Pininfarina vrea să producă într-o serie limitată conceptul Cambiano

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.03.2012
Pininfarina intenţionează să producă într-o serie extrem de limitată conceptul Cambiano. Versiunea de stradă are însă nevoie de finanţare puternică din partea unui constructor auto.

Esential

1 milion de euro i-ar costa pe italieni producţia unui singur exemplar Cambiano de serie.

Pininfarina a expus la standul său de la Geneva conceptul Cambiano, un omagiu adus oraşului în care funcţionează centrele de design şi inginerie ale carosierului italian. Primirea bună de care s-a bucurat conceptul i-a determinat pe piemontezi să se gândească şi la o versiune de serie, produsă într-un număr limitat de exemplare.

Declaraţia a fost făcută de însuşi administratorul delegat Pininfarina, care a precizat: ”noi ne-am exprimat intenţia clară de a da naştere unei versiuni de serie. În acest moment suntem în căutarea unor constructori interesaţi sau a unor investitori privaţi. Principala problemă pe care o întâmpinăm este clar una de natură economică.”

Un singur exemplar Cambiano de serie îi va obliga pe cei de la Pininfarina să cheltuiască aproximativ un milion de euro. Dacă reuşesc să găsească finanţare pentru o rată de producţie între 70 şi 75 de unităţi, costurile sunt reduse până la 400.000 de euro per exemplar. Şefii carosierului au declarat că produţia tuturor unităţilor s-ar putea întinde pe o perioadă cuprinsă între 24 şi 30 de luni.

Dacă va depăşi toate obstacolele economice şi va vedea lumina zilei, Cambiano va folosi aceeaşi propulsie electrică, cu patru motoare pe fiecare roată, ajutate de o unitate convenţională pe benzină şi nu diesel, precum conceptul.

Comentarii (1)

  • i s-ar potrivi la volvo...pe masina asta ar arata fain sigla volvo...nu stiu de ce dar....ar merge combinatia din punctul meu de vedere....
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru