Poliţia americană foloseşte Twitter pentru a prinde hoţii de maşini

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 05.12.2010
Poliţia din Seattle a decis să îşi creeze un cont pe Twitter, unde cetăţenii pot oferi informaţii despre posibilii suspecţi în cazul furturilor auto.

Acum câteva luni vă anunţam că Poliţia din India prinde şoferii indisciplinaţi prin intermediul reţelei de socializare Facebook. De această dată, vorbim despre Poliţia din Seattle care s-a hotărât să creeze un cont de Twitter prin intermediul căruia cetăţenii pot oferi informaţii despre hoţii de maşini.

În prezent, în Seattle sunt furate aproximativ 3.000 de vehicule, din care 80% sunt recuperate, însă reprezentanţii legii vor să îmbunătăţească acest procent. "Infractorii deja utilizează reţelele de socializare. Aceştia scriu pe Twitter şi Facebook despre casele unde au pătruns sau despre obiectele pe care le-au furat. Vrem şi noi să utilizăm acelaşi metode", a declarat locotenentul Mike Edwards.

Dacă această strategie va funcţiona, Poliţia din Seattle este hotărâtă să utilizeze Twitter pentru a alerta populaţia despre eventualele accidente din trafic sau despre drumurile blocate. "Metoda Twitter" a fost testată cu succes de către poliţiştii din Alburquerque, oraşul cu cea mai mare rată a furturilor de maşini.

Via | Auto123

Comentarii (1)

  • utilizarea internetului
    e foarte bine , cand internetul e folosit in scopuri utile . ar putea angaja pe oricine obisnuit cu calculatoarele ( nu neaparat politist ) sa citeasca si sa-i anunte . e dezamagitor cum de nu se face asa mai de mult timp si peste tot in lume
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru