Peugeot pregateste un coupe compact

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.11.2009
Peugeot pregateste un coupe in segmentul compact, pe care il va lansa in 2011 si va rivaliza modele precum viitoarele Honda CR-Z si Mini Coupe.

Francezii de la Peugeot lucreaza la o versiune mai mica a lui RCZ, care va rivaliza modele de precum Mini Coupe si Honda CR-Z. Viitorul model Peugeot va avea tractiune fata, patru locuri si un design inspirat puternic din cel al lui RCZ. Principala atractie la aceasta masina va fi design-ul sau, care ar putea influenta intregul portofoliu al constructorului francez.

Jean-Pierre Ploue, seful departamentului de design de la Grupul PSA, are idei noi de design pe care vrea sa le aplice in gama Peugeot, printre care se numara si un nou tip de grila fata, care este realizata dintr-o singura piesa si are sigla amplasata central. Italienii de la Ferrari prezinta deja un asemenea tip de grila fata, care a strans deja admiratorii sai. Noul model va oferi un design atragator alaturi de un pret rezonabil, ceea ce ar trebui sa rezulte intr-un succes pe piata auto.

Noul coupe de clasa compacta de la Peugeot va utiliza platforma inlocuitorului lui 207, care este asteptat in anul 2011. Varful gamei ar putea beneficia de un motor supraalimentat de 1.6 litri, care dezvolta 208 CP.

Propulsorul respectiv va fi amplasat pe viitorul Mini Coupe JCW, produs de partenerul actual al celor de la Peugeot in materie de motoare supraalimentate de 1.6 litri.

Via | Autoexpress

Comentarii (1)

  • Opinie
    Un Peugeot care-i ... Citroen in fata si Mazda in spate.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru