Petrolul a ajuns la 38 de dolari pe baril. Scade pretul combustibilului?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.01.2009
Pretul de pompa al benzinei si motorinei ar putea sa scada abrupt in urmatoarea perioada: barilul de petrol costa 38 de dolari, dar ar putea ajunge la 30.

Esential

38 de dolari este pretul actual al barilului de petrol.

Pretul combustibilului la pompa ar putea sa scada simtitor in urmatoarea perioada, in conditii in care pretul barilului de petrol continua sa coboare. Criza economica mondiala si-a amprenta asupra unuia dintre cele mai valoroase bunuri ale lumii in acest moment, barilul de petrol ajungand in cursul zilei de tranzatii de ieri la 38 de dolari, o valoare extrem de coborata in raport cu prognozele negre de la mijlocului anului trecut. In vara anului 2008, inainte de izbucnirea crizei, unii analisti economici prevedeau o crestere a petrolului de pana la 200 de dolari pe baril.

Principalul motiv al acestei scaderi este reprezentat de faptul ca cererea se cifreaza la valori extrem de mici in aceasta perioada, pretul anticipand, practic, o continuare a crizei pe toata durata anului in curs. Acest lucru este anuntat si de faptul ca Arabia Saudita, principalul producator de petrol brut al lumii, a anuntat o reducere a productiei pentru a se alinia la nivelul cererii.

In aceste conditii, compania de audit Goldman Sachs anunta un pret viitor al barilului de petrol de 30 de dolari.

Ramane de vazut daca benzinariile se vor alinia si ele, in continuare, la scaderea continua a pretului petrolului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru