Porsche Macan ar putea avea şi o versiune de 370 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.04.2012
Versiunea de top a lui Porsche Macan ar putea dezvolta 370 CP, spun englezii de la Autocar citând surse din cadrul mărcii germane. Respectiva versiune va fi echipată cu un V6 twin-turbo, spun aceştia.

Porsche lucrează din greu la noul său crossover – Macan. Acesta este fratele mai mic al lui Cayenne şi va debuta pe piaţă în a doua jumătate a anului 2013. Modelul este dezvoltat integrat la centrul Porsche din Weissach şi va beneficia în premieră de o nouă motorizare pe benzină, un V6 twin-turbo cu injecţie directă. Propulsorul va echipa versiunea de top a lui Macan şi va dezvoltă în jur de 370 CP, spun surse din cadrul mărcii. Pe lângă versiunea de 370 CP, Porsche Macan va fi oferit şi în compania unui sistem de propulsie hibrid, care va dezvolta în jur de 250 CP.

Motorul V6 care va echipa versiunea de top a lui Porsche Macan este dezvoltat în baza unităţii de 3.6 litri care echipează modelele Cayenne şi Panamera. Acesta va avea cilindrii amplasaţi la un unghi de 90 de grade şi va avea o cilindree de 3.0 litri. Propulsorul va fi echipat cu două turbocompresoare secvenţiale BorgWarner şi cu un intercooler aer-aer. În ciuda cilindreei reduse, unitatea va dezvolta 80 CP în plus faţă de V6-le de 3.6 litri şi va fi mai economică.

Porsche Macan este construit pe platfroma MLB a grupului Volkswagen şi va avea motorul amplasat longitudinal.

Sistemul de tracţiune integrală este preluat de la Audi şi modificat de Porsche şi are un diferenţial central Torsen. Puntea spate este echipată cu un sistem de control vectorial al cuplului, menit să îmbunătăţească manevrabilitatea şi aderenţa. Clienţii vor putea alege între o transmisie manuală cu şapte trepte şi o PDK cu şapte trepte.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • O sa se cumpere mai mult diesel. Dar e bine ca au mai multe motorizari
    ca sa aiba omul de unde alege. Eu zic ca cel de 2.0 diesel si 3.0 diesel sunt ideale. Nu e nevoie de mai mult. Sper ca cel de 3.0 diesel sa aiba putin peste 300 cp.
    O sa fie o bijuterie de masina. ABEA ASTEPT SA APARA !!!
    20 1
  • @ Automarket
    Oficial : Audi a cumparat Ducati cu 860 milioane euro
    Azi cand presedintele VW Group ( Ferdinand Piech ) implineste 75 ani va fi facut oficial anuntul prin care Ducati a fost cumparat de catre Audi pentru suma de 860 milioane euro . Ferdinand Piech este un mare fan Ducati avand o colectie impresionanta de motociclete Ducati pe care le conduce chiar si la 75 ani .
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru