Petitie pe Facebook pentru lansarea lui Dacia Sandero in Australia

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.02.2010
Fanii australieni ai lui Dacia Sandero au initiat o petitie pe Facebook prin care cer lansarea modelului romanesc pe aceasta piata.

Succesul in vanzari pe care Dacia il are pe cele mai importante piete ale Europei tinde sa se extinda si in afara ariei in care producatorul de la Mioveni este prezent. Atrasi de raportul pret/calitate excelent pe care il afiseaza modelele Dacia, locuitorii tarilor in care produsele din gama Logan si Sandero nu sunt prezente cer din ce in ce mai insistent aparitia acestora pe aceste piete.

Cel mai recent exemplu vine din indepartata Australie, acolo unde un fan al lui Sandero a initiat pe celebra platforma sociala Facebook o petitie denumita sugestiv Bring the Dacia Sandero to Australia. Conform mesajului petitiei, australienii isi doresc masina pe aceasta piata tocmai datorita caracterului care a facut-o celebra si in Europa.

"Dacia Sandero este un hatchback cu cinci usi produs de producatorul francez Renault si subisidiarul roman Dacia. Aceasta masina frumoasa nu este disponibila in Australia... inca. Vreau sa initiez o petitie pe care o vor semna fanii modelului Dacia Sandero care ar vrea sa vada aceasta masina pe soselele din Australia", scrie petitionarul, care enumera in continuare principalele avantaje de piata ale lui Sandero.

Printre acestea se numara "o masina cu patru usi foarte frumoasa", "foarte economica" si, evident, "ieftina si ieftina ca intretinere". Mai mult, chiar daca Sandero a primit trei stele la testele EuroNCAP, australienii considera ca Sandero este o masina "Foarte-foarte sigura pentru ocupanti".

Deocamdata, grupul de initiativa are 42 de membri, multi dintre acestia amintind de episodul Top Gear in care cei trei prezentatori s-au plimbat prin Romania si in cadrul caruia Dacia Sandero a fost laudata de James May. Sandero debordeaza prin libertate. Dupa toate cele spuse, Sandero ramane o masina si atat. Si s-a nascut pentru a ne reaminti ce inseamna acest lucru cu adevarat, spunea James May intr-un editorial publicat ulterior in cotidianul britanic Telegraph.

via | Facebook

 

Comentarii (15)

  • aham
    saracii Australieni, s-au plictisit de Holden Monaro/commodore sau Falcon-urile alea superbe si vor Dacia :D
    17 12
  • Andrei
    re:
    Cu siguranta vor primi ceea ce vor, daca nu cumva sunt alte interese...
    Bravo lor ca au prins esenta unui automobil, faptul ca iti ofera posibilitatea de miscare, libertate.
    16 2
  • first_yoyo
    catre Andreydobra
    crezi ca in Australia fug cainii cu covrigii in coada? te-ai uitat sa vezi cat costa acele masini?

    au si ei "saracii" lor care vor decat o simpla masina

    bafta dacia, si lasati comentariile de prisos acasa
    33 0
  • .........
    ce fain ar fi sa intre Dacia pe aceasta piata
    16 1
  • oare?
    Dar de marketing n-ati auzit? E un element de buzz foarte bunn care anunta de fapt intrarea Dacia pe piata din Australia .. :P
    12 0
  • Traian
    volan
    va trebui sa umble un pic la suruburi... sa puna volanul pe dreapta.
    12 1
  • Eustake
    .
    E doar o chestie de marketing, pusa a ridica in slavi marca Dacia. Cheltuielile la care pot fi pusi cei de la Dacia pentru aceasta piata pot fi destul de mari.. Oare isi permit? Eu zic ca la cata reclama au primit merita sa sacrificea putin acolo pentru a demonstra ca nu degeaba se scrie in toate colturile lumii despre Dacia.

    Succes Dacia!
    6 1
  • ha ha ha
    yap
    SA-I DAM CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI.
    3 1
  • Marius
    :)
    Fraieri sa fie cei de la dacia sa nu le dea ceea ce vor. Pana la urma este o alta piata pe care poate sa intre si probabil ca vor avea vanzari bune :).
    2 0
  • Alexei
    Tara si contonent
    pe langa faptul ca este o tara mai este si un intreg continent, ar insemna foarte mult sa poata vinde si acolo. Ce ma seaca pe mine pustii aia de 12 ani care se joaca nfs si vad mustanguri tunate p-acolo, auzi la ei, nu-s masini bune, ba sa stie ca sunt foarte bune si la banii aia chiar nu vei gasi niciodata mai bine, dar ce ma deranjeaza cel mai mult e ca numarul astora e in crestere si peste cativa ani, astia care au capul pe umeri or sa devina o minoritate!
    3 0
  • Dacia la antipozi?
    Oameni buni ce-i cu voi?Renault la antipozi?Este ca si cum ai naturaliza canguri in Carpatzi.Masinile franceze le numeri pe degete aici.Lumea nu are incredere in Renault.Nu ca nu ar fi bune.Este la fel ca la romani.Nu le spune nimic de ciurucurile japoneze.Nemtesti,tata!Atunci vorbim.Ganditzi-va numai la clima de aici,din australia.Saracii de pe aici sunt cei care au masini cu motoare imense.Un om normal are o masina decenta.Nu stitzi nimic de ,hai sa-i zic :cultura V8 la antipozi.Decat o dacioara,mai bine un HOSV sau FPV.Benzina e mai ieftina decat in europa.Ori ai V8,ori ai Suzuki Alto(motor in 3 cilindri),impozitul este acelasi.Aussie nu bune botul la dacii.Au mai incercat acum 2 ani sau anul trecut sa intre pe piatza cu loganul.A ramas doar o incercare.
    AUSSIE,AUSSIE,OI,OI,OI
    0 1
  • cars
    e greu de crezut ca australienii vor Dacia, e o facatura de-a renaultului , merkeing sau dracu ceo fi, oricum acolo se circula cu masini puternice nu cu rahaturi din astea....
    PUNCT
    0 1
  • Alexei
    Adevar sau minciuna?
    nu stiu de ce aveti voi impresia ca la aia e totul roz si la ei nu exista saraci sau oameni de rand, fpv-urile V8 sar la pret de 40000, chiar crezi ca isi permite toata lumea? dc crezi ca nu ar vrea dacia din moment ce consuma putin, e criza si baga mai putin carburant in ea, chiar da ca la ei este ieftin carburantul astia au capul pe umeri si fac economii de unde pot! nemtii au cumparata dacii pentru ca au si afirmat lumii ca masina trebuie sa te duca din punctul A in punctul B, ei nu au nevoiede ele ca sa-i faca in ciuda vecinului sau sa agate pipite, poate ca asa vor si australienii, numai noi romanii ne cumparam masini de sute de cai si nu avem bani de benzina sau le inscriem in tara pentru ca noi suntem prosti si vrem sa ne dam mari cu saracia si prostia noastra!
    1 0
  • V8
    @alexei,ce ai zice de un holden sau ford v8 an de fabricatzie 2007 la 15000 de euro?O masina ca asta este accesibila oricarui om din clasa de mijloc.Cine are asa ceva nu impresioneaza pe nimeni.Nu conteaza ce masina ai.Pipitzele nu stau la agatzat tipi ciu v8.Eu nu iau masina mai mare ca a vecinului,ca sa-i fac in ciuda.Un lucru e clar.Nimeni nu se uita la renault.Ar fi interesant sa vezi oferta holden aici.Dieselul nu are cautare aici.Sunt foarte putzine.Cu toata stima!
    0 3
  • Alexei
    =))
    Modele V8 de care zici tu nu sunt noi, aici nu vorbim de manini SH, iar masinile noi, de 15000 euro sunt aceleasi cu modele chevrolet care se vand si in europa asa ca las-o mai moale! Faca pariu ca la mentalitatea ta ai fi fost in stare sa vii din Australia pana in Germania sau Anglia ca sa iti iei masini SH ieftine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru