    14 9
  • @stanila
    La ce masina ai tu, comentariul e absurd....
    20 4
  • ...toate-s frumoase...dar unele-s cam vechi cu niste mici ..sau ma rog substantiale imbunatatiri ...deci nu toate-s premiere da....a7 x3 range citro s60 etc.....in rest...mai ales de swift ....
    2 7
  • eldtimer
    @stanila
    Amice, dupa cum remarca si colegu @HA HA HA, esti imbecil!!! VW nu apare in acest articol. Poate stii tu ceva ce nu stim noi. Legat de exprimarea ta, "restul is jafuri" ar fi mai corect spus, iar corect "restul sunt jafuri". Eu in locul tau mi-as scoate poza, ca ma fac de ras si ma vede o tzara intreaga dupa.
    Legat de articol...Felicitari!!! Abia astept Salonul!
    12 0
  • Bogdan
    VW va prezenta la Paris VW Passat facelift
    VW va prezenta la Paris modelul Passat facelift ce va avea atat partea din fata cat si cea din spate modificata iar interiorul va fi inspirat dupa Passat CC . O generatie complet noua a lui VW Passat va debuta in 2013 .
    4 1
  • sweeeet
    volvo asta e frumos al dreakului. si intotdeauna break e mai frumos decat sedan..hehe!
    6 0
  • A7-le e cel mai tare.

    O sa concureze cu CLS_ul k BMW o sa produca seria 1 cu tractiune fata......:)))))))))))))))))))))))))))))))).
    1 2
  • Si noul Ford Focus? Cred ca cei de la Automarket au uitat de el, nu cred ca Ford ar fi atat de nebun incat sa nu-l aduca in Europa.
    2 0
  • mircea
    @LauCalin
    Focus a fost deja prezentat la Salonul de la Geneva. A fost premieră europeană acolo :)

    http://www.automarket.ro/stiri/oficial-acesta-este-noul-ford-focus-27537.html
    3 0
  • paharul de cucuta
    ciudata noua linie de design a celor de la Peugeot. Iar Chevy cu designul de buldog turbat e de-a dreptul ridicol. La design puncteaza renault si citro. Volvo se regaseste cu breakurile lui frumoase. audi continua linia de design care in sferele inalte ale designerilor este exemplul tipic de "asa nu".
    2 1
  • ?
    noul s60 unde e?
    2 0
  • @Bogdan.
    Si tu ii crezi cu chestia "complet noua"
    Pentru ca eu deja m-am saturat. Passat-ul a mers intr-un face-lift continuu de la B1 aparut in 73 pana la ultimul passat, CC-ul. Bine macar ca au venit cu tehnologii noi. Dar pana la urma, este masina poporului, trebuie sa fie practica, nu frumoasa. S-ar vrea ea de lux, dar numai romanii o cumpara ca masina de lux. Pentru restul...exista BMW si Mercedes
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru