Premiera: Audi Q7 V12 TDI, gata de productie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.03.2008
Audi va dezvalui la Geneva versiunea de productie a conceptului Q7 V12 TDI, capabila sa ofere 500 de cai si 1000 Nm.

Esential

500 de cai putere dezvolta propulsorul instalat pe noul Audi Q7 V12 TDI.
1000 de Nm este valoarea maxima a cuplului motor in cazul noului Q7 V12 TDI.
11.9 litri/100 km este consumul cu care se poate lauda SUV-ul Q7 V12 TDI.
5.5 secunde ii sunt necesare modelului german pentru a atinge 100 de km/h.
250 de km/h este viteza maxima, limitata electronic, a noului Q7 V12 TDI.

Asa cum a promis, Audi va dezvalui la Geneva versiunea de productie a viitorului Q7 V12 TDI. Echipat cu cel mai puternic propulsor din gama constructorului german, viitorul Q7 are toate sansele de a fi proclamat cel mai rapid SUV diesel de serie.

Sub capota, diesel-ul V12 de 6.0 litri ofera 500 de cai putere si un cuplu motor de 1000 Nm, trasaturi care imprima SUV-ului performante demne de invidiat. Fanii Audi, si nu numai, vor fi bucurosi sa afle ca Q7 V12 TDI sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in doar 5.5 secunde si poate atinge o viteza maxima, limitata electronic, de 250 km/h.

Desi se lauda cu performante neobisnuite pentru un vehicul de categoria sa, Q7 nu face compromisuri nici in materie de consum, off-roader-ul german reusind sa inghita in medie doar 11.9 litri/100 de km.

Pentru a putea face fata aportului de putere, SUV-ul german a primit un sasiu mai sportiv, o caroserie din aluminiu, o suspensie dubla pe axa fata, amortizoare adaptive pneumatice si absorbitoare de socuri controlate electronic.

Versiunea de productie a modelului Q7 V12 TDI a fost echipata si cu jante de 21 de inch din aluminiu, care gazduiesc discuri de frana de 20 de inch din carbon ceramic.

Franarea pe rotile fata se face cu ajutorul etrierelor cu opt pistoane, in timp ce in spate etriele sunt ajutate de patru pistoane.

Pentru a se putea asorta cu puterea ascunsa sub capota, Audi a dezvoltat si un bodykit mai sportiv pentru Q7, menit sa-i ofere SUV-ului un look mai agresiv si mai sportiv. La interior luxul este la el acasa, pasagerii fiind tratati cu scaune sport, incalzite, ajustabile electric si imbracate in piele Verano, ca de altfel tot restul habitaclului, insertii din aluminiu, pedale din inox si un sistem de iluminare ambientala.

Productia noului model va fi asigurata de divizia Quattro a constructorului german, SUV-ul urmand sa ajunga pe piata europeana chiar la mijlocul acestui an. Despre lista de preturi Audi nu a precizat insa nimic.

Taguri: Audi, Q7, Q7 V12 TDI

Comentarii (49)

  • GRESIT!!! cel mai rapid SUV ramane in continuare PORSCHE CAYENNE TURBO!! chiar si MB ML63 AMG este mai rapid ca acest Q7..
    0 0
  • mircea
    eu stiu ca ml63 amg este cel mai rapid,,,nicidecum audi asta
    0 0
  • specialistii de la Automarket
    PORSCHE CAYENNE TURBO:Nr. usi 5 Nr. locuri 5 Motor (tip / cilindri) V8 Combustibil Benzina Cilindree (cmc) 4511 Cutie viteze (tip / trepte) Automatica secventiala Putere maxima (CP/rpm) 450 Viteza maxima (km/h) 266 Acceleratie 0-100 km/h (s) 5.6 Si acum atentie!!! Sursa datelor de mai sus o reprezinta chiar Automarket. Super specialisti, nu? Super mesteri!
    0 0
  • claudiu1981
    cel mai rapid diesel
    poate cel mai rapid suv diesel....
    0 0
  • pt. sambo
    sambo acolo este vorba de vechiul Cayenne Turbo; noul Cayenne Turbo are 500 cai ;)
    0 0
  • puneti-va ochelari
    scrie clar "are toate sansele de a fi proclamat cel mai rapid SUV diesel de serie"
    0 0
  • pt. lex
    cred ca ar tre sa-ti vezi de treaba ta.. pana mai devreme la titlu aparea CEL MAI RAPID SUV si acolo unde ai zis tu prop. cu 'are toate sansele..' (bla bla) nu aparea cuvantul diesel.. sper ca ai priceput si tu acum..
    0 0
  • c.vasu
    Audi Q7 V12 TDI,gata de productie
    BUTUCANOS!
    0 0
  • Circotasul Auto
    Audi
    Audi = Another Ugly Deutch Invention
    0 0
  • andrei
    A SE CITI CU ATENTIE
    specialistii de la Automarket au spus cel mai rapid DIESEL....e mai usor sa critici decat sa fii constructiv...tipic ROMANESC
    0 0
  • claudiuDC
    Stop post!
    Va rog nu mai postati comentarii subiective! Lasati-i pe invidiosi sa saliveze si sa-si expuna "creatiile". Lasati invidia sa se reverse!@Carcotasul Auto: ce masina ai in afara de aia de spalat? Ii fi vreun moskvich-ist inflacarat... Du-te si te culca!
    0 0
  • GEORGE
    CARCOTASI
    Chiar suntetzi penibili,cum putetzi sa zicetzi ca asta e o masina urata??asta in realitate o sa fie senzatzie si ca motor si ca tot.Tot va legatzi voi sa corectatzi sa va contraziceti de vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca s acrii!!!!
    0 0
  • ::::-
    dak as avea bani si as vrea masina rapida mi as lua un ferrari ceva si dak as vrea jeep iti iei land cruiser da q7 nus pt ce e folositor, doar din ipocrizia lumi se cumpara asa ceva si incredibil bucurestiu ( loc unde nu sunt locuri de parcare) este plin :)) eu imi iau o mobra si poate o sa fac ceva pe roata unui q 7 sa foloseasca la ceva ;))
    0 0
  • frumos
    ca e mare ca e mic ca e butucanos....astia cu comentarii...dc n ati avea voi unul sa vad daca mai comentati..
    0 0
  • rusinica!!!
    @ion. Dar pana vechiul Porsche Cayenne e mai rapid.Am vrut sa compar chiar informatiile date de ei.@Andrei S-au facut de ras a mia oara! Au modificat in mod constructiv titlul.Initial era cel mai rapid SUV! Te-ai trezit un pic tarziu.
    0 0
  • Gangsta
    @andrei "specialistii de la Automarket au spus[...]"Lol, care specialisti ? :)
    0 0
  • cristi_gti
    era vorba de motor diesel, nu benzina ca porsche sau MB AMG
    0 0
  • Un User
    Bai desteptilor
    Retardatii dracului. Masina este limitata electronic la 250 km/h. Ea poate muuult mai mult. Punct! Deci s-ar putea chiar sa fie cel mai rapid SUV DIESEL . Repet SUV DIESEL.... cel putin asa au spus cei de la AUtomarket. Nu mai criticati atata stirile astea. CUi nu-i plac, n-are decat sa nu le mai citeasca.
    0 0
  • mkedge
    Un User
    de acord cu "Un User" !
    0 0
  • Anonymus
    Audi = Another Ugly Deutch Invention
    Ba de cate ori apucati voi sa mergeti cu 250+km/h???Asta e snobismu' oamenilor, cand faci 25 de min intre 2 semafoare, dc mai ai 500 de cp, ca unu cu o bicicleta ajunge mai repede de la punctu'A la B in oras decat unu cu un Porche, Q7, ML, CL, PLM...Si daca mai e si limitata electronic ce se face atata tam-tam cu viteza? Daca te crezi sofer adevarat si te tin buzunarele ia-ti tati o Impreza WRX STi, un EVO, Brabus, BMW M series, BMW Alpina, nu Q7.
    0 0
  • un roman
    Q7 V12
    Si care este scopul pentru care super-motorizam camioane dastea?Probabil daca punem pe un autobuz (335 de exemplu) un motor de 10.000 cm cubi,o sa scoata un timp f bun.Dar ramane intrebarea:care este scopul?
    0 0
  • Bogdan
    prea smecher
    pentru mine masina Q7 este si va ramane cea mai tare masina,aici incluzand design-ul si puterea.Are o forma nemaipomenita:X
    0 0
  • Q7
    Superba masina! Mai trebuie sa apara in curand Touareg R50 si au rupt gura targului la motorizarile diesel!
    0 0
  • @un user.Eu nu spun ca esti retardat, esti doar ca nu prea intelegi faptul ca initial a fost vorba de cel mai rapid SUV (nu diesel)iar preferatii tai, dandu-si seama ca au comis-o au modificat titlul. . Si de ce criticam?! Poate pentru ca dorim informatii exacte si nu aberatii, poate ca nu ne place sa inghitim gogosi vandute de pseudo-specialisti (intreab-o pe mamica ce inseamna "pseudo")cu pretentii de jurnalisti sportivi, sau poate ca efectiv atunci cand citim in titlu despre cel mai rapid SUV, in articol sa fie vorba chiar despre asta. Dar la tine in cartier unde punctele de vedere se impun cu bata, in mod sigur, toata lumea trebuie sa-ti dea dreptate...
    0 0
  • parvenirea romanilor
    Q7 e o masina inutila ,nu e nici un offroader bun iar pe asfalt,cred ca e naspa sa deplasezi atata masa in viraje ,poate sa aiba cel mai bun sasiu ,suspensii ,legile fizicii nu sunt degeaba.Sincer o consider o masina care impune ity da un statut ,da cam atat.Nu stiu ce rost au motorizarile astea de Le Mans pe camioane.Gadgeturile si look-ul ...impresioneaza ,masina de parvenitii, audi sunt cei care castiga din prostia oamnenilor
    0 0
  • ...
    sincer decat sa imi iau R8 V12TDI mai mult mi-as lua q7 cu aceeasi motorizare, pentru simplul fapt ca nu avem strazi, avem doar cratere :|
    0 0
  • droghist
    Sambo e retard, ca sa fie oficial.
    0 0
  • Deevylls
    Q7 V12 TDI
    Oameni buni, cititi mai bine... cel mai rapid DIESEL!
    0 0
  • @Sili
    @sili/un user -acum chiar ca ai argumentat cel mai intelept cu putinta.@Automarket - Domnilor, astia va sunt cititorii fideli, jigodiile care latra sa va ia apararea atunci cand altii nu sunt de acord cu dumneavoastra. Eu zic sa le trimiteti o oferta de munca, nu de alta dar vad ca angajati redactori...
    0 0
  • Nu va mai certati
    Cel mai probabil Audi vrea sa-si scoata banii pe motorul pe care l-a dezvoltat pentru curse si cu care a castigat Le Mans anul trecut...parerea mea, hac! Sau poate ca in timp se gandeste sa faca si camioane, barci, generatoare si mai stiu eu ce (sau numai motoarele pentru ele) si atunci vrea sa aiba un numar mare de motoare cu rulaje importante, din care sa traga concluziile necesare pentru fiabilizarea necesara pentru domeniile in cauza.Oricum, e treaba lor cu strategia, noi ramane sa ne uitam "ca la masini straine" , dar nu m-as mira ca vreun ciobanas de-al nostru sa vina acasa fix cu modelul expus la Geneva, sau cu vreun frate foarte apropiat ca varsta :-)) si eventual noi sa ajungem sa servim de loc de aterizare pentru cojile de seminte scuipate de vreun manelist burtos sau de ala care nu se vede la volan, cand trece pe bulevard :-(.In alta ordine de idei, plafonul de cuplu de 1000 Nm pe o plaja de 2500 de rpm e o chestie tare - de lipit stomacul de sira spinarii, nu alta! Evident, masina de fitze, ca la noi majoritatea stomacelor sunt lipite de sira din alte cauze, mai naturale :-)) Ati mai vazut pe la vreo alta masina o distributie putere - cuplu asemanatoare? Ma refer la plaja de "peak torque" mai ales...
    0 0
  • meehigh
    pt toti comentatorii care nu "stie" sa citesca cuvantul diesel am o propunere:nu ma lasati comentarii!!!si pt cei care sunt de parere ca este o masina foarte tare tot respectul meu!!!
    0 0
  • oooooo
    splendid
    0 0
  • mda
    alta masina care arata bine motor puternic etc.bineinteles ca multi din cei care au comentat mai sus ink mai conduc lada de 40 de ani si pana sa ajunga la Q7 mai trb sa treaca vreo 3 generatii
    0 0
  • neinteresant
    sunteti praf toti
    habar nu aveti sa cititi. articolul se refera la cel mai rapid SUV diesel. daca aveti in vocabular cuvantul diesel..ok. daca nu...dati-i inainte cu pareri despre suv-uri pe benzina. :)))
    0 0
  • Ioane, se specifica in text, este vorba despre DIESEL
    0 0
  • georges
    merita
    sunt sigur ca o sa merite banii .la modelele de top la audi nu mai platesti marca ci performantele, tinuta de drum si confortul excelent.cei care comenteaza atat de mult pe acest topic nu au pasit vreodata intr-o masina cu 4 cercuri pe bot.nu aveti nici cea mai mica idee cum e sa ai suspensii electromagnetice si sa mergi prin gropi de parca ai merge cu presul lui aladin.nu am audi ca nu-mi permit , am o amarata de altea dar are o cunostina un A6 nou si am condus si face toti banii , e lux si placere in ea.cand o sa va treziti la realitate o sa va dati seama ca nu sunteti mai sus. daca nu va permiteti financiar o masina nu o mai blamati atat.iar tipii de la automarket sunt baieti de treaba , chiar daca se mai intampla sa mai dea vroun detaliu eronat. se modifica si se republica, asta nu e o problema.sau ce , nu sunteti cumva concurenta ?
    0 0
  • Consuma 11,9 poate tras de alta masina!Ce aberatii mai scot nemtalaii astia dobitoci.Marketing pur!!!
    0 0
  • patricia
    este regala
    e frumoasa,are un clasicism in arhitectura ei,imi pare a fi regala.
    0 0
  • brr
    Mare ...inutil si urit !
    0 0
  • "lincoln navigator" pentru europeni ii masina asta.cui ii place,ii place,cui nu,nu.mie nu.
    0 0
  • claudiuDC
    @ georges
    George tata, nu le vorbi astora "da' p-acilea" de magnetic ride si limbi straine, ca se-neaca cu cojile de seminte. Apropo de A6: bijuterie; cel mai reusit model de la Audi. Despre Q7 V12, invidiosilor, beamveishtilor, mertzishtilor si alte natii, shhhhhht...gura mica si 'napoi la culcare. Audi scrie istorie!@bbb - ai auzit de TDI? Nu, nu, n-are legatura cu Star Trek, e motorul turbo-diesel cu injectie directa made by Audi.
    0 0
  • daniel
    @ claudiuDC
    Eu urmaresc mereu ce apare nou pe automarket. Nu are rost sa te iei de unu, si de altul pe aici, pt ca majoritatea sunt copilasi care nici macar nu au condus vreodata. Te-ai luat si de bbb. La fiecare post, acel individ care este fan al masinilor japoneze, mai ales honda, stie sa bage doar de vina, iar cea mai buna masina este Honda. Pana ajunge Honda, sau oricare alta marca japoneza sa faca motoare ca cele ale grupului VAG va mai trece ceva timp, si aici vb in special de motoarele Diesel. Sa nu mai vb si de cutiile automate de viteze, de ex. DSG de pe VW. Deci mai au ceva de studiat.
    0 0
  • @daniel
    looool....pana ajunge honda sa faca motoare ca cele ale VAG???????....loooooooooooooooool....mda...asa-i ai dreptate cu cei de pe aci..copilasi...mda...motor honda 2,2 i-cdti...mai cititi dragilor...singurul diesel de la honda..si vedeti ce s-a scris la vremea lui despre el..mda..in privinta diesel-urilor mai au de invatat nemtalaii de la francezi si japonezi..si cititi sa vedeti cam cat de bun ii dieselul de la honda..mai are de invatat VAG la diesel...tractoare..adevarate tractoare..SUBARU rules :D:D:D:D:D:D
    0 0
  • Dieselul de la Honda a luat premiul Cel mai bun motor diesel construit vreodata la clasa lui!!!Mergeti si voi si ascultati un motor de Honda si apoi ascultati tractorasele dela VAG.Honda are cateva motoare dar macar sunt fiabile si bune, cei de la VAG scot in fiecare an cate un motor nou ca asa poate nimeresc si ei unul bun pe care sa se axeze.Nu stiam ca TDI inseamna Turbo Diesel Injection credeam ca vine de la Tractor Diesel Cu Injectie.
    0 0
  • Mi-e rau...
    cand ma gandesc la cati bani trebuie sa decartezi ca sa il tii pe asta pe linie. Plus asigurarea casco. Plus o revizie. Un prototip am vazut acum vreo cateva luni cu detaliile acestui motor. tehnic, este o bijuterie. Suspensiile despre care vb unii mai sus, sunt in dotare de serie, de vreo 2 ani la Cadillac. Atat STS, CTS cat si pe Escalade. Pentru "Je" de mai sus :mi-a placut comentariul tau :))
    0 0
  • super masina
    cineva nu crede ca consuma 11,9 litri ? In Chisinau la noi au testat un Q7 (nu ca acesta), un Humer si un ... nu-mi amintesc al treilea. Rezultatele care le-am memorizat eraul cele legate de consum: Humer -29 litri , Q7 -10,9 litri(si inca diesel), asa ca eu sunt convins ca si acest V12 consuma 12litri in conditii normale, nu la 20 km/h . Si pentru cei care zic ca cine are nevoie de asa masina ca trebuie sa te opresti la orice semafor. Pai ce Q7 se vinde numai pentru Bucuresti?
    0 0
  • Bmwmatic
    Fratilor gresit cel mai rapid este Jeep Grand Cherokee SRT8, reuseste sa fac 100 in 4,9 secunde...
    0 0
  • radw tt
    q7 v12
    numai natarai pana acum,nici nu trebuie sa pomeneasca d diesel odata ce titlul e q7 v12 tdi.doar tdi nu inseamna benzina si acum urma sa inceapa manelisti cu bmw lor ca sparg toate topurile,pacat ca x5 sau x6 nu viseaza docamdata la asa cv
    0 0
  • emanuel
    lol
    suv diesel baieti:|...alea is benzinare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru