Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Peugeot 308 R Concept - imagini oficiale cu hot-hatch-ul de 270 de cai

Publicat Luni, 26.08.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 9
Peugeot 308 R Concept - imagini oficiale cu hot-hatch-ul de 270 de cai - Poza 1
Peugeot 308 R Concept - imagini oficiale cu hot-hatch-ul de 270 de cai - Poza 2
Peugeot 308 R Concept - imagini oficiale cu hot-hatch-ul de 270 de cai - Poza 3
Peugeot 308 R Concept - imagini oficiale cu hot-hatch-ul de 270 de cai - Poza 3
Peugeot 308 R Concept - imagini oficiale cu hot-hatch-ul de 270 de cai - Poza 3
Peugeot aduce la Salonul Auto de la Frankfurt 308 R Concept. După cum o sugerează şi numele, este vorba despre o versiune de performanţă a compactei, destinată a se bate cu Renault Megane RS.

Volkswagen are Golf GTI, Renault are Megane RS, iar Opel noul Astra OPC. Era oarecum normal ca şi Peugeot să îşi îndrepte atenţia asupra segmentului compactelor sportive. Francezii au pregătit deja un concept care să anunţe intenţiile lor ofensive.

Se numeşte 308 R Concept şi este pregătit să debuteze live în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, programat să îşi deschidă porţile peste două săptămâni. Primele imagini ale conceptului anunţă un 308 echipat cu un nou pachet aerodinamic, o caroserie vopsită în două tonuri, jante extrem de generoase şi o linie frontală împrumutată de la conceptul Onyx.

Pentru a fi siguri că atrag atenţia fanilor prezenţi la salon, francezii au ales o culoare roşie pentru jumătatea frontală a caroseriei şi una neagră pentru cea posterioară. Spoilerele au crescut şi ele în dimensiune, au prize de aer mai generoase, iar bosajele fac loc unor jante de 20 de inch, din aliaj, cu spiţe duble.

Esential 270 de cai putere se vor găsi sub capota noului 308 R Concept.
330 de Nm oferă noul 308 R Concept.
145 de g/km va emite noul 308 R Concept.
Pentru a da o notă individualistă conceptului şi atunci când privim din spate, Peugeot a instalat un spoiler posterior cu două ţevi de eşapament, dublate de grile estetice.
De asemenea, pentru ca totul să fie condimentat corespunzător segmentului, toate elementele kitului de caroserie sunt produse din fibră de carbon.

Ceea ce vom găsi sub capotă ar putea pune în dificultate modele cu tradiţie. Peugeot apelează la serviciile motorului turbo de 1.6 litri. Unitatea este folosită deja de Peugeot RCZ R, ceea ce face ca resursele sale să fie transplantate uşor şi compactei.

După cum bine aţi intuit, sub capota lui 308 R Concept se vor afla 270 de cai putere livraţi la 6000 de rotaţii şi un cuplu motor de 330 Nm, resimţit la 1900 de rotaţii. Peugeot se laudă cu un raport de 170 de cai putere per litru, un record în segmentul compact, dar şi cu emisii de numai 145 g/km.

Resursele unităţii cu patru cilindri sunt administrate cu ajutorul unei cutii manuale cu şase trepte. Aceasta trimite totul punţii faţă, care se descurcă cu cei 270 de cai graţie instalării unui diferenţial Torsen. Forţa de frânare este asigurată de discuri de 380 mm pe faţă şi 330 mm pe spate.


Comentarii (9)

  • @Automarket.....este vorba de motorul 1.6 270 cp
    16 1
  • ASA DA!!! Asa mi-as cumpara si eu Peugeot ! Arata extraordinar.
    38 3
  • Stefan
    Hell yyyeeaaahhh! Piss on everyone else! >:)
    20 13
  • WOW!
    Poate pa langa R vor scoate si GTI pentru a se bate de la egal la egal cu VW!
    GTI vs. GTI
    R vs. R
    12 14
  • Mihu PUG
    O veste cat se poate de buna pt un mare fan Peugeot..m-am bucurat si ma bucur nespus ca de acu vor avea si artileria grea, de care arogantul Golf R si Astra OPC sa taca din gura :)...asa cum or s-o faca si cu RCZ R. Bravo din nou Peugeot
    26 8
  • @Mihu PUG
    Golf R va avea 300 cp , te roade in invidia ? Peugeout nu va fi niciodata peste Golf R , nici macar peste Astra OPC , arata mult mai bine OPC-ul iar Golf-ul R are performante mai bune si tehnologie mai avansata , un interior mult mai rafinat si una dintre cele mai eficiente transmisii din segment
    15 22
  • @@Mihu PUG
    De unde stii tu tovarase,le-ai condus tu pe ambele de folosesti cu insistenta cuvintele"mult mai bun" ?Faptul ca alti producatori incearca sa scoata produse la fel de bune sau chiar mai bune(ramane de vazut) decat VW iti da frisoane? Sau esti inca unul din multii asa-zisi "fani" VW care nu vad decat inainte ca un cal fara sa stie sa fie obiectivi si realisti...! .Citeste,invata si cultiva-te cu un pic de trecut si prezent in domeniul auto inainte sa-ti dai cu parerea p-aici...Adevaratilor fani VW le-ar fi rusine cu tine...
    29 7
  • Dragos
    Arata bine exterior,interior e foarte slab.Principala problema a masinilor non-germane este ca nu au nici pe departe tinuta de drum a celor germane.Abia cand se vor putea apropia la acest capitol(oare peste cati n-ani?) vor putea emite pretentii de apropiere de germane.
    1 13
  • BaditzaEx
    Demential din toate unghiurile, sa vedem mai ales pretul si varianta in 3 usi :D
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru