Porsche pune în aşteptare dezvoltarea viitorului crossover Cajun

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.10.2010
Preşedintele Porsche a declarat recent că planurile de dezvoltare şi producţie ale unor viitoare modele mici, cum este crossover-ul Cajun şi roadsterul mai mic decât Boxster, vor fi puse în aşteptare.

Planurile Porsche de a-şi extinde considerabil gama de modele, cu un frate mai mic al lui Cayenne şi un roadster poziţionat sub Boxster, ar putea fi date peste cap în următoarea perioadă.

Mathias Mueller, noul preşedinte instalat, anunţă că cele două proiecte au fost puse în aşteptare pentru a face loc unor serii de revizuiri operate pe modelele deja existente în gamă, exceptând Panamera şi 911. "Momentan trebuie să clarificăm modul în care ne vom extinde programul şi direcţia în care se vor îndrepta acţiunile viitoare", a declarat Mueller.

Tot el a susţinut că ideea unor modele mai mici în gama Porsche nu a fost abandonată, în ciuda scepticismului pe care îl manifestă unii, discuţiile urmând să fie reluate la sfârşitul acestui an. "Sunt multe întrebări la care trebuie să găsim răspuns. În acelaşi timp trebuie să stabilim dacă modelele reprezintă o oportunitate financiară potrivită", a mai afirmat Mueller.

Tot noul preşedinte a căutat să pună sub semnul întrebării afirmaţiile lui Martin Winterkorn, omologul său din fruntea Volkswagen, care susţinea că Porsche trebuie să ţintească o cifră de vânzări de 150.000 de unităţi anual, dublu decât în prezent.

"Domnul Winterkorn susţinea acum două săptămâni că avem nevoie de 150.000 de unităţi livrate anual. Sunt conştient de această cifră şi de faptul că trebuie să creştem volumul, dar mai întâi trebuie să privim şi alte probleme. Mai întâi trebuie să avem profit şi să ne menţinem caracterul premium", a completat Mueller.

via | autocar

Comentarii (1)

  • Claudiu
    Porsche
    Inca un articol bombastic marca Autocar, care se va dovedi in scurt timp ca nu are acoperire in realitate . Matthias Müller, Porsche AG CEO, a declarat ca decizia finala despre noile modele Porsche ( SUV-ul Cajun si modelul plasat sub Boxster/Cayman ) va fi luata in cadrul unei sedinte a consiliului director la inceputul lunii noiembrie, cand cel mai probabil VW Group va anunta ca si-a marit pachetul de actiuni in cadrul Porsche AG la 100 % ( in prezent detine 49.90 % ) . Tinand cont ca atat Ferdinand Piech ( Chairman VW Group ) cat si Martin Winterkorn ( VW Group CEO ) au dat de inteles in ultima luna ca aceste noi modele Porsche vor intra in fabricatie, este evident ca va fi o formalitate decizia consiliului director Porsche AG de la inceputul lunii viitoare . Tot la acea intalnire, este de asteptat sa se faca public anuntul intrarii oficiale a marcii Porsche in F1, cel mai probabil incepand cu 2013 .
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru