Planurile Lotus se dezumflă: viitorul Elan a fost abandonat

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.05.2011
Lotus a anunţat că renunţă la dezvoltarea viitorului Elan şi că preferă să se concentreze pe actualul Evora. Rămân în picioare proiectele Esprit şi Elite.

După ce a dezvăluit cu mare fast nu mai puţin de cinci concepte în cadrul Salonului Auto de la Paris de anul trecut, Lotus începe să îşi vadă deja planurile date peste cap. Potrivit unor informaţii oferite de oficialii britanici, proiectul de dezvoltare al viitorului Elan a fost abandonat, Dany Bahar, preşedintele Lotus, preferând să se concentreze asupra actualului Evora, model al cărui ciclu de viaţă va fi extins.

Bahar a susţinut că în ciuda renunţării la Elan, echipa de ingineri Lotus va continua dezvoltarea viitoarelor modele Esprit şi Elite, care vor folosi mai multe componente comune, printre care şi motorul V8 de 550 de cai putere, pe care îl va dezvolta în regim propriu, plecând probabil de la unitatea Lexus de 5.0 litri.

Propulsorul va fi asistat de o cutie secvenţială sau de una manuală, nicidecum de una cu dublu ambreiaj, considerată prea grea pentru un model ce vrea să nu cântărească mai mult de 1500 de kilograme. Pentru a respecta această valoare, britanicii vor folosi multă fibră de carbon precum şi mult aluminiu.

Informaţiile actuale dau ca sigură lansarea lui Esprit în 2012, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Celelalte două modele Lotus aflate sub semnul întrebării sunt Elise şi Exige, care, potrivit lui Bahar, ar urma să lase locul unui model entry-level, mai accesibil, capabil să se lupte de la egal la egal cu Porsche Cayman sau Boxster Spyder.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • pacat....mare pacat...conceptul arata demential de bn...era cool sa fi vazut asemenea masini pe strazi
    5 0
  • inca vom vedea, nu de alta dar si conceptul elise arata genial si acela se va produce :) speram :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru