Pininfarina Cambiano: primele imagini şi informaţii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.02.2012
Pininfarina lansează la Geneva conceptul Cambiano, o berlină de 5 metri, care combină design futurist cu propulsia electrică a patru motoare poziţionate pe fiecare roată.

Esential

80 de cai putere oferă fiecare motor electric al noului Cambiano.
200 de kilometri este autonomia noului Pininfarina Cambiano.

După o serie lungă de teasere, Pininfarina a decis să dea publicităţii primele imagini ale conceptului Cambiano, surpriza sa pentru Salonul Auto de la Geneva. Spiritul creator al carosierului italian încearcă să combine designul futurist cu grija pentru mediu, atât la nivelul motorizării cât şi al materialelor folosite.

Cambiano este de fapt noul vârf de lance al italienilor, menit să ofere o idee asupra noilor direcţii de design către care se va îndrepta Pininfarina în anii următori, fără a neglija mobilitatea ecologică sustenabilă. Conceptul este dedicat oraşului torinez Cambiano, acolo unde Pininfarina îşi are cartierul general, căutând totodată să sărbătorească cei 30 de ani ai centrului de design şi cei 10 ani ai centrului de inginerie.

Prototipul este de fapt o berlină de 5 metri lungime şi 2 metri lăţime, asimetrică, ce încearcă să surprindă cu o singură pe partea stângă şi două pe partea dreaptă, cu deschidere opusă. Caroseria este susţinută de un şasiu din fibră de carbon şi aluminiu, care oferă o suspensie inedită, cu articulaţii inovative.

Propulsia este electrică, asistată însă şi de o unitate cu ardere internă, responsabilă cu extinderea autonomiei.

Cele patru roţi suportă câte un motor electric de 60 de kW, echivalentul a 80 de cai putere. Resursele îi permit conceptului să sprinteze de la 0 la 100 de km/ în 4.2 secunde şi să atingă o viteză maximă de 275 km/h. Chiar şi aşa, italienii promit o autonomie pur electrică de 200 de kilometri, garantată de pachetul de baterii litiu-ion.

 via | pininfarina

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru